Nyhedsbrev fra Lokalafdeling Århus C. Januar 2017

Læs om:

  • UDSOLGT - Eksklusiv smagning hos Mikkeller Bottle Shop Aarhus
  • De sidste medlemsmøder hos Den Gamle By og Aarhus Bryghus
  • 1-2-3 alle i dåsen hos DØE Århus Syd
  • Årets Danske Ølnyhed 2016
  • Hornbeer smagning med Jørgen & Gunhild hos Maling Kro

UDSOLGT - Eksklusiv smagning hos Mikkeller Bottle Shop Aarhus

Interessen for vores arrangement hos Mikkeller Bottle Shop har været overvældene. Jeg havde en forventning om 10 deltagere. Men hele 20 ølentusiaster har tilmeldt sig. Så vi må melde alt udsolgt. Vi ses til en mega spændene ølsmagning. 

Årets første smagning er en smagning noget ud over det sædvanlige. Vi skal nemlig smage 8 øl hos byens nyeste flaskebutik. Fælles for de 8 øl er, at de er meget dyre og ekstreme. Så det måske ikke lige er øl, man nyder alene i store mængder.

Vi skal smage følgende øl:

1. De Struise - Aardnon 2009. Aardnon er en Sour Red blendet med en Belgian Strong Ale, i forholdende 30% Aardmonnik og 70% Pannepot Reserva (Château Margaux ege fad lagret).

2. Fra amerikanske Funky Buddha Brewery skal vi smage en øl, som har scoret tårnhøje ratings. Maple Bacon Coffee Porter. Den beskrives som ahornsirup med noter af frisk ristet kaffe.

3. Mikkeller George (Georg) er blevet lidt af en klassiker. En dejlig kraftig Imperial Stout på 12,1 %. Men vi er så heldige, at den vi skal smage, er brygget hos Mikkellers nye bryggeri i San Diego.      

4. Mikkeller No Thanks Given er en porter bygget med græskar og tranebær. En anderledes øl som helt sikkert vil dele vandene.

5. Cascade Brewine Blueberry Ale 2015 er en meget spændene øl fra amerikanske Cascade Brewing, som er kendt for deres sure øl. Denne øl er en blend lavet på Sour Wheat & Blond Ales, som har ligget på hvidvinsfade i 12 måneder, hvor øllet er lagret med 12.000 pund blåbær.

6. Vi skal selvfølgelig også have lidt røg. The Null Smoked Quadrupel Ale er et samarbejdsbyg mellem Mystic og Backklash. En meget sjælden øl i DK. Importeres kun af Mikkeller og kun i små mængder.

7. Mikkeller Recipe 1000 aged in Chardonnay Barrels. Brygget i flere forskellige udgaver. Den vi skal smage har ligget i hele 1000 dage på chardonnay fade, så den har opnået meget markante noter af vin.

8. 3 Floyds Brewing Company The Dark Lord Aquavit Barrel Aged 2015. Nu bliver det sindssygt. Ikke mindst prisen. Hele 833 kr. i bottle shoppen eller 1120 kr. hos Mikkeller Bar skal du af med for en flaske af denne sublime stout på hele 15 % alc. Glæd dig!

Arrangementet finde sted hos Mikkeller Bottle Shop Aarhus. Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv. Onsdag d. 25. jan. Kl. 19.15. Kom gerne i god tid og få noget godt og spise fra en af de mange madboder.  

Arrangementet koster 250 kr. pr. person og det er jo så fordi at Lukas åbner nogle meget dyre flasker til os.

Der er tilmelding til arrangementet.

Efter smagningen er der mulighed for at nyde et par øl i bottle shoppen og man kan selvfølgelig også købe øl med hjem.

Håber vi ses til en forrygende aften hos Mikkeller Bottle Shop Aarhus.

1-2-3 alle i dåsen hos DØE Århus Syd

Onsdag d. 18. januar inviterer lokalafdeling Århus Syd til årets første medlemsmøde, en smagning med temaet ”1-2-3 alle i dåsen”

Smagningen foregår i øl kælderen Grøfthøjparken 159 kl. 19.00

Til denne smagning vil vi præsentere jer for vilde, spændende, sjældne og lækre øl alle med det til fælles at deres indpakning er en dåse. For mængden af specialøl på dåse er voldsomt stigende og disse ligger milehvidt fra det som findes ved grænsen.

Så kom til en spændende dåseølsmagning i DØE Århus Syd her i januar – det bliver vildt

Vi vil også tømme ud i lageret af præmie øl så der vil være mulighed for ikke kun at smage godt øl, men også vinde godt øl.

Prisen er endnu ikke fastsat men vil som altid være lav – max 100 kr.

Alle øllene vil blive annonceret snarest, men vi holder hemmeligheden lidt endnu. :-)
Håber vi ses Med glædelige øl hilsner og et højt skum, fra DØE Århus syd´s bestyrelse.

Årets Danske Ølnyhed 2016

Fra og med 2016 sker der nogle ændringer i Årets danske Ølnyhed(er):

  • antallet af kategorier sættes op fra to til tre
  • grundlaget for afstemningerne bliver fremover ølnyheder indstillet af bryggerierne og foreningens medlemmer
  • foruden afstemningerne i de tre kategorier bliver der også en fælles afstemning for de øl der kommer med i anden runde i de tre kategorier

Bryggerierne og medlemmer af foreningen har indstillet deres kandidater til denne hædersbevisning.

De har indstillet 16 øl i kategorien 0 - 4 %, 56 øl i kategorien 4,1 – 7,0 % og 34 i kategorien over 7,1 %

Selve afstemningen foregår fra og med 16. januar via ale.dk.

Læs mere her og se listen med de øl, som medlemmerne og bryggerierne har indstillet: http://www.ale.dk/aktiviteter/aarets-danske-oelnyhed/aarets-danske-oelnyhed-2016/

Hornbeer smagning med Jørgen og Gunhild hos Maling KroSøren Bruun Rolander
Lokalformand - DØE Århus C

Julefrokost

Den Gamle By