10 Praktiske Tips til Ølturisten

Kulden stiger ned, og man begynder at lægge skumle planer.

Måske er det det cykliske ønske om at undslippe vejret, som får fugle til at flyve sydpå. Måske er det planerne om at besøge familie og venner i kalenderens største æde-og-drikke helligdage. Måske er det det midlertidigt ubegrænsede potentiale det kommende år. Dette års kalender har en side tilbage, og den næste kalender er uberørt, umarkeret. Virkeligheden har endnu ikke sat en dæmper på feriefantasierne.

Og det er altid muligt, teoretisk, at de nødvendige midler vil dukke op på kontoen. Hvis ikke, er der altid nødløsningen - et sidste øjebliks budgettilbud til et helt uventet sted. Turen der gør venner og kolleger jaloux, og turen der minder dig om hvad det hele handler om, og som får dig til at spekulerer på hvorfor du ikke gør det noget oftere.

Eller det kunne være enklere: et ønske at undslippe den mest stressende sæson.

Måske er det alt det ovennævnte. Jeg ved bare, jeg bliver besat af at udtænke onde planer på denne tid af året. Uvægerligt vil disse planer indarbejde, involvere eller direkte centrere sig omkring øl.

Da du læser dette, regner jeg med at du også selv er - selv om det bare er en gang imellem - en tørstig pilgrim. En rejsende optaget af øl. Velkommen. Lad os udveksle erfaringer.

Baseret på mine egne erfaringer og konsultationer med andre Ølentusiaster, er her 10 tips til at planlægge den næste mission:

 

1. Gør dit hjemmearbejde.

Forventningens glæde. For nogle er denne næsten lige så stor som selve rejsen. God planlægning tager tid. Intensiver din online søgning med et stort glas af noget velsmagende. Og se så hvordan landet ligger.

Jagten på flybilletter eller hoteller er ikke anderledes end enhver anden form for rejse. Men nærhed betyder noget for den ølrejsende; vores monumenter og museer er bryggerier og barer. Oh se elskede, vores hotel ligger lige ved siden af en verdensklasse pub. Med online mapping, kan du plotte dine egne prioriteter og få adgang til dem via din smartphone. Enhver hjemmeside med ølanmeldelser - Ratebeer, TripAdvisor og så videre - kan hjælpe med at finde og begrænse mulighederne.

Kyndige øl-fokuserede rejsehåndbøger er bedst. (Som f.eks. DENNE jeg (Joe) har skrevet) Som en bonus kan en rigtig bog befri dig fra konstant at skulle checke dine elektroniske dimser. En af de ting vi måske forsøger at flygte fra.

 

2. Planlæg "ikke-øl" ting.

Virkelig. I det mindste en enkelt ting. Det er godt for den mentale sundheden, krop og relationer.

"Del din tid," siger Richard Dinwoodie, medejer af The Rake, en banebrydende øl bar nær Londons Borough Market. "Du ved, hvad din partner eller bedre halvdel er interesseret i. Så find noget I kan gøre sammen."

Et eksempel: I Bruxelles reserverede jeg en chokolade workshop for familien. Stort hit. Børnene elskede det, og vi fik et ton chokolade med hjem vi selv havde lavet. (Og var butikkens café tilfældigvis lagerførende af nogle gode lokale øl? Ja, Ja de var!.)

 

3. Lav en tidsplan.

Dette lyder kedeligt. Det behøver det ikke at være. Jeg var både forskrækket og imponeret første gang en medrejsende mailede mig hans dag for dag, time for time tidsplan før vores tur. Hvor er det sjove i det?

Så jeg så, hvor godt det fungerede. Næsten hver ting er fleksibel eller kan forhandles; pointen er at lave noget mentalt arbejde i forvejen. Så behøver du ikke at tænke så meget senere.

Og lad os være ærlige: Vi deler interessen for en drik, som hindrer mental arbejdskraft. Faktisk er det en af grundende til vi kan li' den. At have en plan, hvor løs den end måtte være, kan fjerne behovet for at træffe beslutninger på de tidspunkter, hvor vi er mindst interesseret i det.

Og det hjælper at kende afgangstidspunkter og ruter. Medmindre du kører.

 

4. Kør ikke.

Ikke hvis du kan undgå det.

 

5. Pak smart.

Nogle mennesker pack til vejret. Vi pakker til flaskerne.

