Belgiske øl

Minna og Ivan havde endnu engang taget turen til Belgien efter nye og spændende øl. Og Ivan havde rigtig været i det kreative hjørne med hensyn til tilbehør til øllet. Der var solæg og små canap'eer.

Der blev præsenteret øl fra Liefmans, De Ranke, Viven og Alvinne i følge det fine program der var lagt frem. Som en overraskelse smagte vi også en Danko Poser IPA fra De Struise. En spændende IPA og for belgisk øl med noget så sjældent som kun 3,5%.

Vi startede med Kriek Brut fra Liefmans en syrlig øl med kirsebær. Den lørdag vi havde ølsmagning var det 25+ grader og sådan en dag var det en forfriskende øl (ifølge redaktørens mening, som absolut ikke deltes af alle). Derefter kom Goudenband også fra Liefmans, igen en øl til den syrlige side.

Herefter skiftede vi til Viven (udtales Fifen med tryk på sidste stavelse) og deres Blond. Et bud på en karateristisk belgisk klosterøl, og fra De Ranke fik vi en tilsvarende øl Guldenberg.

Så fik vi en Bruin fra Viven og derefter deres Master IPA. Fra De Ranke kom så deres XX Bitter.

Til sidste skiftede vi til det sorte øl, først med Mano Negro (den sorte hånd) fra Alvinne, så Noir De Dottignes fra De Ranke og til sidst Viven Porter.

En absolut spændende aften med et meget bredt spektrum af øl.

 

 

 

 
 

 

Ved at trykke på det enkelte billede kan man se det i en større udgave.