Ale braiseret andebryst

Ale Braiseret Andebryst
med smørstegte svampe, bagte rødløg og pom Rissole
til 4 personer

Braiseret andebryst:

1 løg i grove tern
2 gulerødder i grove tern
½ porrer i skiver
1 persillerod i grove tern
1 Kolding mørk
2 andebryst 250-300g
2 tykke skiver bacon skæres i tern
Rids skindet i tern og gnid det med salt og peber.
Brun andebrysterne i olie i en meget varm gryde med skindsiden nedad i 1 min, til det får farve, vend kødet og gentag ovenstående, tag kødet af og brun bacon og grønsagerne videre i 1-2min, til det har fået farve, tag gryden af varmen, skru ned for varmen, læg andebrysterne oven på baconen og grønsagerne, hæld øllen over, lad det stå 5min uden varme, stil gryden på over varme og lad det braisere i 8-12min, under låg.
Lad kødet hvile ca. 15 min.

Ande sauce
med chokolade


Skyen fra anden
½ spk. Tomat pure
1 dl piskefløde
salt & peber
maizena
1 dl vand
mad kulør
1 tsk. Ribsgele
1-2 stk. 70-80 % chokolade
Ande sky indkoges til det halve og tomat pure koges op og jævnes med maizena rørt op i vand, smages til med salt og peber, fløde, chokolade, ribsgele og kulør tilsættes lidt af gangen. Pas på sauce ikke bliver sort.

Pom Rissolé


1 kg små pillekartofler
½ dl olivenolie
Kartoflerne vaskes grundigt og koges møre med salt.
De pilles og skylles kolde.
Steges i varm olie til de er gyldne.
Anrettes i skål og drysses med salt og hakket persille. 

Bagte Rødløg

4 Rødløg
1 tsk. Timian
1 tsk. Rosmarin
1 spsk. olie

Løgene pilles og skæres i 4 både, og vendes i olie og krydderier, bages i ovnen i 20 min v/180 grader. 

Smørstegte Svampe

300g Svampe alle slags kan bruges, det er kun virkningen der er forskellig, undgå Rød Fluesvamp, den er til Svigermor.
De klargjorte svampe steges i smør på varm pande til de er møre, krydders med salt og peber.

Serverings forslag
Skær kødet ud i tynde skiver. Lidt på skrå. Det giver pæne skiver
Og anrettes på varme tallerkener med grønsagerne i midten, med kødet oven på, og saucen ved siden af eller en smule over kødet, de smørstegte svampe oven på kødet , de bagte rød løg rundt om på tallerken og drysses med hakket persille.

Søren