Og så smager vi lokalt øl!

Det Bruunske Pakhus dannede rammen omkring Danske Ølentusiasters møde med det lokale Frederiksodde Haandbryggerlaug.

Det var de to ildsjæle og stiftere Per Hansen og Bjarke Tangholm, der forestod såvel foredrag som udskænkning af smagsprøver på deres forskellige bryg.

Over 40 ølentusiaster trodsede 2. halvleg af den spændende håndboldkamp for at smage på: Olaf Ryes Hvede, 6. juli Ale, Bissens Brown Ale, Julebryg 2008, Lundings Porter og ikke mindst Krudttårnet.

Per kunne bl.a. fortælle, at man brygger ca. 3 - 4000 liter øl om året. Man er et såkaldt fantom bryggeri, d.v.s. man lejer sig ind på andre bryggerier og brygger der efter ens egen opskrift. At brygge øl, der må sælges, kræver stor tålmodighed og et lavt blodtryk, for det skal nok komme op i det røde felt - specielt når myndighedernes bureaukrati står sin prøve f. eks. i forbindelse med egenkontrol, husker Per. Som den gode brygger Jacobsen, har vi også måtte hælde megen øl i kloakken, fordi noget gik galt i processen. Men deltagerne kunne dog nikke anerkendende til, at rigtigt meget nu også var gået godt.

Kendetegnende for Frederiksodde Haandbryggerlaugs øl er, at de alle er ufiltrerede, upasteuriserede og så gæres de færdig på flasken. Aftenen sluttede af med en overraskelse, der virkeligt udfordrede ganerne: et aldrende "Krudttårn", der er en belgisk inspireret klosterøl på ikke mindre end 11,4%.

Øl smager bedst i selskab - og vi var i godt selskab