Medlemsmøde den 5. april 2018

Diplomet ØLMÆRKET 2018 overrækkes.
Peter Laursen fortæller om BULLERS BRYGHUS

På medlemsmødet begyndte vi med at overrække udmærkelsen ØLMÆRKET 2018 til Hotel Færgegården. Den velfortjente udmærkelse blev modtaget af den stolte Henrik Møller Kristensen, som kunne tilføje den til den forrige fra 2016.

Derefter spiste vi en let anretning fra Færgegårdens altid dejlige køkken, hvorefter Peter Laursen, vores tidligere formand, tog over og veloplagt præsenterede de to første øl fra Bullers Bryghus, som han netop har etableret. Vi kan roligt være stolte her i Faaborg over dette nye iværksætterinitiativ. Vi venter spændt på de kommende nyheder fra Bullers Bryghus.

den nuværende formand, Ole Mikkelsen, præsenterede herefter et udvalg af forårsøl, som for tiden er at købe lokalt.

Tøm Prebens garage for øl

Lørdag den 17. marts havde Preben tømt noget af sin garage for spændende øl. På Færgegården fik vi smagt os igennem et fornemt udvalg af både gamle og nye øl. 

Det blev en festlig eftermiddag, hvor vi sluttede af med en gang stegt flæsk med tilbehør.

Kandidatsmagning på Færgegården

Torsdag den 8. februar samledes en lille flok entusiaster på Færgegården for at bedømme de 9 kandidater til Årets Ølnyhed 2017. Pudsigt nok var alle enige om, at i kategorien med øl op til 4% alkohol, var det den alkoholfri 'Don’t Worry' fra Svanninge Bryghus, der var den bedste.

JULEFROKOST

Til julefrokosten på 'Gåsen' var vi 19 heldige deltagere. Vi fik :

 • to slags sild m. tilbehør
 • fiskefileter
 • sylte
 • flæskesteg m. rødkål
 • frikadeller og medister
 • varm leverpostej
 • rullepølse og salt kød
 • ostebord

Alt sammen veltilberedt og rigeligt og velsmagende. Og betjeningen kunne der ikke klages over. Øllerne var til gengæld ikke netop specielle, men til lejligheden var de OK. Maden og det hyggelige samvær var det, der var i højsædet.

Tak til Inge, som havde klaret alt på rekordtid.

Crowdfunding med ølsmagning

Onsdag den 1. november var der ølsmagning på Oasen Bodega i Strandgade kl. 19.

Indslev Bryggeri/Ugly Duck Brewing fortalte om deres nye projekt med indretning af faciliteter til nye fadlagrede øl.

Prisen er på mindst 250 kr, men for for det beløb bliver man 'Bryggerelev' og får rabat og invitationer samt en flaske på 75 cl. fra deres første bryg. For et større beløb er der flere fordele. Se mere på www.booomerang.dk samt www.indslevbryggeri.dk og www.uglyduckbrewing.dk

Mød talstærkt op. Også adgang for ikke-medlemmer! 9 deltagere hørte og smagte på 8 meget forskellige øl, som simpelthen var kvalitet hele vejen igennem. Vi ni blev dermed medlemmer af 'First Taste Club' og blev udnævnt til 'Bryggerelev' på Indslev Bryggeri.

 

Årsmødet

Tirsdag den 26. september blev årsmødet afholdt på Hotel Færgegården.

Genvalg på alle poster. Andreas Møller blev 4. medlem af bestyrelsen.

ØLLETS DAG

Øllets Dag blev afviklet i Superbrugsen i Faaborg, hvor vi uddelte smagsprøver på Ale no. 16 fra Refsvindinge og FaaborgBryg fra Midtfyns. Vi fik også uddelt en del indmeldelsesblanketter og prøvenumre af Ølentusiasten.

Vi kan så håbe på, at det kan ses på medlemstallet.

Fynske Fristelser

Silke, Søren 'Krølle', Ole og Preben ved åbningen lørdag.
Ægtepar, som var sejlende fra Ærø, vandt præmierne begge dage!
 

