Fokus på Halsnæs

Halsnæs Lokalafdeling blev stiftet i november 2007, og vi fejrer vores 5-års fødselsdag med at have mere end fordoblet vores medlemstal.

Vi er fordelt med medlemmer over hele Halsnæs kommune, og rigtigt mange har lang vej til og fra arbejde. De når ikke at komme hjem og spise aftensmad inden ølsmagning, og derfor er et af vore kendemærker vores gode hjemmelavede mad der afpasses efter det tema som ølsmagningen har. Der er også altid øl i mad  selv i suppen og vi giver altid opskriften videre til medlemmerne.

Lokalformand Charlotte Vibeke Petersens svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

At vi er gode til at finde alternative samarbejdspartnere, og således nu samarbejder med Turistforeningen, Erhvervsnetværket F5, Kokkeskolen, biavlerforeningen og laver arrangementer sammen med dem.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Den eneste gang i vores 54 måneder lange levetid, vi har måttet aflyse et arrangement var et lørdagsbesøg med færgen til Rørvig Bryg tilbage i foråret 2009 på grund af for få tilmeldinger.

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Vi startede med 45 medlemmer da vi brød ud fra Frederikssund Lokalafdeling i november 2007. Nu har vi 92 medlemmer. Vi sender mail samt reminder om vores arrangementer og i dem nævnes også de næste arrangementer.
Til dem der ikke har mail, bestræber vi os på at aflevere direkte i deres postkasser.
Derudover laver vi en kalender, der printes på specielt papir og afleveres i alle medlemmers postkasser.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Et besøg på Vielank Brauerei ved Schwerin. For at pengene rækker til så mange som muligt, kører vi selv til Gedser og tager færgen over. I Rostock hentes vi af bus der kører os direkte til Vielank med 2 overnatninger på bryggeriet, rundvisning på bryggeriet samt god mad og øl.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Bedre information, bedre hjemmeside, mere overskuelige og flere rabataftaler. Bedre profilering med mulighed for i sekretariatet at få bestilt DØE tøj med lokalt navn så ikke hver lokalafdeling skal ud og finde stoftrykkeri.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Kom ud og vis dig. Skaf forbindelser i det lokale foreningsliv, husk at networke. Bland dig med medlemmerne og sørg for at nye medlemmer bliver taget godt imod. Sørg for at der er smagninger for alle hen ad vejen. Hold møder rundt omkring i lokalområdet.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Til Tjekkiet, nærmere bestemt til bryggeriet Chodovar. Her kombinerer man godt øl med god mad, du nedsænker din krop i dejligt varmt øl samtidig med at du får serveret koldt øl. Går du ud i gården kan du på bagsiden af springvandet skænke dig pragtfuldt koldt øl.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Et bryggeri på Fyn, og der er så mange at vælge imellem: Gundestrup, Midtfyn og Refsvindinge og alle steder har de gode bryggere der er gode fortællere.

9. Hvad er din største øloplevelse?

At starte regionens håndbryggerfestivaltradition op. Se den vokse fra sætninger på et papir til en succes med 33 øl i konkurrence allerede 1. år og vide at festivalen er kommet for at blive. Næste åbne håndbryggerfestival afholdes 27. oktober 2012.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Suffolk Smokey'  fra St. Peter's Brewery i Suffolk, England. Lavet på rigtig Whiskymalt - og bevisende at englænderne også kan lave røgøl - en værdig konkurrent til Schlenkerla.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Halsnæs Bryghus, der laver fantastisk gode øl midt på Hundested Havn. Om vinteren sidder man indendørs men om sommeren sidder man udendørs mellem sejlbåde med harmonikamusik og vind i håret.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

I sin tid at blive oprettet og været med til at åbne danskernes øjne for det gode øl.

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Charlotte Vibeke Petersen

Fra Halsnæs årlige sommerfest hvert år i juni -  i 2012 afholdes den den 2. juni

Halsnæs lavede i samarbejde med kokkeskolen en smagning der kombinerede øl og øl i mad og gav kokkeskolens bud på dette.

Fra Halsnæs ølbryggerfestival!

Høstølsmagning

Oktoberfestsmagning

Håndbryggermesterskab