Årsmøde 5- oktober 2012

<font face="Consolas" size="3">Årsmøde i Lokalafdelingen fredag 5. oktober på Kruset i Grenå. Formanden aflagde beretning om året, der er gået, derefter var der valg til bestyrelsen. Ulla Hougaard og Bent Olsen ønskede ikke at fortsætte i bestyrelsen. Vi siger tak for deres arbejde i bestyrelsen. Søren Andersen blev næstformand og Jens Jakob Holst blev formand. Desuden blev Frode Lehrdal og Lars Brandstrup valgt ind i bestyrelsen. Vi siger velkommen. Efter årsmødet fortalte Ole Madsen, redaktør på Ølentusiasten, om Fur Bryghus og dertil fik vi god mad fra Kruset. 12 fremmødte fik en god aften. Vi smagte på 10 forskellige Fur øl fra hvede til barleywine. Under årsmødet snakkede vi bl.a. om lokalafdeling kontra landsforening.</font>

<font face="Consolas" size="3">Nu ser vi i bestyrelsen frem til Flensborg turen 2.-4. november. Der er plads til 5 par og 20 enkelt personer efter først til mølle princippet. Tilmelding til Jens Jakob Holst på mail: </font>jens.Jakob.holst(at)remove-this.ale.dk<font size="3"><font face="Consolas">  eller tlf.: 29623071. Sidste frist er søndag d. 28. oktober. Også ikke medlemmer er velkomne.</font></font>

 

Referat fra medlemsmøde juni 2012

<font size="3">Juni måneds medlemsmøde i Lokalafdeling Djursland blev afholdt på gastropubben Kruset i Grenå. Emnet denne gang var engelsk øl. Der var både øl, der findes i Danmark og øl, formanden havde med fra en ferie/studietur i øst- og midt England. Der var bl.a. en porter fra Burton Bridge Brewery, Mackeson Sweet Stout, Bass Premium, Carling Black Label, Theakston Old Peculier, Greene King Strong Suffolk, Everards Original, Tetleys Bitter, Daniel Thwaites Dark Mild, Young's Double Chocolate Stout og en hjemmebrygget pale ale. Dertil fik vi sandwichs som Kruset havde lavet til os.</font>

<font size="3">Humøret var højt, med god spørgelyst. Der var enighed om, at det var spændende at smage øl, der ikke alle var alkoholrige. Burton porteren var flaskemodnet. Om det var det, der gjorde det, ved jeg ikke, men den var yderst livlig ved åbningen. Synd for den gode øl. Dog mente medlemmerne at kunne smage, at der ikke er så meget alkohol i mange af øllene, selvom de var smagfulde.
Som sædvanlig var folk ikke til at drive hjem, heldigvis. At mødelokalet var på et værtshus, var denne aften en yderligere fordel. Da det officielle møde var ovre, kom en af værtshusets gæster ind med en halv liter Tuborg Classic til de tilbageværende. Vi takkede naturligvis for den flotte gestus.</font>

<font size="3">Vi holder nu sommerferie i lokalafdelingen og vender stærkt tilbage i september/oktober med friske kræfter. Vi prøver at skifte mellem Ebeltoft og Grenå med vores medlemsmøder, som normalt afholdes en fredag. Der er også plads til dig!</font>


Højt skum,

Danske Ølentusiaster, Lokalafdeling Djursland,

På vegne af bestyrelsen,

Jens Jakob Holst,

Formand.

 

Ny formand valgt på årsmødet september 2011

Jens Jakob Holst er på årsmødet blevet valgt til formand for lokalafdeling Djursland.


Ulla Hougaard blev genvalgt til næstformand og
Søren Andersen fra Grenå er blevet nyvalgt til bestyrelsen.
Vi siger tillykke til Søren med valget.


Vi slipper ikke helt Jens Jespersen, da han godt stadigvæk vil tage sig af Øllets dag sammen med de mange på Djursland, der har gjort Øllets dag på Djursland til noget særligt.

En stor tak til den afgående formand Jens Jespersen og kasserer Kim Jensen for deres store arbejde, uden hvem lokalafelingen ikke ville være, hvad den er i dag.

Referat nr. 4 2011.

Medlemsmøde 19. december blev aflyst pga. menglende tilslutning, men husk i stedet juleølsmagning med pølsebord fredag 2. december.

Referat nr. 5. 2011

Bestyrelsesmøde på Kruset i Grenå onsdag 16. november, hvor den afgående formand Jens Jespersen fortalte lidt om det arbejde, der er sat i gang omkring næste års Øllete Dag. Der blev talt lidt om økonomien i afdelingen. Lokalformand Jens Jakob Holst tager tirsdag 22. november til regionsmøde i Silkeborg.

