Den 29. maj: Øl og Mad


Vi var 22 medlemmer, der havde set frem til den 29. maj, hvor Charlotte og Michael havde taget et, for os, næsten glemt emne op – Øl og Mad. Bestyrelsen havde så småt haft emnet oppe at vende før, men nu skulle det altså være.
Enkeltvis var øllene og gourmetretterne rigtig gode, men sammen var det fantastisk at opleve, hvordan de enkelte smagsnuancer gled sammen i en ubeskrivelig lækker smagsoplevelse - Hold op, hvor var det godt!!

Vi valgte derfor at stemme på smagsoplevelsen i stedet for den bedste øl.
Kyllingesalat á la mormor med ”Stone, IPA” til fik ingen stemmer, men det betød ikke, at den var dårlig – Bare ikke så god som de øvrige :)
Midterfeltet bestod af fire retter (Med øl selvfølgelig), som lå pointmæssigt meget tæt:
4 point: Pulled pork slider med salt’n’vinegar chips, med ”Alesmith, Hall of fame” til.
5 point: Maltkrustade med laksetartar med ”Lindemans, Cuvée René” til.
6 point: Den Hvide Dame (Charlottes vinder-opskrift), med ”Hornbeer, Dame Blanche” til.
7 point: Cougeres med karamelliserede løg, øl og ost, med røget okseinderlår og purløg, med ”Fur Bryghus, Royal Oyster” til.
Den Hvide Dame var min nummer et denne aften, med den fede Arla Unika ost holdt op mod de syrlige agurker og de søde jordbær – Dertil en herlig Trippel – Mums :)

De to førende retter var til gengæld ret suveræne:
18 point fik Kartoffelmad med røgmayonnaise, friterede løg, syltet agurk og solbærdrys, med ”Aecht Schlenkerla, Rauchbier” til. Der var ingen tvivl om, at Jess var på hjemmebane her. Mens Charlotte endnu havde sin cafe i Struer, fik Jess serveret en kartoffelmad efter denne opskrift og han har siden benyttet mange chancer til at berette om lige netop denne kartoffelmads fortræffeligheder :)
26 point var der til Limfjordsbar serveret med “Siren, Old Fashioned Barley Wine” til. Den kraftige chokolade smag med en anelse røg fra ”Thisted Bryghus, Limfjordsporter” parret med en Barley Wine, var der mange entusiaster, som ikke kunne stå for.

Det er længe siden mine smagsløg er blevet forkælet i den grad og en kæmpe tak skal lyde til Charlotte og Michael for deres indsats :) En tak skal Thorbjørn også have for hans hjælp til retterne og også tak til Erling for at skaffe nogle af øllene.

Vi ses næste gang til Sommerfesten.
Højt skum
Brian

 

Menyen:

1. Maltkrustade med laksetartar.
    Hertil ”Lindemans, Cuvée René”,
    Oude Geuze, 5,5%.

2. Cougeres med karamelliserede løg,
    øl og ost, med røget okseinderlår
    og purløg.
    Hertil ” Fur Bryghus, Royal Oyster”,
    Oyster Stout, 5,6%.

3. Kartoffelmad med røgmayonnaise,
    friterede løg, syltet agurk
    og solbærdrys.
    Hertil ”Aecht Schlenkerla,
    Rauchbier”, 5,1% – Den klassiske!

4. Kyllingesalat á la mormor.
    Hertil ”Stone, IPA”,
    West Cost IPA, 6,9%.

5. Pauseøl: “Jacobsen, Yakima”,
                     West Cost IPA, 6.5%.

6. Pulled pork slider med
    salt’n’vinegar chips.
    Hertil ”Alesmith, Hall of fame”,
    Double IPA, 9,0%.

7. Den Hvide Dame, Den Hvide Dame
    (Charlottes vinder-opskrift).
    Hertil serveres selvfølgelig ”Hornbeer,
    Dame Blanche”, Trippel, 8,7%.

8. Limfjordsbar.
    Hertil “Siren, Old Fashioned
    Barley Wine”, 11,0%.