Fr.sund Nyt November 2009
Kære Frederikssundske Ølentusiaster

Det er ved at være den tid, hvor vi planlægger julen og de første julefrokoster står allerede for døren. Tuborg slutter året i en lettere panik stemning, og man rykkede J-Dagen frem til den 30. oktober, istedet for den første fredag i november, som det har været i mange år. Årsagen - Jo der er skam kommet andre og mere spændende julebryg på markedet - og så må der jo slåes på andre paramtre, såsom at holde j-dagen før øj-dagen. Kan vi så forvente at julebryggen bliver afløst af påske øllen, allerede inden nytår? 

Nå, men mens jeg sidder og filosofere over en god julebryg, må jeg helllere orientere lidt om hvad der sker resten af året.

  • Bryggeribesøg hos Hornbeer
  • Medlemsmøde December - Juleølsmagning!
  • Sidste møde Porter / Stout
Bryggeribesøg hos Hornbeer

Husk at vi Besøger Bryggeriet Hornbeer, søndag den 29. november.

Der er plads til 40 besøgende og vi er allerede så småt ved at have fuldt hus.

Men der er stadig ledige pladser, så skynd jer at melde jer til et forhåbentligt rigtigt spændende besøg i båder bryggeri og galleri. (Uden at love for meget, så kan jeg vist godt sige at ingen behøver at gå tørstige derfra).

For øvrige informationer se sidste nyhedsmail. (Det er muligt at finde gamle nyhedsmail i arkivet på http://www.ale.dk/index.php?id=6608)

 

Medlemsmøde December - Juleølsmagning!

Tiden er igen i år ved at være inde til vores traditionelle julemøde. I god stil, starter vi med Flæskesteg med sovs, rødkål, brune kartofler m.m og derefter, så er der tid til ris á la mande.

Når vores Julemad er overstået går vi igang med juleølsmagningen. Det bliver en smagning med forskellige juleøl fra både ind- og udland og både fra de lokale supermarkeder og fra special butikkerne. Måske i år kommer vi lidt nærmere på hvad det er der skal i for at det bliver en rigtig juleøl.

Der vil naturligvis være lotteri om en masse spændende øl i pausen.

Da julemødet er et af de mere populære møder, vil dette møde blive afholdt i den store sal i elværket. Så vi er sikret plads til alle.

Prisen for arrangementet er 100,- kr. for maden og 85,- kr. for smagningen.

Tilmelding senest søndag den 29. november til Bo Bjørholm bo.bjoerholm@ale.dk

 

Sidste ølsmagning - Stout og Porter

Vi startede aftenen med en god gang Portergryde hvor vi fik en Stout fra bryggeriet Vestfyen. Da vi er færdige med at spise, gik vi igang med Ølsmagningen - og dette blev som annonceret en mørk stund.

For at holde lidt på det historiske, gik vi igang med de engelske porter, som var oprindelsen til alle Portere og Stout. Derefter var vi godt rundt i verden, både USA, Afrika, Færøerne og Bornholm bl.a...

Der var mange gode og forskellige Stout og Portere og efter 10 forskellige smagsprøver, gik vi vist alle hjem uden den store tørst. 

Nedenfor er listet det vi fik at drikke:

Fullers - London Porter

Købt lokalt

5,4%

Guinness - Draugt Stout

Købt i Netto

4,2%

SAB-Miller - Castle Milk StoutKøbt i Acacie blomster

6,0%

Foroya Bjor - Green Island StoutKøbt i Bjergtrolden

5,8%

Flying Dog  - Road Dog Porter

Købt i Bjergtrolden

6,0%

Svaneke Stout fra 2005 og 2009

5,8%

Øl-laboratoriet - HvedestoutHåndbryg
Thisted Bryghus -LimfjordsporterKøbt i Super Best

7,9%

Hornbeer - Caribean Rum StoutKøbt i Super Best

11,0%

 

Højt Skum

På bestyrelsens vegne

Bo Bjørholm

 

Tilmeldingsfrister:

Bryggeribesøget på Hornbeer - onsdag d. 25. november. Der er begrænset deltager antal

Juleøl smagningen - søndag d. 29. november.