Besøg på La Tasca Vejle

 


På adressen Dæmningen 45 i Vejle, mødte en flok forventningsfulde medlemmer af Danske Ølentusiaster i Fredericia op en lun forårsaften i april.

Her har tapas restauranten La Tasca nemlig til huse i nogle flot nyrenoverede bygninger med åen snoende sig omkring. Fæstningsdrengen Søren Andersen tog imod os og han fortalte bl.a. om hvordan han havde tabt sit hjerte til både stedets søde indehaver (som han nu er gift med) og til øllet, der naturligvis var omdrejningspunktet for vort besøg.

Efter at Søren blev medejer af stedet, var hans største ønske, at lave sit eget bryggeri. Fruen var med på ideen – det samme var far Leif, med en fortid på Carlsberg. Så der var ikke langt fra tanke til handling: 5 måneder senere og ca. 1,2 mio. fattigere stod Bryggeriet La Tasca klart.

Bryggeriet blev købt hos Brauhaus-Austria i Østrig og kunne opstilles i løbet af et par døgn. Grundet far Leifs erfaringer udi brygkunsten kunne en del konsulenttimer spares og relativt hurtigt blev det første bryg sat over.

Der brygges 250 liter pr. byg og hver gang brygges der to bryg. Gennemsnitlig brygges der 2-3 gange om måneden – og i højsæson d.v.s. om sommeren brygges der stort set hver eneste uge.
I kælderen ligger 8 tanke, hver med en kapacitet på 500 liter.

Et bryg tager til information 10-12 timer inklusiv den efterfølgende og meget grundige rengøring.

Og så blev det tid til at smage på stedets bryg:

Først LT ale, dernæst en Saeson øl, der skifter ”model” 3-5 gange om året. Modellen vi smagte var bl.a. tilsat lidt engelsk lakrids. 

Stedet er som bekendt en tapas restaurant (med 24 forskellige tapas retter), og der blev derfor serveret en særdeles velsmagende tapas menu, der blev ledsaget af husets pilsner.

Til ”dessert” smagte vi La Tasca Påske, der er en overgæret Brown Ale tilsat ekstra wienermalt – og da sæsonen som bekendt er ved at rende ud, fik de medlemmer, der havde valgt toget som transportform, lejlighed til at give en hjælpende hånd med at få udryddet resterne.

Skulle du få lyst til at smage La Tascas produkter, kan disse til information ikke købes på flaske, men sælges kun på fad i restauranten. 

La Tasca

Søren arbejder hårdt.