Rådgivning varierer, men drejer sig om at beskytte dine glas "souveniers" på hjemturen. Medbring en ekstra pose; en hardcase kuffert er bedst. Fyld den med bobleplast (det er ikke sjovt skulle lede efter bobleplast når du besøger fremmede lande).

Som Kansas City grafisk designer og ølblogger Jim Wagner bemærker, "flasker passer i sokker." Tilfældighed? Jeg tilføjer: De tykke er bedst.

"Det holder dem fra at rasle rundt," siger Wagner. "Pak nogle små håndklæder og plastikposer for ekstra sikkerhed."

Kan alt dette være et problem? Ja. Især hvis du hader at indtjekke bagage. Men der er en anden måde: Saml minder i stedet for flasker. Brug mindre tid på shopping og mere tid på at indsnuse atmosfæren på interessante steder. (Bekendelse: Jeg hader at pakke flasker. Disse øl smager sjældent lige så godt ude af kontekst, men de er sjove at dele senere, og de er gode gaver.)

 

6. Hav en ven på stedet.

Underligt hvordan denne Anthony Bourdain fyr altid har folk villige til at vise ham rundt i byen. Ser ud til at virke for ham.

"Ring i forvejen," siger Pete Brown, forfatter til flere bøger hvori der, blandt andet, ofte indgår indarbejde internationale rejser og lokale bryg. "Kom i kontakt med en person, en person på stedet, og du vil se en helt anden side af byen."

Det er selvfølgelig ikke altid muligt. Men det er rart hvis du kan få det arrangeret. Øl er sådan et venligt medie. Oddsene er du får chancen for at gøre gengæld til din guide, eller en af hans venner eller en ven af en ven.

Et andet alternativ er at snakke med lokalbefolkningen der ved noget.

"Hvis du tager til ølfestival og du er meget interesseret i den lokale ølscene, så besøg den lokale ølforretning, så snart du ankommer," siger Dina Slavensky, en personlig træner og ivrig øljæger oprindeligt fra Chicago men nu bosat i Edinburgh. "Andre vil have sammen ide, og hvis du venter bare een dag indi festivalen, kan du gå glip af nogle fantastiske handler."

Og enhver rejseskribent kan fortælle, at turistkontorer er store, uudnyttede ressourcer, især når de kender dit interesseområde.

 

7. Drik masser af vand.

Kræver ingen forklaring.

 

8. Spis mad.

Virkelig, behøver du vel ikke få at vide. Men en ordentlig måltid i en restaurant med anstændige øl slår desperate, sene, besøg på den lokale grillbiks... øøh, kommer til at tænke på, sæt tid at til begge dele.

"Meget ofte er det bedre at gå til en bar eller restaurant med et stort udvalg af øl i stedet for en brewpub eller et bryggeri," siger Wagner. "Carmelo, den mand der havde den bed-and-breakfast, hvor vi boede i Bruxelles, bønfaldt min kone og mig til at "lægge en god bund", inde vi begav os ud på en nat med drikkeri. Det er gode råd, om du rejser rejse eller ej."

 

9. Praktiser mådehold, med måde.

Der er ikke noget helt som at undre sig, mens stirrede uden megen entusiasme på et længe søgt øl, om det er muligt at udvikle gigt fra en enkelt weekends udskejelser. Måske tømmermænd er gode til tankevækkende overvejelser om hvor du er på vej hen med dit liv. Men de er pissedårlige for sjov ferier.

Det passer også fint med nr. 2, 7 og 8 ovenfor. Vi søger balance i vores drikkevarer, hvorfor ikke søge det i vores liv? Det er en god idé.

 

10. Registrer.

Et billede siger mere end tusind ord, siger de. Jeg vil tilføje: Noter er mere værd end tusind billeder.

Hvis du typen der gerne deler, gør det for andre og bidrag til de sociale medier. Eller skrive en bog. Føj til summen af menneskelig viden.

Endnu bedre, bare gøre det for dig selv.

 

Denne artikel er tyvstjålet fra Joe Stange og oversat af Leif Madsen

Artiklen er oprindeligt publiceret i Ølmagasinet Draft og kan læses her: draftmag.com/10-practical-tips-for-beer-traveler/

 

Kontakt os på:

          BeerTravel(at)remove-this.ale.dk