Velkommen til Holland

Holland har altid haltet bagud i forhold til nabolandet Belgien, men nu ser det virkelig ud til der er kommet gang i ølrevolutionen i Holland også. Antallet af mikrobryggerier i Amsterdam har fordoblet sig siden vi besøgt Bokbierfestivalen for 3 år siden.

Vil du holde dig orienteret om øllandet Holland er et godt udgangspunkt vores søsterorganisation PINTs hjemmeside.

 

Bockølsfestivalen i Amsterdam

I begyndelsen af november år 2000 blev den 23. Bockølfestival afholdt i Amsterdam, fra fredag den 3. til søndag den 5. november.
Festivalen blev afholdt i handelshuset Beurs van Beerlage.
Jeg drog til Amsterdam for at besøge festivalen.
Festivalen blev arrangeret af den hollandske ølforening PINT.

Læs resten af artiklen HER.

Godt og billigt øl i Holland

Malt- og kornsiloer med tunge spindelvæv. Træplader for høje industrivinduer. Gårdsplads uden pikkende duer og spurvefugle. Et falmet Grolschskilt over en rusten jernkæde ved indgangen. Et nedlagt og forladt bryggeri er altid et sørgeligt syn for en ølentusiast – men de opløftende oplevelser ventede kun få gader væk.

Læs resten af artiklen HER.

 

Når det ikke skal være Heineken

Efter at have læst i ØLentusiasteN om et besøg på Heinekenbryggeriet i Amsterdam, har jeg lyst til at fortælle om to meget anderledes bryggeribesøg i Amsterdam, nemlig på: Brouwerij ´t IJ og Brouwerij De Prael.

Læs resten af artiklen HER.

Zundert Trappist

Det nyåbnede Trappistenbrouwerij de Kievit, er det andet trappistbryggeri i Holland og dermed er antallet af trappistbryggerier oppe på ti, fordelt med et i Østrig, et i USA, to i Holland og seks i Belgien.

Læs resten af artiklen HER.

 

Ølhovedstad

Alle 10 medlemmer i Malt & humleklubben De Fire Årstider mødtes i god tid i Kastrup - hurtig indtjekning – røde pølser og en Guinness (lige for at markere overgangen fra vor sidste studietur til Dublin). 20 minutter før flyafgang (kl. 12,55) skulle der lige handles, hvilket resulterede i, at 3 medlemmer måtte sætte ny verdensrekord i 800 meter forhindringsløb med kuffert og indkøbsposer gennem afgangshallen ud til stor applaus fra både personale og medpassagerer.

Læs resten af artiklen HER.

 

Besøg Heineken

Går turen forbi Amsterdam, så stop op, for her kommer tre gode besøgssteder i den pulserende by.
Heineken experience
Heinekens gamle bryghus er lavet om til et besøgscenter med masser af spændende oplevelser lavet på en elegant måde. Man får indblik i Amsterdam i 1863, hvor brygning af Heineken begyndte, hvordan man brygger øl i det gamle bryghus.

Læs resten af artiklen HER.

Lige børn leger bedst

Jeg er taget med Mikkeller, alias Mikkel Borg Bjergsø, fra Vesterbro, København til Bodegraven i Holland, for at brygge en weizenbock på Hollands bedste bryggeri:
De Molen.

Læs resten af artiklen HER.

 

Kontakt os på:

          BeerTravel(at)remove-this.ale.dk

 

Temasider

I anledning af en rejse til Bokbier festivalen i '15 har vi oprettet en temaside om AMSTERDAM.