Lige før start
Torben bød velkommen
Eddie Szweda og Anders fra Lido
Eddie på
Fint fremmøde
Eddie i gang
Dyb koncentration
Masser af kropssprog
Og mere koncentration
Snakken gik livligt
De præsenterede øl
Estragonkrydret paté med comichoner, tyttebærsyltetøj og godt brød

Referat Eddie Szweda den 19.05.12

Eftermiddagen indledtes med velkomst af Torben, og derefter fortalte Anders fra Lido om caféens tilblivelse.
Herunder også at de snart står klar med endnu et selskabslokale, som kan bruges til alle mulige spændende arrangementer.

Og så gik Eddie på.
Til dem, som ikke har oplevet Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus, kan kun siges: I er gået glip af noget !

Det kan alle de 38 gæster og medlemmer af begge køn, som var mødt op i Lido Caféen flotte lokale på 1. sal, bekræfte.


Sjældent har latteren rullet så hjerteligt og ofte til en ølsmagning som denne lørdag.
Alene hans historier om den svære tilgang til det danske sprog var alle pengene værd.
Eddie har ry for at være underholdende, og det er bestemt ikke overdrevet.

Men Eddie mødte ikke kun op med gode historier om det danske sprogs mange faldgruber, han havde også 9 spændende øl med, som han serverede for de fremmødte.
Og præsentationen af dem var også krydret med gode historier.

1: En ny øl som ikke er på markedet endnu, og som han kaldte Wasabi.
En pale ale type med ingefær og wasabi på 5.9%, en dejlig gylden øl med en spændende god lang eftersmag.
Efter hans udsagn perfekt til  Sushi.

2: Dansk Blindesamfunds 100 års jubilæumsøl på 5.6 %.
En frisk pale ale type som gør sig godt som en sommerøl.

3: Gunners Ale 7.3%.
En rødlig, stærk engelsk ale, som er blevet lavet til Arsenals fan klub i Danmark.

4: Chile Tripel 9.2%.
Årets ølnyhed 2009 – nærmere omtale behøves ikke – dejlig oplevelse.

Til Chile Triplen serverede vi Astrids lækre hjemmelavede pate, og derefter holdt vi Amerikansk lotteri, hvor der blev delt mange flotte præmier ud.

5: Black Liqurice Stout 8.2%.
Igen en ny øl fra Midtfyn.
Lakridsen er ikke gennnemtrængende så den præsenterer sig som en flot dry stout.

6: Håndbryg Rough Snuff ll 9.5%.
Stærk Belgisk strong ale tilsat forskellige krydderier bl.a. tang og snus (uden tobak).
Originalen, som blev forbudt, var der angiveligt rigtig snus i, som ikke kunne godkendes.

7: Imperial Stout 9.5%.
Årets ølnyhed 2007 – Bryghusets første større succes.
En mørk og fyldig øl som bedst nydes kolde vinteraftener foran brændeovnen.

8: Barley Wine 10%.
Trods den høje alkoholprocent er øllet meget fin og rund i smagen.
Den egner sig godt som dessertøl eller til cremede oste.

9: Double Ipa 9.2%.
En amerikansk inspireret ravfarvet øl med en blød og kraftig smag, hvor humlen slår fint igennem.
En øl der skal opleves.

Alt i alt en forrygende eftermiddag som ikke blev dårligere af Lido Caféens velvillige samarbejde omkring de praktiske detaljer.


Så vi ser frem til årsmødet, som også kommer til at forgå i Lido, og hvor Anders fra Lido står for ølsmagningen.

Vel mødt.

Højt Skum Vejle