Svenske hjemmesider

Sverige har måske ikke det bedste rygte blandt ølentusiaster, 'mellanölet' har generelt været en kilde til morskab i Danmark. Men det er ikke helt retfærdigt, og især ikke når man ser på de seneste års udvikling i Sverige.

Adskillige svenske bryggerier brygger rigtig godt øl, og de er også gode til at gøre det forholdsvis alkoholsvage øl drikkeligt. Og så er der jo Systembolaget, som har et udvalg der, indtil den seneste udvikling på det danske ølmarked, lå langt over hvad vi måtte lade os nøje med.

Sverige er måske mest interessant for østdanskere, der på et par timer kan klare en indkøbstur til de nærmeste Systembolag-butikker - måske kombineret med et besøg på et af de gode værtshuse svenskerne også har, men Sverige er også et populært feriemål, og her bør man benytte lejligheden til at smage på det gode svenske øl.

Den svenske bryggeriforening er en pendant til den danske, og deres hjemmeside er et godt udgangspunkt for en orientering i det svenske bryggerilandskab.

På hjemmesiden finder man ikke alene en liste over Svenska Bryggareföreningens medlemmer, men også en liste over øvrige bryggerier i Sverige.

Og så leveres hjemmesiden i øvrigt også i en engelsksproget version for vestdanskere m.fl.

Systembolaget er, på trods af sit rygte, ikke alene en kilde til godt øl, men også en kilde til information om godt øl. Alle øl i deres sortiment er beskrevet med farve, duft, smag etc. - og derudover er der artikler om øl og mad m.m.

Vores svenske søsterorganisation (burde måske være 'broderorganisation' når det nu er broderfolket det drejer sig om) er ikke så mange som os, men lige så entusiastiske. Deres hjemmeside er absolut også et besøg værd.

Sådan en har de nemlig også, og med en ganske interessant hjemmeside.

Kan man leve med det svenske sprog er der masser af inspiration at hente for danske hjemmebryggere.