Fokus på Helsingør

Lokalafdeling Helsingør blev stiftet i 2004 på New Bowl. Undertegnede blev valgt som næstformand, men blev formand allerede på det første årsmøde i 2004 ved at bytte plads med formanden, og sidenhen har jeg været formand.

Vore møder afholdes i kælderen i Prøvestenens Vinhandel, som ligger i Prøvestenscentret i Helsingør.

Lokalformand Steen Uthaugs svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Da vi havde besøg af Eddie Zwerda fra Midtfyns Bryghus og Jørgen Fogh Rasmussen fra Hornbeer, da blev der sat rekord med antal tilmeldinger.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Når vi har måttet aflyse et arrangement på grund af for få tilmeldinger.

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Vi er 98 medlemmer, og de bliver orienteret via nyhedsmails og arrangementerne er samtidig omtalt i medlemsbladet af hensyn til medlemmer uden mail-adresse.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Så ville vi leje en bus og besøge Hornbeer eller Midtfyns Bryghus, eller måske dem begge to.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

En mere synlig landsbestyrelse, tidligere kunne man på medlemsmøderne træffe dem. På nær en kender jeg ikke nogen af dem. Dialog med lokalafdelingerne.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Kontakte lokalformænd med flere år på bagen, de kan give råd om hvad man skal gøre og navnlig ikke gøre.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Hvis jeg skal foreslå en tur til udlandet vil jeg sige Bruxelles hvor man på de mange udskænkningssteder kan smage de fortræffelige øl, som Belgien brygger.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Jeg vakler mellem Hornbeer og Midtfyns Bryghus, begge ville være interessante at besøge, navnlig efter besøg fra dem. Se punkt 1.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Da jeg besøgte Bruxelles, hvor jeg flere gange besøgte et udskænkningssted overfor en kendt lille figur af en dreng, stedet havde et udvalg som sagde spar 2 til hvad jeg hidtil havde set. De gode retter med øl i sovsen var ledsaget af en passende øl.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Hancock Dark Gambrinus, Blå Chimay, Rochefort 11, Schneider Aventinus, Duvel. Det er 5 lige gode øl, så derfor har jeg har lidt svært ved at beslutte mig.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Jeg ville anbefale Gæstgivergården ved Axeltorvet i Helsingør, det er det eneste udskænkningssted i miles omkreds, hvor det er muligt at få andet øl end det fra Fredericia. Og så kan man sidde udenfor om sommeren og nyde en god øl samtidig med en god pibe engelsk mixture. (det var så lige en af mine andre kæpheste)

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

DØE har åbnet danskernes øjne for at der findes andet øl end kedelige pilsnere. Uden foreningen var der nok heller ikke etableret så mange mikrobryggerier

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Steen Uthaug

- før ølrevolutionen!

Medlemsmøder

...nogle billeder fra ølsmagninger i Lokalafdeling Helsingør.

Lokalformanden

...efter ølrevolutionern!