Årets danske Ølnyheder 2017: Trumputkim, Hornbeer, og Fur Påskefrokost, Fur Bryghus, og Kinky Cowboy Texan IPA, Ugly Duck Brewing Co.

Hvilken øl er årets bedste?

Årets danske Ølnyhed 2018 har et par ændringer i forhold til sidste år. Den primære ændring er, at opdelingen af kategorier bliver erstattet af kun én kategori. Det er stadig to smagepaneler, der blindt udpeger finalefeltet til medlemssmagninger i februar 2019.

De danske bryggerier indstiller kandidater til Årets danske Ølnyhed 2018 fra september til november. Fra oktober og frem kan medlemmer af Danske Ølentusiaster indstille mulige kandidater. 

Smagepanelerne er sammensat af én tredjedel øldommere, én tredjedel ølbloggere og -journalister og én trediedel medlemmer af foreningen. Smagepanelerne mødes i januar.

Det er stadig en forudsætning, at kandidat-øl er en reel nyhed, at den bliver brygget igen, hvis den vinder, og at den forefindes i tilstrækkelig volumen til smagepaneler og medlemsmøder.

Alle kandidat-øl tjekkes, så de overholder reglerne for Årets Danske Ølnyhed. Kåring af Årets danske Ølnyhed 2018 sker på Danske Ølentusiasters generalforsamling i marts 2019.

Spørgsmål og kommentarer til Årets Ølnyhed 2018 kan sendes til Klaus Rehkopff fra Årets danske Ølnyhed-udvalget på klaus.rehkopff(at)remove-this.ale.dk

Reglerne - Årets Danske Ølnyhed 2018

En øl kan kun komme i finalerunden, hvis…

  • den er til rådighed i tilstrækkelig mængde til at den kan smages i de finalistsmagninger, som lokalafdelinger arrangerer. Det drejer sig om cirka 80-100 liter i februar 2019
  • den kan smages på generalforsamlingen, såfremt den vinder. Det svarer til cirka 25 liter i marts 2019
  • bryggeriet vil brygge den igen, såfremt den vinder
  • øllet har været til salg på det danske marked i indeværende år

Øl, der kun er brygget som testbryg til for eksempel ølfestivaler eller andet, betegnes ikke som en ølnyhed. Øllet skal desuden være brygget i batch på minimum 300 liter, og opskriften på skal være ny eller væsentligt modificeret, ligesom etiketten og navnet skal være ny.

Læs konceptpapiret for Årets danske Ølnyhed 2018 her