Øl og Mad Prisen 2016

Øl og Mad Prisen 2016 går til bryggeriet To Øl med en restaurant på Michelin niveau.

Bryggeriet To Øl modtager Øl og Mad Prisen 2016 af Danske Ølentusiaster, fordi de to bryggere tænker mad og øl sammen på det absolut højeste niveau.

Da Tore Gynther og Tobias Emil Jensen, bryggerne bag To Øl, åbnede bryggerikomplekset Brus på 750 kvadratmeter på Nørrebro i år, var restauranten Spontan en del af Brus sammen med bar, butik og bryggeri.

Køkkenchefen på Spontan er østrigske Christian Gadient, som To Øl hentede fra Michelin restauranten Marchel på Hotel D’Angleterre i København.

I talen til To Øl under Danmarks største festival for mad og drikke Food Festival i Aarhus sagde Anne Lise Knørr, formand for forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster:

”På restaurant Spontan er det øllet, som er i centrum. Øllet indgår i maden og designes til maden. Der er et ølkort, ikke et vinkort. Vinen hører under ølkortet. Vinen er underordnet øllet, og den slags oplever man desværre aldrig på luksusrestauranter.”

Siden Tobias Emil Jensen og Tore Gynther etablerede To Øl for seks år siden har de sigtet højt og ikke set sig tilbage.

To Øl eksporterer øl til flere end 40 lande og sidste år rangerede verdens mest anerkendte rating site for øl Ratebeer To Øl som verdens 9. bedste bryggeri.

To Øl er bl.a. også medejere af ølbaren Mikkeller & Friends på Nørrebro i København.

Øl og Mad Prisen uddeles årligt af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster (ca. 9000 medlemmer) for at honorere en ekstraordinær indsats i forhold til at udvikle kombinationen øl og mad.

 

To Øl har en hjemmeside - klik her!

Tobias Emil Jensen og Tore Gynther
To Øl - træfade med øl
Restaurant Spontan
Fra restaurant Spontan

Øl og Mad Prisen

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, som første gang blev uddelt sidste år.

Prisen uddeles én gang om året til en kok, en brygger, en forfatter, en virksomhed, etc., som har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Formålet med prisen er at stimulere kokke, bryggere og folk ude i det små hjem til at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer sammen.

Øl og Mad Prisen er Danske Ølentusiasters pris, men uddeles i et samarbejde med det Food Festival, Danmarks største fødevarefestival.

En jury udvælger vinderen af prisen. Juryen består af formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr, formanden for Øl og Mad Udvalget i Danske Ølentusiaster Christian Andersen, Pelle Øby Andersen, direktør for FOOD (Food Organization of Denmark, som Food Festival er den del af), samt sidste års modtager af prisen Mads Østergaard-Clausen, Arla Unika

 

 

...om vinderen af Øl og Mad Prisen 2016 finder du her!

Pressemeddelelse

...om indstiftelsen af Øl og Mad Prisen finder du her!

...som Øl og Mad Prisen uddeles i samarbejde med finder du her!

...finder du her!