Munkebro Mikrobryg

Torsdag d. 24/4-14,  havde vi besøg af Claus fra Munkebo Mikrobryg, som fortalte om Munkebo Mikrobryg’s historie og om noget af øllet, de brygger, og han havde heldigvis også medbragt noget af øllet, som vi skulle smage.

Bag Munkebo Mikrobryg står familien Christensen. En familie hvor traditionerne til at brygge øl kommer fra gryderne på de sydfynske gårde. Nuværende generation er Claus Christensen, der har arbejdet som bryg-mester både i Danmark og i det traditionsrige Bayern.
Claus, som har en kandidatgrad i biologi fra Københavns Universitet og en Ph.D i Sundhedsvidenskab, fik lyst til at fortsætte familiens traditioner om at brygge øl og deltog derfor under universitetsstudiet i diverse konkurrencer. Han har vundet flere Danmarksmesterskaber, det Skandinaviske Mesterskab i ølbrygning samt et fynsk mesterskab. Alt i alt er der vundet 21 medaljer i løbet af 4 år.

Munkebo Mikrobryg er et 13,5 hl bryghus i ægte bayersk design, som brygger lækre nye innovative øl samt traditionsrige stilarter som Belgiske, Amerikanske, Danske, Franske og Bayerske øl og udvikler masser af spændende nye øl med basis i nordiske råvarer og traditioner.

Vi smagte følgende øl.
Jólner, 5,1%. Belgisk julehvede. En mild belgisk inspireret julehvede. Brygget rundhåndet med belgiske malte og frisk opdyrket belgisk gær.

Hermod, 5,6%. English Pale Ale. Klassisk engelsk pale ale som er en gylden, kobberfarvet øl med smag og aroma fra traditionelle engelske humlesorter som Fuggles og East Kent Goldings.

Gyldenkam, 5,2%. Pale Ale Weissbier. Det bedste fra to verdener: Brygget både som en amerikansk pale ale hvor humlebitterheden og aromaen er dominerende med amerikanske humlesorter, som giver noter som: mango og  tropiske frugter og som en bayersk wei?bier, hvor gæringen giver smag og duft af fugtige toner af nellike eller banan.

Sif, 9,4%. Belgisk Tripel. Den er gæret med frisk belgisk trappist gær kombineret med en god håndfuld bitterhumle, masser af belgisk malt og rørsukker.

Alstærk, 9,4%. Strong Scotch Ale. Denne strong skotsk ale har 7 forskellige nøje udvalgte mørke malte samt et lavt indhold af bitterhumle som fremhæver maltsødmen, kompleksiteten og giver en sand øloplevelse fra det skotske højland.

Udgår, 9,4%. Vintersolhverv. En imperial porter er en ekstra stærk porter og minder i stil om en overgæret baltisk porter. Ristet byg og chokolademalt giver en dyb, fed karakter og en skøn eftersmag af kaffe. En imperial porter med masser af mørke malte, noter af chokolade, blomme, rosin som afrundes med en skøn aromatisk kaffebønnesmag fra vilcabamba.

Ragnarock, 6,5%.Brettanomyces. Kraftigt engelsk porter brygget med masser af mørke malte som giver porteren sin mørkebrune farve og dybe intense smag. De mørkeristede malte giver en skøn eftersmag af chokolade og kaffe. En autentisk porter som drikkes på de engelske havnepubs i 1800 tallet, fra før gæren blev rendyrket. Gæret med en unik blanding af ale gær tilsat forskellige brettanomyces vildgær og gæret lidt varmere for at efterligne en gammeldags gæring i åbne kar. De giver tilsammen en skøn smag med en aroma af stald, hest og læder.

Sleipner, 9,4%.  Imperial India Pale Ale. En Imperial india pale ale er udviklet i USA og er brygget med endnu kraftigere nye amerikansk humlesorter og mere alkohol. Sleipner er brygget med 5 nøje udvalgte kraftige amerikanske humlesorter og er til dem, som ikke kan få humle nok. En humlebombe af bitterhed og aroma.

Efter at have smagt disse øl med navne inspireret fra den nordiske mytologi, dog med temmelig ens etiketter, som ikke gør den enkelte øl nem genkendelig i mængden, følte vi os alle vist lidt mere gudelige, og drog glade hjem.