Jydsk ølsmagning i en rullende bus

Denne jydske ølsmagning var ment som en speciel event under busturen på vej til Belgien (se denne, link kommer på senere). Vi smagte på øl fra de forskellige bryggerier, etablerede som ikke-etablerede, som vi forbipasserede på vej fra Aalborg til grænsen. Som altid afholdtes afstemning, og resultatet blev:

1) Vaarst Bryghus (Vaarst, Gistrup): Sailor Stout

2) Bøgedal (Vejle) : Mørk Perle nr. 60

3) Wintercoat (Sabro, Århus) : Vildmoseøl

Der blev smagt på følgende:

1) Søgaards Brýghus (Aalborg) : Hvede

2) Vaarst Bryghus (Vaarst, Gistrup) : Sailor Stout fra. januar 2006

3) Råsted Bryghus (Randers) : Pale Ale 

4) Århus Bryghus  (Viby, Århus) : Klosterbryg

5) Wintercoat (Sabro, Århus) : Vildmoseøl

6) Ceres (Århus) : Havskum - Bering Bryg

7) Grauballe (Silkeborg) : Honey Gold

8) Bøgedal (Vejle) : Mørk Perle nr. 60

9) Troldhede (Kolding) : Yankee Cream Ale

10) Fuglsang (Haderslev) : Hvid Bock

 

 Øllets navn    

Fra

 1. pl.

 Stem. 

 Pts. 

 Plac. 

 1

 Hvede (Søgaards Bryghus)

Aalborg

   6

   16

  33

  5

 2

 Sailor Stout (VB)

Gistrup

   8

   20

 44

  1

 3

 Pale Ale (Råsted Bryghus)

  Randers

   7

  16

  34

  4

 4

 Klosterbryg (Århus Bryghus)

  Viby

   4

   7

  16

  7

 5

 Vildmoseøl (Wintercoat)

  Sabro

   5

   20

  37

 3

 6

 Havskum (Ceres)

  Århus

   2

   7

  15

  8

 7

 Honey Gold (Grauballe)

Silkeborg

   1

  11

  18

  6

 8

 Mørk Perle (Bøgedal)

   Vejle

   8

  18

  38

  2

 9

 Yankee Cream Ale (Troldh.)

  Kolding

   0

   5

  6

  10

 10

 Hvid Bock (Fuglsang)

Haderslev

  1

  6

  11

   9

  

Vi startede med en dejlig hvede fra Aalborg, på vej ud af Aalborg. Da vil nåede til Støvring smagte vi på Sailor Stout fra den lille landsby Vaarst, der ligger ikke særligt langt fra Støvring. Senere blev det Randers´ tur. Indtil da var det gået fint med tempoet, men da vi nærmede og Århus, skulle chaufføren holde en gennemsnitsfart på 22 km/t, hvis det skulle nås. Derfor var vi godt fordi Vejle, da Bøgedals øl blev serveret. Heldigvis nåede vi netop at drikke vores Hvid Bock fra Fuglsang, da grænsen blev nået.

Hvad der skete de næste par timer, efter 10 smagsprøver + det løse, og med et stramt program efterfølgende, kan alle tænke sig til:

zzzzzzzzzzz

Hvis nogle skulle få lyst til at smage vinderøllet fra det lukningstruede bryggeri, som iøvrigt aldrig har været åbent, kan den færdige maltpakke bestilles hos www.lundteknik.dk. Opskriften har vi ikke, det er en fabrikshemmelighed. Vi kan blot fortælle at øllet var 9 måneder gammelt, ufiltreret og upasteuriseret og iøvrigt havde overlevet en 18 grader varm kælder hele sommeren.

Formanden

Allan Carlé