Foreløbig årsplan for 2019.

ÅRETS ØLNYHED 2018

Ølsmagning af årets kandidater.

HUSK. Der kan KUN stemmes ved personligt fremmøde ved dette arrangement, som finder sted på Færgegården tirsdag den 19. februar 2019 kl. 19:00.

pris: 180 kr for ølsmagning og lidt godt til.

 

De deltagende øl er:

1. Pink Farts & Unicorns, Amager Bryghus (India Style Lager, 4.6%)


Amager Bryghus mener selv, at de har skabt den nøjagtige duft af en enhjørnings prut. Fakta er, at der er tale om en tørhumlet IPL, og fra bryghuset lyder det: – Tænk lækkert tropisk, tænk fugtig citrus, tænk… duften af dine mest lækre drømme. Og hvis du lukker øjnene, kan du endda se farven. Det er rigtigt, det er lyserødt. Denne øl er for alle damer og mænd, der vælger at tro at eventyr faktisk eksisterer.

2. Dark Vader, Bang & Harbo - Håndbryg (Schwarzbier, 4.8%)


Bang & Harbo - Håndbryg er et fantombryggeri udsprunget af to håndbryggeres succes ved danmarksmesterskaberne i håndbryg. Bryggeriets nøgleord er sort, blid og indbydende med koldmæskede sorte malte. I smag og aroma er der noter af hø, tørrede frugter, karamel og humle.

3. Mother IPA, CooLAB & mother (IPA, 5,5%)

Claus Christensen og Pia Winther Bargholz fra CooLab har isoleret en gærstamme fra mother-restauranternes surdej og skabt tre spændende øl. En af dem er mother IPA, hvor der er aromatiske noter af ananas og citrus. Den passer perfekt til parmesan og parmaskinke på en pizza, som selvfølgelig er lavet på mothers surdej.

4. Dirty Dozen 5.1 - Back In Black, Small Batch Brewery (IPA - Black, 6,3%)

Bornholms mindste bryggeri, Small Batch Brewery, på Tværmolen i Rønne, har brygget forskellige versioner af IPA’en Dirty Dozen. Version 5.1 er en sort IPA, hvis kendetegn er Cascade-humlens citrusaroma i skøn forening med mørke maltes kaffesmag og brændthed. Nænsomt tørhumlet. Robust, men alligevel en let drikkelig ale.7. Black Nordic Skies, Amager Bryghus/Modern Times Beer, USA (Imperial Stout, 10%)


 

 5. Hazed And Infused, Flying Couch Brewing (IPA - New England, 7.2%)


Den flyvende sofa fra København Nordvest bidrager med en støvet, ravfarvet øl med et beige hoved. Aromaen har noter af eksotiske frugter, humle og malt. Smagen er sød med noter af malt, halm, humle og eksotiske frugter, hvilket giver en bitter finish.

 

6. Sort Soma, Bang & Harbo - Håndbryg (Imperial Stout, 8.9%)


Bang & Harbo - Håndbryg er en hyldest til at udvikle øl sammen. Derfor er der tale øl en open source øl. Det betyder, at opskrifterne er frit tilgængelige. Denne øl, som er brygget på Randers Bryghus, er en potent, sort øl, hvor der er i aroma og smag er indslag af ristet malt, havre, røg, kaffe og brød.

7. Black Nordic Skies er et samarbejdsbryg mellem Amager Bryghus og californiske Modern Times Beer. Der er tale om en dobbeltmæsket, kraftfuld Imperial Stout brygget med kaffe. Kodeord er naturligvis kaffe, samt lakrids, vanilje, kakao og toffee. På en gang både fløjlsblød og subtil bitter.

8. Blod, Sved & Tårer, Det Lille Bryggeri (Imperial Stout, 11.5%)


Signaturbryg for 2017. Det Lille Bryggeri, som ligger i den lille landsby Bringstrup udenfor Ringsted, udvidede  i løbet af 2017 deres bryggeri. Det nye brygværk krævede dog en del blod, sved og tårer, før det hele var på plads. Men Blod, Sved & Tårer blev dog først lanceret i foråret 2018 og på Danske Ølentusiasters Ølfestival. Der er tale om en kraftfuld Imperial Stout, som er tilsat rosinsirup og efterfølgende egetræslagret med rom og kaffebønner.

PÅSKEFROKOST

Søndag den 7. april kl. 13

Vi har Færgegården helt for os selv. Bestyrelsen sørger for at lave maden. Vi planlægger, at servere ølmarinerede svinekæber med tilbehør – og selvfølgelig: GODT ØL.

ØLFESTIVAL

Lørdag den 25. maj har vi mulighed for at koble os på en bus til Ølfestivallen. Busturen arrangeres af Region Vadehavet, og der er forbindelse til rutebilen fra Faaborg rute 141 både frem og tilbage på opsamlingsstedet i Odense. 

Mere herom senere.

 

 

LYØTUR

Søndag den 16. juni tager vi færgen fra Faaborg til Lyø om formiddagen. Der bliver tale om et udvidet arrangement i forhold til de forrige.

Der er virkelig tale om en tur for hele familien, så prøv at opleve søndagen på Lyø også. Husk at reservere overnatning i MEGET GOD TID! Se på hjemmesiden lyø.dk under 'Indkvartering'

Der er også mulighed for at campere meget billigt på campingpladsen.

 

 

ØLLETS DAG

Øllets dag er altid den første lørdag i september. I 2019 bliver det den 7. september,

Vi tænker at få en stand på Torvet i Faaborg med udskænkning af øl mod køb af poletter og salg af pølser.

Vi skal have lavet aftaler og få skaffet tilladelser. Mere om det senere.

 

 

ÅRSMØDE 2019

Årsmødet er planlagt til tirsdag den 24. september kl. 18.

Spisning, generalforsamling og ølsmagning.

 

 

Ret til ændringer forbeholdes!

                                .

                                .

Arrangementer

Listen over alle Danske Ølentusiasters kommende arrangementer finder du her!

Faaborg lokalafdelings arrangementer annonceres her på siden, samt på fælleslisten over alle arrangementer i Danmark. Brug linket herover. Yderligere udsendes der nyhedsbreve via e-mail til medlemmerne af lokalafdelingen, samt tillidsfolkene i landets andre lokalafdelinger. Der vil lejlighedsvis også blive annonceret via radiospots, avisannoncer, opslag m.m.

Det er vigtigt at du giver besked om ny adresse, mail, telefon m.m. Gør det her: http://www.ale.dk/index.php?id=2

OG SÅ TIL DET SJOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

__________________________________________________