Hvem skal have Danmarks mest velsmagende pris?

Øl og mad er en perfekt kombination. Her er det fra Restaurant Højt Skum på Ølfestival 2017.

Danske Ølentusiaster ønsker at stimulere interessen for at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer i fællesskab.

I 2015 tog foreningen initiativ til Danmarks nye velsmagende pris, Øl & Mad Prisen. Prisen uddeles én gang om året til en kok, en brygger, en forfatter, en virksomhed eller andre, der har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Du kan, som medlem af Danske Ølentusiaster, indstille kandidater til prisen. En jury vælger derefter vinderen af Øl & Mad Prisen, der bliver uddelt på Food Festival 2017 søndag den 3. september.

Juryen består af formanden for Danske Ølentusiaster Hans Peter Jepsen, formanden for Øl & Mad Udvalget i Danske Ølentusiaster, Christian Andersen, Pelle Øby Andersen, direktør for FOOD (Food Organization of Denmark, som Food Festival er den del af), samt sidste års modtager af prisen, Tore Gynther fra bryggeriet To Øl. 

Det er tredje gang, prisen uddeles.

Deadline for indstilling af din kandidat er lørdag den 5. august 2017.

Log ind og indstil din kandidat her...

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Øl & Mad Prisen

Øl & Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, som første gang blev uddelt i 2015.

Prisen uddeles én gang om året til en kok, brygger, forfatter, virksomhed eller andre, som har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Formålet med prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i de små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen.

Øl & Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris. Prisen uddeles i et samarbejde med det Food Festival, Danmarks største fødevarefestival.

En jury udvælger vinderen af Øl & Mad Prisen 2017. 

”Øllet har altid stået vores hjerte nært,” udtaler Anna Lund, direktør for Food Festival
Foto: Food Festival

Link til Food festival:
http://www.foodfestival.dk

”Øllet har altid stået vores hjerte nært”

Food Festival, Danmarks største festival for fødevarer, samarbejder med Danske Ølentusiaster om at uddele Øl og Mad Prisen 2016.

Direktør for Food Festival, Anna Lund, er begejstret for samarbejdet.

”Øl er en væsentlig del af vores fødevarekultur og kulturarv. De seneste 10 år er der opstået mange nye danske bryggerier med mange forskellige slags øl i høj kvalitet.

En naturlig udvikling af den danske ølrevolution er at tænke øl og mad sammen. Dén udvikling vil Food Festival gerne være med til at understøtte,” udtaler Anna Lund

”De mere end 30.000 gæster på Food Festival kommer af gode grunde mest på festivalen for madens skyld, men i Food Festival har vi den grundholdning, at mad og drikkevarer, ikke mindst nationaldrikken øl, hænger uløseligt sammen.

Øllet har altid stået vores hjerte nært. I vores område Nordiske Dråber på festivalen har øllet altid spillet en hovedrolle, og vi har altid haft et godt samarbejde med Danske Ølentusiaster, som har medvirket til at hæve kvaliteten af festivalen med egen stand med dansk craft beer og ved ølsmagninger,” siger Anna Lund.

Food Festival har fundet sted siden 2012 og Tangkrogen i Aarhus har alle årene været rammen om festivalen. Den næste Food Festival finder sted den 2.-4. september 2016.

Hvorfor Øl & Mad Prisen?

Danske Ølentusiaster ønsker at stimulere interessen for udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer i fællesskab. Læs pressemeddelelsen om indstiftelsen af Øl & Mad Prisen her!

Øl og Mad Prisen uddeles i samarbejde Food Festival, der afholdes hvert år i september. Læs mere om Food Festival her.