Velkommen
som kommende medlem i Danske Ølentusiaster Halsnæs afdeling

Hvorfor medlem ?

Danmarks mest velsmagende forening

I Danske Ølentusiaster kæmper vi for det gode øl. På landsplan forsøger vi at påvirke politikerne. Bl.a. i Dansk Retursystem og være høringsberettiget i 2 ministerier. Vi er også fast medlem af forbrugerrådet.

Foreningen afholder en stor Ølfestival om året. Næste gang er i Lokomotivværkstedet på Otto Busses Vej 2450 København SV, fra 18 - 20. Maj 2017. På festivalen vil der være mulighed for at smage ca. 600 -2000 øl, mange lavet særligt til Ølfestivalen. Der vil også være flere publikumskonkurrencer f.eks. kårer vi flotteste stand, bedste julebryg eller bedste pilsner.

Vi støtter også op om håndbryg. bl.a. ved at afholde flere mesterskaber i håndbryg.

Derudover afholder vi den 1. lørdag i september øllets dag. Denne dag er der over hele landet arrangementer der sætter fokus på kampen for det gode øl.

Foreningen står også bag uddelingen af Dansk ølmærke til de gode ølsteder i Danmark. Du kan lave den som app i din telefon, ved blot at føje hjemmesiden til "hjemmeskærm" på din smartphone.

Og vil du med på en spændende tur til udlandet? – eller lidt tips til dit næste rejsemål? Så klarer vi også det… se http://beertravel.ale.dk/

Er du glad for at cykle? Det klarer vi også: Tour de Biere, en uge med cykling rundt til danske bryggerier, vældig sjov og særdeles velsmagende.

På lokalt plan opfordrer vi de lokale handlende til at forhandle det gode øl. Vi afholder ethvert år mellem 10-12 arrangementer. Hver gang med et emne såsom økologiske øl, juleøl, tysk oktober fest øl og øl fra Danske øer. Vi starter som regel aften med et måltid mad. Der passer til aftens tema. Der er stort samarbejde med lokale bryggerier.

Læs meget mere på www.ale.dk  eller vores lokale side www.halsnaes.ale.dk     

   

Hvad får jeg ud af at være medlem

Der er medlemsrabat på vores festivaler

Der er medlemsrabat på vores festivaler

Som medlem af Danske Ølentusiaster har du mulighed for at komme til møder over hele landet. Alle lokalafdelinger i landet afholder ca. et møde om måneden.  

Alle medlemmer modtager mails, både fra landsforening, regionen og de lokale – ca. 10 lokale mails og 6 fra region/land. Man kan derudover vælge at modtage mails fra en anden lokalafdeling. Herudover kan man deltage i de andre lokalforeningers arrangementer, hvis man fx er på ferie.

Du modtager Danmarks bedste blad om øl nemlig ØLentusiasteN 6 gange om året. Her er der masser af læsestof om øl. Dette blad er skrevet af ølentusiaster fra hele landet. Der er artikler om alt hvad der har med øl at gøre.

Du får også rabat flere steder, hvor du kan møder det gode øl. Der er rabat i både forretninger og på steder, hvor der serveres godt øl.

Du kan handle i vores webshop, som kun er for medlemmer. Her kan der købes reklameting (trøjer, oplukkere og meget mere).

Hvordan foregår et møde

Det gode øl bliver skænket op

Som sagt holder vi møde ud fra et tema. Det kan være øl fra et land – eller en landskamp mellem 2 lande! Juleøl; øl med røde etiketter eller sjove navne.  Det kan være besøg af en brygger eller foredragsholder. Mulighederne er mange

Vi holder møder over hele vores lokalområde. Vi starter som regel med et måltid mad med øl til.

Det er muligt kun at deltage i smagningen.    

Vi er jo en pendlerkommune, og for de fleste kan det være lidt for travlt at nå hjem og lave mad, og komme ned til smagningen. (et måltid varierer i pris, men ligger som regel på mellem 75 kr. og 100 kr.)

Derefter fortæller vi om de øl vi smager og deres baggrund.

Vores særlige smageglas indeholder 10 cl (enkelte dyre øl får vi mindre af). Vi smager mellem 8-10 øl på en aften. Vi har glas til alle. – Prisen på en smagning varierer også, men ligger mellem kr. 90 og kr. 150

På bordet er også kander med vand og en tom kande - hvis en øl, ikke falder i ens smag.

Under smagningen går snakken livligt om de øl vi smager. Det er ikke altid vi er enige om hvad der er bedst. Men husk: Din bedste øl – er den DU kan lide.

Hvad koster det, og hvordan bliver jeg medlem ?

Et medlemskab koster 375 kr. pr person og 525 kr. for en husstand på to personer.  (marts 2017)

Det er også muligt at give et medlemsskab som en gave.

Læs mere her

Højt Skum

Danske Ølentusiaster

Halsnæs afdeling

Kommende medlemsmøder

21/11-14

Juleølssmagning

Bliv ven med os

Din lokalafdeling er på facebook, her giver Charlotte dig de sidste nye ølnyheder. 

Er du på facebook finder du den ved at søge på Danske Ølentusiaster Halsnæs

Eller klikke her 

Like os og få nyheder. Husk dele linket med dine venner