Fokus på Middelfart

Lokalafdeling Middelfart (DØLM) er en god lille hygge-afdeling for dem der nyder godt øl, god mad og et godt liv, så de fleste af vore 6 årlige medlemsmøder inkluderer spisning.

DØLM blev stiftet i starten af 00’erne – hvis ikke den var stiftet ville Middelfart blive en del af lokalafdeling Fredericia, og det ville man ikke risikere :-) De præcise omstændigheder huskes ikke længere, da serveren med DØLMs hjemmeside og data for de første år indgik som bevismateriale i en efterforskning og nu er tabt for altid.

Lokalredaktør Kim Berg Hansens svar på de 12 spørgsmål

Da lokalformand Jakúp befinder sig på de 7 have for tiden, besvares spørgsmålene af lokalredaktøren.

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Vi laver ikke de store voldsomme arrangementer men har haft god succes med at få entusiastiske bryggere fra forskellige små bryghuse til at fortælle ved smagningerne. Det er stort set altid garant for et rigtig godt medlemsmøde når bryggere som f.eks. fra Frederiksodde Haandbryggerlaug krydrer smagningen med gode historier og en smittende entusiasme.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

I de halvandet år jeg har været med erindrer jeg ikke nogen decideret fiasko. Men det var tæt på da vi på grund af kommunikationsbrist ikke havde fået bestilt mad til en af vore smagninger – det faldt ikke helt i god jord at menuen kom til at stå på engelsk bøf, men det var hvad der kunne stampes op med kort varsel.

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

Vi er lige under 70 medlemmer, så det er ikke så mange. Medlemmerne ved efterhånden at vi mødes den anden tirsdag i lige måneder, og det sender vi information ud om via DØEs mailingliste. Derudover benyttes jungletrommerne over en øl i HOLM’s bar.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Vi er glade for at holde smagningerne her lokalt, så jeg ville bruge pengene på at kunne indbyde bryggere længere væk fra (evt. udenlandske) til at komme og præsentere deres bedste øl ved vore smagninger. Eller kunne få importeret specielle øl der ikke ellers er at få på det danske marked, så vi kunne tilbyde helt unikke smagninger.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

DØE gør det jo godt, så det er svært at komme med forslag til forbedringer. Måske lave et forum på ale.dk hvor lokalformænd der ønsker arrangementer og bryggere der tilbyder arrangementer kan finde hinanden? Bryggere kunne tilbyde arrangementsforslag og pris, hvor lokalformænd så kunne booke sig ind?

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Træk på de garvede medlemmer i din lokalafdeling – lad dem hjælpe dig godt igang så du ikke står med det hele alene. Træk på din region – der er garanteret nogen der kan give dig godt input. Og læs på siderne for tillidsfolk på ale.dk – der er også gode idéer at hente.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Jeg tror jeg ville foreslå Irland. Jeg kender ikke så meget til det men forestiller mig at der må være gode muligheder for at sammenligne ultra-lokal ølkultur/brygning med et mastodontbryggeri som Guinness.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Jeg tror det kunne være interessant at opleve Hornbeer.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Jeg faldt tilfældigt over baren Naja’s Place på Redondo Beach Boardwalk i Los Angeles. Der var 88 fadølshaner med mange lokale mikrobryggerier. Whiteboardtavlen viste med al tydelighed at der blev skiftet ofte ud. Bartenderen var meget vidende og kunne huske detaljer som f.eks. IBU om hver øl.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Der er mange. Rigtig mange endda. Men skal jeg vælge en enkelt som jeg ofte vender tilbage til, så må det vist blive Kilkenny. Jeg kan godt lide Red Ale eller Brown Ale stilen.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Vores mødested Holm’s kan sagtens anbefales med 6 haner og et ølkort med især fynske (her skal fremhæves totalt sortiment af vores lokale Indslev øl) og nogle belgiske øl. Søger man større udvalg har vi ikke langt til Den Engelske i Fredericia eller You’ll Never Walk Alone i Kolding.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

At være medvirkende til at der er så stort udvalg af øl at få på det danske marked. Variation er skønt og jo mere forskellige øl vi kan få, jo bedre :-)

...finder du ved at klikke her!

Lokalredaktør

Kim Berg Hansen

Hovedparten af DØLMs medlemsmøder foregår i Marsvinstuen på restaurant HOLM’s.
Ølentusiast John Kistvad bag HOLM’s bar sørger for højt skum over Lillebælt.