Krydrede ribben

KRYDREDE RIBBEN (4 pers.)

1 kg. Ferske ribben (svin)

Marinade:
1 dl kinesisk soja
1 dl majsolie
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. paprika
1 knsp. ingefær
2 fed hvidløg

Skær ribbenene ud i portionsstykker, og læg dem i et dybt fad. Bland krydderierne med de knuste hvidløgsfed i sojaen og olien og hæld det over benene. Vend dem nu og da. Lad dem ligge på et køligt sted i ca. 5 timer. Benene kan grillsteges til de er så møre, at kødet næsten falder fra benene, eller de kan, som jeg gør, lægges ved siden af hinanden i et ovnfast fad eller i bradepanden og steges ved 250º i 50 min. Der kan serveres kartoffelmos, bagte eller brasede kartofler til og kogte grønsager, f.eks. blomkål, porrer, haricots verts, asparges, ærter og gulerødder. Hvis du steger kødet i ovnen kan marinaden serveres til, ellers må du nok bruge smeltet smør.
Hertil serverede jeg en ale: Willemoes 200 år http://www.bryggerietvestfyen.dk/produkt3.php?p_id=90

Rudy