Nyhedsbrev 4-2011

Ærede ølhoveder

Det var med store spænding at vi mødte op en onsdag aften på Allé Kroen. Aftenens tema var ølmad. Og jeg skal da lige love for at vi fik indfriet vores forventninger. Kokken på stedet - Pierre Conradi - havde komponeret en fantastisk menu og vores helt egen Jens Bjørn havde med stor respekt for Pierre´s menu stået for at matche noget godt øl til maden. Det hele gik op i en højere enhed og der var smil i ansigterne hele raden rundt. En helt igennem vellykket aften som vi helt sikkert vil gentage på et tidspunkt. Det var første gang vi havde henlagt et møde uden for »reservatet« - og det var en rigtig god ide.

En varm tak til Pierre Conradi og Jens Bjørn for deres store arbejde.

En kommentar fra verdenspressen

Onsdag inden påskeferien havde Danske Ølentusiasters lokalafdeling Amager for en gangs skyld bevæget sig ud af Sundbyerne til gourmetmiddag på Allékroen. Her diskede restauratør Pierre Conradi op med en udsøgt menu, hvor øllets glæder var det gennemgående tema: de ovnbagte scampi-rejer i Hoegaarden hvedeøl blev skyllet ned med Indslev Svane Hvede og Christianshavn Pale Ale fra Amager Bryghus.
Herefter fulgte en amerikansk oksehangersteak med gemüse og stout-sauce, dertil Fur Bryghus Renæssance, Refsvindinge Mors Stout og Thisted Bryghus Limfjordsporter. Og da stemningen for alvor var løftet, rundede entusiasterne af med Issoufflé med valnødder marineret i den belgiske klosterøl Chimay Rouge og appelsinsauce. Den gled ned med Young’s Double Chocolate Stout og Hancock Old Gambrinus Dark i glassene. De tørstige kunne herefter ekvipere sig i baren, hvor der efterhånden findes omkring 15 specialøl, blandt andet fra det lokale Amager Bryghus.
»Vi har jo i lang tid forsøgt at indføre lidt nyt øl. Der er jo ikke så mange steder i Kastrup med godt øl, og Amagers er kanongodt. Nu har vi lanceret et ølkort, og til efteråret vil vi optimere det yderligere.
Og sådan et arrangement som det her kan vel batte lidt i forhold til at sprede budskabet.
I dag er jeg gået efter at bruge øl i maden, men egentlig er det udfra samme koncept som til hverdag - vi vil gerne forny den traditionelle danske mad og servere det lidt finere også. En dansk hakkedreng kan være fin nok, men der skulle gerne være lidt mere at lege med,« siger Pierre.

Jacob Schneider

Journalist, Amager Bladet
 

Det næste ordinære møde er onsdag den 22. juni hvor vi vil forsøge at samle nogel at øens mange håndbryggere.

Men inden er der »Bodegakravl i Sundby« som løber af stablen lørdag den 14. maj kl. 11:00. Turen går fra Krudthuset, Amager Strandvej 110, ad Øresundsvej hvor Bjarne Fey vil fortælle røverhistorier og anekdoter om de gamle »vandhuller«. Vi skal besøge nogle af de bodegaer der er tilbage. Turen ender på Cafe 5'øren ved 14-tiden. Der er ingen tilmelding til denne tur - man møder bare op med godt humør og lidt håndører på lommen.

Billeder fra Allé Kroen