Beertasting in the Dark

På Fuglsangcentret i Fredericia mødte 29 forventningsfulde ølentusiaster op til en speciel aften med titlen ”Beertasting in the dark”. I samarbejde med Fuglsangcentret, der er ejet af Dansk Blindesamfund, havde Fredericia Lokalafdeling arrangeret en aften, hvor der skulle smages på øl i total mørke.
Efter en kort præsentation af centret, blev vi taget i hånden – en for en – af en blind tjener, der fulgte gæsterne ind i det sorte lokale. Og der var sort. Der var intet at se nogen steder. Vi havde fået formaninger om at tage lysende armbåndsure af og slukke mobiltelefoner, så vi ikke blev ”forstyrret” undervejs. 

Ved vores plads var der en tallerken med tapas på og i første omgang havde vi hver især travlt med at finde ud af, hvad der stod foran os. Vi fik styr på tallerken, bestik, glas osv. omkring os. Og vi fik også holdt lidt i hånd med sidemanden, når vi kom over på hans/hendes ”felt”.
Det var en helt speciel oplevelse, at spise tapas-anretningen i mørket. De fleste klarede sig ved at spise med fingrene. De få var så gode, at de spiste med kniv og gaffel. Kokken havde sørget for, at der var lidt forskelligt på tallerkenen og det var spændende, hvad det var man puttede i munden.
Undervejs smagte vi 11 forskellige øl. Den blinde tjener kom ind og satte dåserne/flaskerne ved de første personer og så måtte vi selv sørge for at få øllet rundt og få det hældt op i glassene. En finger i glasset – og når den blev våd, så var der tanket op. Dåsen eller flasken gik videre til sidemanden og den blev ikke sluppet, før der var en klar kvittering fra sidemanden om, at den var vel modtaget.
Øludvalget var meget varieret, for at pirre vores sanser mest muligt. Undervejs var der mange vildskud på, hvad vi mon smagte. En IPA blev pludselig til en stout og mørke øl blev skudt til at være lyse. Der var også en frugtøl imellem. Det kunne vi godt smage – men det var svært at ramme, hvilken frugt det var.
Tjeneren kom helt naturligt rundt og spurgte ”skal jeg tage din tallerken”. Imponerende, som han havde styr på det hele. Vi andre anede næsten ikke, hvem vi sad ved siden af. 

Efter smagningen kunne vi uden for lokalet se den menu, vi havde spist. Det var en fin anrettet tallerken. Godt at kokken ikke kunne se, hvordan vi havde spist hans fine mad med fingrene.
De 11 øl var også stillet op på rad og række og der var en del, der undrede sig over, at de kunne skyde så meget ved siden af i forhold til øltyperne.
Der var bred enighed om, at det havde været en fantastisk aften og mon ikke Fredericia Lokalafdeling gentager succes’en på et tidspunkt. Ellers er ideen givet videre til andre lokalafdelinger.

Det var tilladt at tage billeder under arrangementet, blot det var uden blitz !

Øludvalget:
1. St. Bernardus - Wit 5,5%
2. Syndikatet - Havfruen 6%
3. Carlsberg 47 7%
4. Fullers - Imperial IPA 10,5%
5. Finch Beer Co - Pig in the Wood 8%
6. Coisbo - Under Cover Sweet Stout 6,3%
7. Fanôme - Saison Pissenlit 8%
8. Lindemands - Faro 4,5%
9. FæstningsBryggeriet - Pumpkin IPA 6,9%
10. Fullers - Brewer's Reserve No. 5 Oake Aged 8,5%
11. Lervig / Hoppin' Frog - Sippin' Into Darkness 12%


Billeder uden blitz :-D