Næste arrangement bliver juleølsmagning med pølsebord fredag 2. december.

Referat Nr. 01   2010

Medlemsmøde på Restaurant Tinghulen i Knebel, 14. januar.

Mødet var sat til kl. 19.00, men blev forsinket ca. 15. minutter. Værten serverede en Platte, bestående af Sild - Fiskefilet - Mørbradbøf - leverpostej - Røget Ørred og Ost. Claus Pedersen havde til lejligheden indkøbt noget godt Øl, der blev serveret til de enkelte retter på platten, som i den rækkefølge: Råsted Pilsner - Hoegarden Witt - Brooklyn Pale ale - Westmalle Dubbel og Imperial Stout fra Midtfyns Bryghus. 9 personer var dukket op trods vinterkulden.

Referat nr. 02 2010

Medlemsmøde på Hotel Ebeltoft Strand, torsdag den 11. februar 2010

 Mødet begyndte kl. 19.00, hvor Lokalformanden holdt en orientering om Stormødet i Korsør, den 23. januar d.å - om visioner, der kan bremse tilbagegangen af medlemmer fra Danske Ølentusiaster - om det stående udvalgt, der efterlyses til at supporte foreningen. Lokalafdeling Djursland anbefaler Bent Olsen fra Grenå, som vort medlem af det stående udvalg af Lokalmedlemmer.

Lars Kristian Frederiksen fra Woodshade Organics var og fortælle os om chokolade - om råvarer, der indkøbes i Ecuador - om råvarernes tilblivelse og om produktionen på fabrikken i Vrinners. Man producere 12 forskellige prallinen, ca. 70 tons årlig og alt sammen økologisk. En utrolig interessant beretning om chokoladefremstilling. Vi smagte på flere forskellige slags, og Claus Pedersen havde købt Øl ind, der matchede med chokoladen. Weihenstephan  Dunkel Weissbier - Köstrizer Schwartz - Dark Jacobsen - Brown Ale Jacobsen - Chokolade Stout fra Svaneke - Schneider Weisse Dobbelt Bock. 12 personer havde trodset vinterkulden.

Referat nr. 03 2010

Medlemsmøde 4. marts 2010 på "Kruset i Grenå

Deltagelsen af medlemmer på dette møde var skuffende. Et meget interessant foredrag af Odd Castmar Jensen fra Mjødgaard var aftenens emne, og smagsprøver på godt Mjød manglede ikke.

Mjød produceres af Honning og vand. Denne blanding koges op for at fjerne eventuelle urenheder og bagterier, og herefter tilsættes de ingredienser, der giver Mjøden den smag, man ønsker og herefter sættes Mjøden til gæring. Der bruges vingær og amerikansk Mjødgær. Hele processen, indtil Mjøden er drikkeklar, varer min. 9 måneder. Honningen får man fra Hobro, hvor biavlere har honning af skånsom karakter. Økologisk honning findes ikke.

Den første vi smagte var en Ren Mjød uden tilsætning - Nummer to var en Ren Mjød med tilsætning af lidt lynghonning. Det giver en let bitterhed i Mjøden. Nummer tre var en Mjødurt, der var tilsat element af planten Salis (asalisylsyre der stammer fra bark fra Pil. Dette udtræk fra Pilebark brugtes førhen som middel mod hovedpine) Nummer fire vi smagte var Hyldemjød der er tilsat Hyldeblomster. De plukkes på Sportspladserne i Århus Kommune, idet det er forbudt at sprøjte med plantegifte her. Der skal bruges ca. 30 kg Hyldeblomst (kun blomsten) til femstilling af det produkt, de kan producere på et år.

Øllet vi smagte på havde Claus, som sædvanlig købt ind. Vi smagte på Early Bird fra Fuglsang - Thy Ekslklusive fra Thisted Bryghus - Fynsk Forår fra Ørbæk og Økologisk Humle fra Thisted Bryghus.

Referat nr. 04 2010

Medlemsmøde 8.april 2010 på Hotel Ebeltoft Strand

Trods den lune aften, torsdag den 8. april 2010, mødte mange medlemmer op til vor Påskeølsmagning. Slagtermester Henrik fra Super Best i Grenå præsenterede et godt udvalg af hjemmelavede spegepølser og løgpølse. En fantastisk oplevelse.

