April 2012

Påskebrygsmagning med solæg
på Købmagergades Skole – d. 4. april 2012


Der var 30+ deltagere og fra bestyrelsen deltog Karsten, Anders og David.

Alle mødte præcis, og Karsten stod bag gitteret og tog imod.

Vi fik smagt på 9 forskellige forårsøl/ påskebryg, som blev introduceret af de tre bestyrelsesmedlemmer på skift. Her er repertoiret:

1. Kolding Bryghus – Påske (5%)
2. Herslev Bryggeri – Økologisk påskebryg (5,6%)
3. Det lille Bryggeri – Forårsbryg (6,4%)
4. Jacobsen – Forårsbryg (6,3%)
5. Svaneke – Vårhare (6,5%)
6. Beer Here – Påske (7%)
7. Holbæk Bryg –  Holbæk Gylden (6,5%)
8. Kragelund – Sankt Valborg (7,5%)
9. FUR – Påskebryg (7,7%)

Efter lidt opvarmning med de tre første øl - så var det tid til solæggene. Karsten fortalte lidt om traditioner omkring solæg, og hvordan man skulle spise dem. Det blev yderligere illustreret med et fint billede af æg og ingredienser på projektoren.  Snapsen kom rundt (Linie, Høker og Taffel), og på formandens kommando: blev første halve æg indtaget og fortæret! – Jacobsens forårsbryg fik æren af at akkompagnere første solæg.

Efter dette første halve solæg sporedes en vis afventende holdning – ( mange deltagere smagte solæg for første gang). Men så – måske hjulpet af snapsen – kom der gang i æggene og snakken!

Karsten fortalte om Jacobsen-serien, og i et lille foredrag på ca. 10 min. hørte vi om historien bag Carlsberg.

Her efter fortsatte smagningen af de resterende øl, og det foregik i god ro og orden.

Arrangementet sluttede kl. 22.00, og for mange deltagere levnede det tid til at undersøge Generalens udmærkede udvalg af øl.

Ref. Kenn Jørgensen