Fokus på Maribo

Vi er en mellemstor afdeling med ca. 130 medlemmer, der holder til i Bangs have, hvor vi har egne skabe og et fast mødelokale til rådighed.

Vi gør meget ud af at hygge os og afholder 10 møder om året.

Der startes altid med spisning, efterfulgt af smagning.

Lokalafdeling Maribo dækker Lolland og Falster

Lokalformand Brian Friis svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Det må ubetinget være det nye tiltag med at kåre årets hjemmebrygger. Et arrangement vi har kæmpet for i flere år og nu ser det ud til, at vi får en årligt tilbagevendende begivenhed.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Aflysningen af vores planlagte tur til Belgien i bededagsferien 2012, med selveste Carsten Berthelsen som turguide. ØV, ØV, ØV

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Lige nu er vi 128, der hver måned får en nyhedsmail. Derudover bliver der altid orienteret til medlemsmøderne om hvad der rør sig i lokalafdelingen.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

En bustur til et par af de lidt nordligere mikro bryggerier, ville være fantastisk. Men måske kunne man også forsøge at lave en ultimativ aften, med mad og øl.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Støtte de små lokalafdelinger, således at de kan få tingene til at køre rundt. Det kan være meget svært for en nystartet lokalafdeling, eller en næsten ”død” lokalafdeling at få tingene til at køre rundt. Både økonomisk, men også arbejdsmæssigt.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Brug din regionsformand og de omkringliggende lokalformænd. Der er ingen grund til hele tiden at opfinde den dybe tallerken, når den allerede er opfundet! Frem for alt, sørg for at have en god bestyrelse bag dig. Det er guld værd.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Belgien med Carsten Berthelsen som rejseguide.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Hornbeer ville være et rigtig godt bud. Midtfyn eller Amager Bryghus var bestemt også gode muligheder.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Det må være da jeg meget uerfaren udi specialøl, var med Studentersangerne fra København (jeg sang 1 tenor), på en tur til Bruxelles. En meget lun majaften indtog vi Grand Place og nedsvælgede hurtigt 2-3 store fadøl. De smagte vidunderligt (jeg har glemt hvad øllet hed), men jeg blev lettere svimmel. Dette forstod jeg først da det gik op for mig, at alkoholprocenten var på den rigtige side af 10!!! Og dermed var min skæbne udi det gode stærke øl beseglet.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Det svarer til tortur, at skulle udpege 1 øl blandt de mange gode øl der heldigvis findes. Men jeg går aldrig fejl af en Limfjordsporter.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Desværre er der ingen rigtige udskænkningssteder med godt øl, der har åbent hele året. Om sommeren, ville jeg dog helt klart tage vedkommende på en tur ud og besøge Krenkerup Bryggeri og traktørsted. Omgivelser, bygninger og ikke mindst godt øl. Så er man i himmerige.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Været foregangsmænd (og kvinder), for at vi igen har mulighed for at købe og smage godt øl i Danmark. Selv hos den lille købmand på landet. TAK.

 

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Brian Friis

3 glade hjemmebryggere lige før afgørelsen om hvem der bliver Årets Hjemmebrygger 2012
Formanden og bryggeriejer Patrick Reventlow-Grinling i spændende samtale
Hyggeligt besøg på Krenkerup bryggeri. (Bemærk det gode tilbud på tavlen)