Til pølserne serverede Jens Jacob Holst et udsnit af de lokale og nationale Påskebryg og holdt et eminent foredrag om bryggeriernes historie og om det gode øl, der var i flaskerne. Vi smagte på Påskebryg fra Jacobsen - Gourmet Bryggeriet - Hannibal fra Bryggeriet de 5 Gårde m.v. Endvidere blev der serveret øl fra Thisted Bryghus og fra Bryggeriet S.C. Fuglsang. En vellykket aften.

Næste gang vi mødes er på Århus Bryghus, torsdag den 6. maj 2010.

 Referat nr. 05 2010

Overrækkelse af Årets Ølmærke 15. april 2010 til Hotel Ebeltoft Strand

Torsdag den 15. april d.å. tildeltes Hotel Ebeltoft Strand Årets Ølmærke fra Danske Ølentusiaster. Billeder fra overrækkelsen vil man kunne se under punktet Charivari på vor hjemmeside. Direktør Lene Gedebjerg, Hotel Ebeltoft Strand modtog Årets Ølmærke, og var herefter vært for en forfriskning til de fremmødte medlemmer fra Lokalafdeling Djursland. 

Referat 06 2010

Medlemsmøde 24. juni 2010 på Hotel Ebeltoft Strand

Medlemsmøde på Hotel Ebeltoft Strand 24. juni var vort sidste møde inden sommerferien. 9 personer deltog i mødet, heraf to nye medlemmer, som vi byder velkommen i blandt os. Vi havde et bredt udvalg af gode øl fra Slagelse Bryghus - Føniks Bryghus Næstved - Møns Bryghus - alle fremragende øl.

I den varme sommer har vi haft den glæde, at kunne byde endnu 3 nye medlemmer velkommen i Lokalafdeling Djursland. Vi har endnu ikke haft lejlighed til at se de tre nye medlemmer, men det får vi, når vi mødes den 4. september på Øllets Dag til den store Tyrolerfest på Hotel Ebeltoft Strand. Herefter begynder vi på det andet halvår af 2010, og det første møde i oktober er Årsmødet, der afholdes 9. oktober kl. 16.00 på Hotel Ebeltoft Strand. Den 28. oktober har vi et medlemsmøde på Restaurant Kruset i Grenå, hvor Bent Olsen vil fortælle om sit arbejde med at få flere medlemmer til landets lokalafdelinger.

God Sommer.

Referat 07 2010

Øllets Dag 4. september 2010 i Ebeltoft og Grenå

Øllets Dag. Lørdag den 4. september 2010, en skøn efterårsdag, afvikledes Øllets Dag i såvel Ebeltoft, som i Grenå. I Ebeltoft slog Ebeltoft Garden festlighederne i gang på Torvet, hvor en masse glade mennesker havde taget opstilling. Oldermanden for Folketingets Øllaug Kristian Pihl Lorentzen afholdte åbningstalen. Dagen igennem var der øludskænkning i byens varehuse.

I Grenå åbnede ligeledes Kristian Pihl Lorentzen festlighederne på Torvet, hvor mange mennesker havde placeret sig i de mange pavilloner, der var opsat der. Her kunne publikum nyde en stille fadøl - lidt lækkert fra den store grill, ledsaget af dejlig musik fra Grenå Blæserne. Hele dagen var der musik på Torvet, og der udskænkedes smagsprøver på godt øl fra forskellige bryggerier. I baggrunden kunne man høre hestevrinsk og hovslag fra Carslbergs store Jyske Heste, der trak ølvognen gennem byens gader, til glæde for befolkningen her. Et arrangement fremført af Handelscenter Grenå af højeste karakter.

Dagen sluttede med en kæmpe Tyrolerfest i et telt på Hotel Ebeltoft Strand, hvor fadøl løb i stride strømme, til en menu bestående af helstegt pattegris med diverse tilbehør.

Referat 08 2010

Årsmøde 9. oktober 2010 på Hotel Ebeltoft Strand

Lokalafdeling Djurslands Årsmøde blev afholdt, lørdag den 9. oktober 2010 på Hotel Ebeltoft Strand. Kun få medlemmer var mødt op for at deltage i Årsmødet. Landsbestyrelsesmedlem Kjeld Vang Laursen havde fundet vej til Ebeltoft for at overvære Årsmødet. Mødet blev afviklet i god ro og orden. 

