Den 26. marts: Amerikansk Aften


Det var blevet tid til en ægte Amerikansk Aften med lækre amerikanske øl og amerikansk snacks til. Med andre ord var det den 26. marts og 21 friske medlemmer var mødt op til en aften arrangeret af Michael H, Erling og Charlotte havde sørget for lidt lækre snacks.

Der var 8 amerikanske øl på programmet og Thorbjørn havde også fået sneget en variant af vores ”Gæt en klassiker” med – Gæt et dyr :)
Det var 3 dyr i form af øl med dyrenavne:
Carlsberg, Elefant, 7,2%
Albani, Giraf, 7,3%
Harboe, Bjørn Bryg, 7,7%
Deltagerne fik ingen beskrivelse - Det altså konkurrence på ren hukommelse og det kunne ses på det spredte resultat:
”Elefanten” fik 7 stemmer, ”Giraffen” fik ligeledes 7, mens ”Bjørnen” kun fik 4 stemmer. Det var ret sjovt og gav en masse snak om, hvorfor man kunne huske det den ene eller den anden øl. Ved mit bord var vi ret enige om, at det ikke var en elefant, men det var det :)

Dernæst vat de amerikanske øls tur og vi kunne samtidigt nyde de lækre snacks, som Charlotte havde fundet frem – Brezel med sennep, popkorn, saltet Beef Turkey og lidt senere havregryns kager med rosiner. Uhm, det var godt!
Den første øl “Prairie Artisan Ales, 4th Anniversary” var en ret specielt “Sour Ale Aged on Ginger” og den duftede meget af ingefær, næsten så meget, at det føltes som sæbe. Den smagte også ret parfumeret af ingefær og kort efter blev den lidt bitter og nærmest syrlig. Den smagte betydeligt bedre end den duftede, men der blev ingen point til den.

En helt anden type øl var “Sierra Nevada, Hoptimum Triple”. Med en dejlig duft af ”gammel” humle (Den var ca 1 år gammel) hilste den på næseborene. Smagen fulgte op på den søde ”gamle” humle og gik så over i en ret bitter eftersmag. Den var ikke så frisk men stadig rigtig god. Der var dog kun 4 point til humlebomben, hvilket skyldes de endnu bedre øl, der ellers var – Den var øvrigt rigtig god sammen med brezel og sennep.

Der var endnu en speciel øl denne aften: “Cigar City Brewing, Oatmael Raisin Cookie, Brown Ale” som duftede af sød havregrynskage med kanel. Den smagte også af kanelkage, var let bitter og blev ret tør (Ceder træ) på bagkanten og sjovt sødlig, hvilket nok skyldtes de tilsatte rosiner. Den var overraskede let drikkelig og scorede 3 point.
Charlottes havregryns kager gik rigtig godt til :)

Med ”The Bruery, White Oak” var vi tilbage ved de syrlige øl.  Den fik 15 velfortjente point og den havde en dejlig syrlig og sød aroma med et kraftig hint af bourbon. Smagen fulgte op med en mørk sødme (Bourbon) og ligeledes syrlighed, der kom også tør eg til. Den skjulte de 11,5% alkohol uhyggeligt godt og var meget let drikkelig. ”The Bruery, White Oak” faldt i rigtig god jord hos mig :)

Aftenens vinder var “Hoppin’ Frog, B.O.R.I.S. The Cruscher”, som løb med hele 23 point. Den var sort som natten og duftede af tjære og tovværk. Smagen var overraskede blød og fyldig med masser af tjære/tovværk og den havde en dejlig mundfylde samtidig med, at den havde en del bitterhed.
”B.O.R.I.S. The Cruscher” var også rigtig dejlig sammen med saltet Beef Turkey til.

En rigtig stor tak til Michael H. og Erling for at have valgt nogle rigtig spændende og gode øl, til Thorbjørn for den sjove ”Gæt et dyr” og ikke mindst til Charlotte for at have fundet de rette snacks til.

Vi ses til Håndbrygger Aften næste gang :)
Højt skum
Brian

Følg os på Facebook

Amerikanerne:

1) Prairie Artisan Ales,
    4th Anniversary,
    Sour Ale Aged on Ginger, 6,5%
2) American Solera,
    Money Blend, 6,0%
3) Anchor Brewing,
    Go West IPA, 6,7%
4) Sierra Nevada,
    Hoptimum Triple,
    2018 Edition, 9,6%
5) Cigar City Brewing,
    Oatmael Raisin Cookie,
    Brown Ale, 5,5%
6) Alaskan Brewing Co.
    Smoked Porter,
    2008 Edition, 6,5%
7) Hoppin’ Frog, B.O.R.I.S.
    The Cruscher, 9.4%
8) The Bruery,
    White Oak, 11,5%