Mad med/og Øl
 

Der blev hurtigt overtegnet på arrangementet ”Mad og øl”. Arrangementet var sidste år så populært, at mange havde efterlyst en gentagelse, hvilket man nu fik mulighed for. Søren (kok) Pedersen guidede os igen kyndigt igennem aftenen i skolekøkkenet på Treldevejens skole.


Menuen stod på: 
Fersken suppe med porter og brød bagt med ølmæsk.
Stout braiseret lammekølle med Pom Anne og bønne sauté.
Bagte pærer med cognacøl.


Vi havde stadig rester tilbage fra Øllets Dag, så der var øl nok til at hygge med under madlavningen. Efter en gudskelov kort og ganske overflødig velkomsthilsen fra formanden, blev vi opdelt i hold, der hver især skulle lave samtlige tre retter.

 
Formanden havde sørget for storskærm i lokalet ved siden af, da Danmark spillede håndholdlandskamp mod Makedonien, og i øvrigt vandt kampen, kunne vi senere forstå på Julie og Karsten.


Snakken gik og gryderne kom i kog. Der blev virkeligt hygget igennem.
Fersken suppen, der i øvrigt smagte himmelsk, blev tilberedt med Limfjords Porter fra Thisted Bryghus. Til suppen nød vi Willemoes Porter på 9,8% fra Vestfyns Bryghus.


Lammet blev braiseret i en Willemoes Stout. Flere lammeskeptikere konverterede denne aften, specielt vort nye bestyrelsesmedlem David, måtte have 3 portioner.  Lammet blev ledsaget af Harlem Brown Ale på 5% fra Coisbo Brewing.


Pærerne der havde været i overordentligt godt selskab i ovnen i 40 min. med en Cognac øl fra Jacobs, blev ved serveringen ledsaget af Den sorte Enke på 5,7% fra Refsvindinge.


Endnu en god og lærerig aften fandt sin afslutning og mons tro ikke, at der bliver kokkereret i de små hjem i den kommende tid med retter, hvori øl indgår.


Bemærk, at der er skrevet flere kogebøger omkring emnet Mad og øl, bl.a. af Torben Matthews.

 
Opskrifterne fra denne aften kan du finde her.

Ham har vi nu ikke været heldig med.
Så er der lagt op til en hård kamp