Oksekød med chili og øl

Kategorier: Fars, Oksekød, Hovedret

Udbytter: 4 serveringer

400 gram Hakket oksekød

2 Groftrevne løg

2 Fed pressede hvidløg

Salt & peber

1 deciliter Balsamico eddike

1 God pilsner

1 Rød peberfrugt

1 Grøn peberfrugt

1 Rød chili

3 Laurbærblade

10 Enebær, knuses let

1 tsk. Spidskommen

1 spsk. Honning

2 stykker god chokolade

2 deciliters Majs

1 dåse flåede hakkede tomater

2 deciliter Kidneybønner

Brun kødet i en gryde eller sautépande i lidt olie.

Kom løg og hvidløg i en varm pande eller gryde og spæd med balsamico og øl.

Når løgene er blanke og gennemsigtige kommes kødet ved og herefter peberfrugt, chili, laurbærblade, enebær, spidskommen, honning, chokolade, majs, tomater og bønner. Lad retten småsimre ca. 10-15 min. og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Det er en god ide at vente til sidst med majs, så de ikke overkoges.

Kom dem evt. i 5 min. før retten er færdig.

Server med en spsk. creme frais, eller for de fedtforskrækkede fromage frais eller fromage blanc og brøndkarse.