Ole og Aksel i forårshumør

Tirsdag den 29. maj skulle vi egentlig have haft Øl-quiz, men med kun 8 deltagere inkl. arrangøren mente Ole, at vi skulle gemme quizen til en anden gang - En meget fornuftig beslutning og i stedet gik han i forårshumør sammen med Aksel. Det kom der en rigtig hyggelig aften ud af med 9 øl, 1 overraskelse, 1 klassiker og lækkert smørrebrød....

1) Boon Oude - Geuze Mariage Parfait Vintage 2003 - 8%
2) Val de Rance - Cidre Bouche Doux Cru Breton - 2%
3) Abbaye de Malonne - Blonde - 6,3%
4) Midtfyns Bryghus - Gunnars Ale - 6,5%
5) Midtfyns Bryghus - Påskebryg - 6,8%

De to første var lidt af en udfordring i hver sin ende af smagsskalaen.
"Boon Oude, Geuze" fik en par stykker til rynke på næsen, men den var dejlig syrlig med et pift af citrus og den passede godt til en forårsdag - kontra "Val de Rance, Cidre", som var dejlig sød "æblemost" uden at være klistret, altså sød på den gode måde.

Midtvejs fik vi smørrebrød af den gode gamle slags, leveret af restaurant "Den Røde Plads" - To hele mader med henholdsvis æg/rejer og fiskefilet - Det var lækkert og jeg fortrød helt, at jeg havde spist hjemmefra .........
Her i "pausen" fik vi også aftenens "Gæt en klassikker". Den gang var den ekstra svær, da der ikke var nogen valgmuligheder. Skuddene gik fra "Chimay, Bleu" til "St Bernardus, påskebryg", men ingen gættede på "Gouden Carolus, Easter". Den var ikke helt nem....

6) Klosterbryggeriet - Scullery Brew Pacific IPA - 7,2%
7) Mikkeller - Single Hop Amarillo IPA - 6,9%
8) Great Divide - Hibernation Ale - 8,7%
9) Dieu du Ciel - Équinoxe du Printemps - 8%
Overraskelse) Scaldis - Refermentee - 12%

Klar til anden afdeling fik vi først et par øl af den humlede slags, "Scullery Brew Pacific IPA" og "Single Hop Amarillo IPA" - begge var ganske bitre (Grape og citrus) men "Sculleryen" var lidt sødere og ikke så voldsom som "Amarilloen", hvilket også var med til, at "Scullery Brew Pacific IPA" blev valgt til aftenens bedste øl.
På en ligeså sikker 2. plads kom "Scaldis, Refermentee", der med sin duft af konfekt og vanilje afsluttende med lidt varmende alkohol i smagen også var et dejligt bekendskab.

En stor tak til Ole og Aksel for en hyggelig aften med yderst velsmagende smørrebrød.
Brian

Aftenens hyggeøl

1) Boon Oude, Geuze Mariage
    Parfait Vintage 2003, 8%
2) Val de Rance, Cidre Bouche 
    Doux Cru Breton, 2%
3) Abbaye de Malonne,
    Blonde, 6,3%
4) Midtfyns Bryghus,
    Gunnars Ale, 6,5%
5) Midtfyns Bryghus, 
    Påskebryg, 6,8%
6) Klosterbryggeriet,
    Scullery Brew Pacific IPA, 7,2%
7) Mikkeller,
    Single Hop Amarillo IPA, 6,9%
8) Great Divide,
    Hibernation Ale, 8,7%
9) Dieu du Ciel,
    Équinoxe du Printemps, 8%
Overraskelse)
    Scaldis, Refermentee, 12%