Referat 09 2010

 Medlemsmøde 28. oktober 2010 på "Kruset" i Grenå


10 medlemmer, heraf 3 nye, havde en hyggelig aften i hinandens og nogle øls selskab.
Bent Olsen fra lokaludvalget fortalte lidt om sine frustrationer omkring det at få medlemshvervning sat i faste rammer, og derefter overtog Jens Jakob Holst scenen med smagsprøver og forklaringer om de fem øl, vi skulle stifte bekendskab med. Eller i nogle tilfælde genopfriske. Vi lagde ud med Tucher hvedeøl, hvor Jens Jakob fortalte levende om den og dens oprindelse. Og derefter gik det slag i slag med Wiibroes Flagøl, som nu går ud af produktionen, bla. på grund af manglende salg på "svenskerbådene", Jacobsens Dark Lager, Cains Bitter, hvor vi også nåede omkring Cuba, Mexico, Island, Norge og Kina.
Vi smagte Oktoberfestbryg fra Gourmetbryggeriet, og fik historien bag Skovlyst og deres øltyper. Jens jakob havde også smuglet en jordbærøl, Früli, med , som en del af skeptikerne måtte indrømme godt kunne finde en plads i sortimentet.
Der blev fortalt mange historier og der blev grinet en del, denne aften, hvor 3 af de 10 deltagere i øvrigt var kvinder.
Og det kan jo så blive en opfordring til også at møde op næste gang til ølsmagning 1. december.

Referat 010 2010

Medlemsmøde 1. december 2010 på Kystvejens Hotel i Grenå

Snefygning og en kulde, uden lige, kunne ikke holde deltagerne af vort sidste medlemsmøde tilbage for at møde op på Kystvejens Hotel i Grenå. Hotellet havde stillet et flot og hyggeligt lokale til rådighed til mødet. En stor tak herfra.

Redaktøren af ØlentusuasteN Ole Madsen fra Horsens præsenterede ikke mindre end 17 Julebryg fra ind- og udland. Der var Julebryg fra Tuborg (Snebajer) - Carlsbergs 47 - Scaldis (Bush) Noël - Hoppin' Frog Christmas Ale og mange andre. Til disse herlige Julebryg, smagte vi på nogle af Europas bedste oste, leveret fra "Hos Walter" i Ebeltoft. Brødet dertil, var leveret af SMAG i Ebeltoft. Aftenens herligheder blev ledsaget af Julemusik, leveret af Formanden. En ægte julestemning bredte sig i lokalet.

Bestyrelsen af Lokalafdeling Djursland ønsker alle en God Jul samt et Godt Nytår.

REFERAT 01 2011

Medlemsmøde 27, januar 2011 hos Kim på A. Knudsens Vej 4 Ebeltoft

For første gang afholdtes et medlemsmøde i privat regi. 18 glade medlemmer af Lokalafdeling Djursland var mødt op hos Kim (KKT) på A. Knudsens Vej 4 i Ebeltoft til Tysk aften. Lokalafdelingen serverede Schnitzel Wienerart mit Bratkartoffeln og dertil Franziskaner Weissbier. I løbet af aftenen smagte vi på tyske Wiessbier af mærkerne Paulaner - Erdinger - Schneider Weisse - Maissel - Weihendstephan og Flensburg Weissbier.

Claus fra Skovpavillonen i Ebeltoft fortalte om Ølbrygningen, der foregår hos ham, lørdag den 19. februar 2011.  Kok og Indehaver af Nils og Sinnes Fiskerestaurant i Nør Vorupør Jens Ligaard fortale om menuerne til medlemsmødet, den 3. marts 2011. Formanden gav en orientering om temaet for Øllets Dag, lørdag den 3. september 2011. Medlemmer istemmte sange, ledsaget af formanden på Keyboards. Stemningen var god, alle mætte og godt tilpads.

Referat 02 2011

Medlemsmødet, torsdag den 3. marts 2011 på Restaurant Kruset i Grenå måtte aflyses på grund af manglende tilslutning.

 Referat 03 2011

Påskeølsmagning og spisning på Restaurant Kruset i Grenå

Torsdag, den 14. april 2011 afholdtes Påskeølsmagning og spisning på Restaurant Kruset i Grenå. Der blev serveret Lammekølle med årstidens grøntsager, ledsaget af Påskebryg. I aftenens løb, blev der smagt på 17 forskellige Påskebryg og Forårsbryg. Aftenens gæst var Pastor Jan Schmidt fra Helgenæs - Vistoft og Tved Sogne. Jan Schmidt berettede om Påsken, og om hvorfor vi fejre Påske. Denne beretning blev modtaget med stor interesse og glæde, fortalt i en uhøjtidelig, men morsom version, for de ca. 15 fremmødte Ølentusiaster. 

 

Ny formand for lokalafdelingen