November 2010
 
 

Mad med/og Øl


Et helt nyt arrangement så dagens lys i DØE Fredericia onsdag den 17. november.  Her skulle medlemmerne nemlig selv til gryderne i det nyrenoverede skolekøkken på Egumvejens Skole.

Overskriften til arrangementet var ”Mad med/og Øl”, hvor vort eget medlem og kok Søren Pedersen underviste os i, hvor godt øl indgår som ingrediens i og til mange retter.

Efter en velkomst øl i form af Maisel’s Weisse Dunkel, blev de 30 medlemmer – heraf rigtig mange nye – delt i 3 hold (et til forret, et til hovedret og et til dessert). Disse hold blev igen delt i 2, da der var nok opgaver at gå i gang med.

Stemningen var god og der blev kokkereret til den store guldmedalje – under Sørens kyndige vejledning, om end vores ”Chef” på et tidspunkt beordrede alle til at smide hvad man havde i hænderne og så mindeligt anmode om, at man læste opskriften, FØR man gik i gang. Det vil naturligvis være for ondskabsfuldt her at nævne, at det var Charlottes peberrod, der blev hentydet til, så det vil jeg lade være med. På lydniveauet kunne man også fornemme, at der blev prøvesmagt på de øl, der senere skulle serveres til maden.

Holdene præsenterede selv de enkelte retter, der blev sat til livs med allerstørste velbehag:

Forretten var Torsk dampet i mørkt hvedebryg med friterede kapers, rødbedesalat og kold sennepscreme. En Blonde Ale fra Vejle Bryghus ledsagede torsken på flotteste vis. Læs opskriften.

Hovedretten var Ale Braiseret Andebryst med smørstegte svampe, bagte rødløg og pom Rissole. Anden blev ledsaget af Fur Bock. Læs opskriften.

Desserten var Figner glaseret i mørk kraftig ale med Mascarpone creme tilsmagt med lime. Hertil en Fanø Vadehav. Læs opskriften.

Folk forlod skolen i god stemning, og flere spurgte til, om der snart blev lavet et lignende arrangement.

Søren Kok
Kartofler er en alvorlig sag
Et sjældent billede - Formanden arbejder!