Danske hjemmesider

Antallet af danske hjemmesider omkring øl, brygning og bryggerier er steget voldsomt de seneste år, og er fortsat stigende.

Kvaliteten af hjemmesiderne er stærkt svingende, fra omfangsrige, oplysende sider til ligegyldig fuldemandssnak på nettet.

Herunder vil du med tiden finde de væsentligste danske hjemmesider om øl, brygning og bryggerier, og vi lægger ud med nogle af de bedste.

Bryggeriforeningen er den 'gamle' forening, og var indtil for nylig de 'store' bryggeriers forening, men mange af de nye mikrobryggerier har på det seneste meldt sig ind, så efterhånden er det en ret omfattende forening.

Bryggeriforeningens hjemmeside indeholder en hel del nyttige oplysninger om den danske bryggeriverden og en hel del links til bryggerier m.m.

 

Ølguiden er Bryggeriforeningens guide til især det danske øl. Ølguiden kan ses som internetudgaven af Bryggeriforeningens 'Guide til det danske Øl-univers.', og indeholder bunker af nyttige oplysninger.

Foreningen af Danske Bryghuse er stiftet i 2004 som en pendant til Bryggeriforeningen for de nye mikrobryggerier. Hjemmesiden er, tilsyneladende, endnu kun under opbygning.

Linket er til Scandinavian Brewers Review, Dansk Brygmesterforenings tidsskrift. Hjemmesiden er ikke særlig interessant, men foreningen er af stor betydning for dansk øl. 

Den Skandinaviske Bryggerihøjskole, eller Scandinavian School of Brewing, er den eneste bryggerihøjskole i Skandinavien, og har gennem mere end 80 år været en af forudsætningerne for udviklingen i bryggeriindustrien i Skandinavien.

På hjemmesiden kan man læse: "Dansk Retursystem er en non-profit virksomhed, der driver det danske pant- og retursystem for dåser og flasker til øl, sodavand, alkoholsodavand, energidrikke og ciderprodukter."

Pantinfo er Dansk Retursystems 'forbrugerrettede' hjemmeside, med oplysninger omkring pantregler, miljø og genbrug.

Forbrugerrådet er en forbrugerpolitisk organisation, som blandt sine medlemmer tæller Danske Ølentusiaster.

Glocalbeer er et konsulentfirma i ølbranchen, men har også en meget informativ hjemmeside om øl.

Glocalbeers Bjarke Bundgaard er manden bag den, efter webmasters mening, bedste nyere danske bog om øl, 'Det gode øl', og hjemmeiden forsøger at leve op til samme høje standard.