Vi har i weekenden 19.-20. august afviklet Fynske Fristelser 2017, som har fundet sted i det gamle slagteri på havnen i Faaborg. Vi har været godt bemandet med frivillige, og vores stand blev besøgt af rigtig mange. Der var som sædvanlig mulighed for at besvare et spørgeskema, hvor der hver dag blev udtrukket en vinder. I alt blev 76 spørgeskemaer afleveret, hvoraf de 57 var rigtigt besvarede. Det var ikke alle, der havde fundet ud af, at Danske Ølentusiaster er en forbrugerorganisation. Heldigvis var det kun få, der mente, at vi var en drikkeklub! Vi fik to direkte indmeldelser, og måske kommer der flere siden. Der var i hvert fald mange, der fik udleveret materialer

 

 

Lyøturen blev desværre aflyst pga. for lav deltagelse

Medlemsmøde med egne medbragte øl

Onsdag den 17. maj mødtes Faaborg-afdelingen til et specielt arrangement på Færgegården. Vi smagte på medlemmerne egne medbragte øl og spiste en superb anretning fra stedets fornemme køkken.

Selv om vi fik lidt mere end sædvanligt indenbords, var det overordentlig hyggeligt. Det er bestemt ikke sidste gang vi prøver et sådant arrangement af.

 

 

 

Forbrugerpolitik

"Det bedste møde i Faaborg Lokalafdeling nogensinde" Således udtrykte flere af de deltagende medlemmer sig efter det succesrige møde.

Torsdag den 30. marts 2017 afholdt vi medlemsmøde på Færgegården under overskriften: Forbrugerpolitik.

Det blev et fantastisk godt møde. Anne-Mette, fra Forbrugerpolitisk Udvalg, havde taget den lange vej fra Nordsjælland for at give oplæg til vores møde. Hun var rigtig veloplagt, og gav spændende og vedkommende oplæg til de forskellige delemner, og medlemmerne debatterede lystigt og krydrede med historier og anekdoter.

De 10 emner var:

 • Retursystemet *
 • Øl og Mad **
 • Beskatning – både internt i DK og i Europa – forskel mellem alkoholtyper
 • Alkoholpolitik – øl og sundhed – Alkoholreklamenævnet *
 • Markedsføring – ærlig markedsføring stor/lille, hvad står der på etiketter
 • Eksklusivaftaler *
 • Varedeklaration/Information om bryggeri/brygsted – se EBCU. Tappedato? Bedst før? Brygget hvor? Af hvem? Indhold? *
 • Vilkår for bryggerierne? Hvad med (utraditionelle) ingredienser? *
 • Økologi? Må ikke bruges på fødevarer med ingredienser, der er plukket i naturen. *
 • Alkoholfri øl? Skal vi fremme, styrke, anbefale alkoholsvage øl? Skal der være differentieret skatter/afgifter? Skal vi promovere en specifik varegruppe, når vi arbejder for et bredt og varieret udbud. Hvad mener vi om, at alkoholfri øl ikke nødvendigvis er alkoholfri?

* = smagsprøve på øl, ** smagsprøve på øl samt en lille bid

Ud over det sædvanlige var to af smagsprøverne udskiftet med en hel henholdsvis dåse og flaske a 33 cl.

De 8 øl, vi smagte (altså udover hvad hver især måtte tilkøbe) var:

 • English Ale fra Royal Brew 
 • Astoria Black fra Coisbo Beer, hertil Færgegårdens chokoladekage
 • Punk IPA fra Brew Dog
 • Gammel Carlsberg
 • FUR Bock fra Fur Bryghus
 • Ahornbryg fra Skovlyst
 • Klithede fra Thisted Bryggeri
 • Alkoholfri Hvede fra Willemoes

Til sidst hyggede de fleste sig med en lille anretning tilberedt efter Færgegårdens sædvanlige høje standard.

 

 

PUBCRAWL

Fredag den 3. februar mødtes 4 ølentusiaster fra Faaborg på HEIMDAL. Det forholdsvist nyåbnede gamle værtshus udmærkede sig bl.a. ved at have fire haner, hvoraf den ene indholdt Brooklyn IPA.

Vi kan på det varmeste anbefale stedet, hvor de har specialiseret sig i dansk mad til rimelige priser.

Imidlertid gik vi videre til SOZE, som for uindviede er en cafe indrettet i byens biograf Helios-teatret. Det virker nærmest som byens nye 'in-sted'. Her kan man få Mørk Mumme og Økologisk Pilsner på fad. Højt Skum!

På Oasen havde Søren til lejligheden anskaffet flere specialøl på flaske, men da vi ikke var færdige med dem, inden vi skulle på Tre Kroner for at spise lidt smørrebrød – med endnu en øl, gik vi tilbage til Oasen for at afslutte en festlig aften. Stor tak til Søren <3.