Californisk øl

Vi har ca. 30 der mødte op til denne aften med Californisk øl, guidet gennem denne oplevelse af Torben Mathews.

Formanden måtte melde forfald, og efter at Tex havde budt forsamlingen velkommen, overtog Torben ordet og fortalt meget levende om sin tur ”over there” til Californien, hvor han gennem 17 dage smagte sig igennem et anselig antal øl, kørte knap 6.000 km og besøgte et anselig antal bryggerier/værtshuse. Et land hvor man kan købe håndskydevåben når man er 16 år, men hvor det er forbudt at lave hjemmebrygget øl.

Vi smagte følgende øl fra Californien, som for det meste er stærkere øl, sjældent under 5%..

1. Mendocino Red Tail Ale  6%

Red Tail Ale - The Legend er vores flagskib. Den er brygget på den traditionelle "gamle verden" måde, ved hjælp af premium toradet maltet byg, humle og vores egen specielle proprietære gærstamme. Det er en rav ale med en rig kompleks forfriskende smag og en sprød tør finish. Red Tail Ale er "Bottle condition." Ligesom god vin, er Red Tail Ale et perfekt supplement til fine dining.

2. 21st. Amendment Back in Black.   6,8%

Back in Black er vores nyeste året rundt øl. Brygget som en amerikansk IPA, men med tilføjelsen af rige, mørke malte, denne øl har alle smag og hop tegn, du forventer med en glat, fyldig finish.

3. 21st. Amendment Brew Free or Die.  7%.

Dyb gylden farve. Citrus og Piney hop aroma. Assertive malt rygrad støtter overvældende bitterhed. Tør hoppede i gæringstanken med fire typer af humle giver en eksplosiv humlearoma. Tidligere kendt som 21A-IPA..

4. Anderson Valley ESB.   6,8%.

En fuld krop, ambrosial maltiness og en ophidsende humlet bid. Denne øl er ikke for lys øl drinker eller dem som ønsker ingen eftersmag.

5. 3rd. Street Aleworks Bombay Rouge.    7,6%.

Hælder klart rav med en dejlig, opholder, skummende, off-white hoved. Aroma har mild ristet karamel, Piney, lys mælkeagtig chokolade, fersken. Medium kulsyre, nice cremet og lys tør mundfornemmelse. Flavour er sødlig, karamel, ristet, lys mælket. Wonderful fyr, græs, fersken, grapefrugt. Super bitter finish. Særdeles godt afbalanceret.

6. Telegraph Gypsy Ale.    8%.

Inspireret af overflod af Romani Gypsy kultur. Telegraph Gypsy Ale fejrer den rastløse og eventyrlystne ånd i os alle. Vi brygget det med rug, umaltet hvede og lokalt dyrkede blommer. Så kan vi fermenteret det med Brettanomyces, mens du lytter til traditionelle Gypsy melodier. Det er vildt, det er unikt, det er lækkert, der må danses sigøjnerdanse!.

7. Tap it IPA.    7%

Her på Tap Det Brewing tager vi en unik tilgang mod crafting en India Pale Ale og udfordre status quo. Målet? At udforme en India Pale Ale humlet i smag og aroma, der går ned glat. Vi udnytter den avant-garde metode First Wort Hopping, teknikken for at tilføje humle i gryden før kog. Dette skaber et harmonisk eksplosion af humle aroma og smag mærkbar i hele smagsoplevelsen. Dufte af mandarin og grapefrugt lokke næsen. En tyk diset rige hoved fører drikkende mod en oplevelse rig på citrus og jordagtige smag slutter med en glat, klæbrig finish. De komplekse blomster og citrus toner fra Citra og Simcoe humle byder dig velkommen, mens yderligere to hop vinsmagere parre problemfrit med fire malt sorter for en uovertruffen aroma. Helt, en sprød behagelig fyldig smag. En lille advarsel: Drinking Tap Det IPA omkring venner kan forårsage misundelse.  GULDVINDER.

8.  Mendocino Seasonal Black IPA.     6%

En forjættende twist på en unik stil! Denne ale har en forførende ibenholt nuance, med en aroma, der er fed, fuld af friske blomster og citrus humle, med blot en knivspids af fyrretræ. De rige aroma blander dejligt i gådefulde krop rige ristede malte med chocolatey, nøddeagtig smag. Derefter ensues tang forfriskende appelsinskal og en citrus hop finish, der let dvæler, og derefter vinker dig til at revidere dette mest underholdende sæsonbetonede ale.

En underholdende aften, med godt øj, mange sjove historier og oplevelser, fortalt af en underholdende mand.