Øl cocktails.

 

Torsdag den 28. april mødtes små 30 forventningsfulde ølentusiaster kl. 19.00 på Fredericia Maskinmesterskole til en for øltosser noget speciel smagning. Desværre mødte de 2 bartendere også først kl. 19.00, idet de var blevet forsinket, men så kunne vi jo ved selvsyn følge deres mange forberedelser – der er i sandhed mere arbejde med at mikse cocktails end at servere øl.

 

Efter en grundig information om øl cocktails gik vi i gang med smagningen.

Den første var en ”Lager Margarita” bestående af

* 4 cl. Tequila,

* 2 cl. Cointreau,

* 1,5 cl. Limejuise,

* 1 cl. sukkersirup (50 % sukker + 50 % vand),

* halv saltkant på glasset og

* pilsner.

Den anden var en ”Stormy Viking” bestående af

* 3 cl. Mørk rom,

* 3 cl. ginger beer,

* 1,5 cl. Limejuise,

* 1 cl. Sukkersirup og

* Brown Ale.

Den tredje var en ”Dark Wood Flip” bestående af

* Brown Alle,

* 4,5 cl. bourbon whisky,

* 1 cl. fortyndet ahornsirup (3 dele vand + 1 del sirup),

* 1 æggeblomme og

* 2 skvat Fee Brothers Whisky Barrel Aged Bitters.

 

Det var helt mærkeligt at være til smagning og så drikke af cocktailglas. Det blev en udmærket aften, hvor alle vist kunne fornemme, at der er flere volt i cocktails end i vores ”normale” øl.

 

Efter smagningen var vi flere, som lige måtte på Perhaps for at få en ”rigtig” menneskeøl.

Interesseret? Se her og her.