Fokus på Ribe

Ribe lokalafdeling blev stiftet i november 2008.

Vi er en meget ung bestyrelse - unge mennsker mener vi selv.  Vi afholder 5-6 årlige arrangementer, heriblandt julefrokost, de 10 øl til årets øl, hyggedag med Flanderen Rundt med Primusøl, plus hvad vi ellers lige kommer på.

Lokalformand Michael Larsens svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Den forrige lokalformand fik Mik Schack over og fortælle noget om danskernes forbrug af lokale og danske råvarer og kvaliteten af samme. Det var en øjenåbner for flere af de 70 mennesker der mødte op til arrangementet.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Har vi ikke oplevet noget af.

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

50 medlemmer – heraf er de 20 aktive medlemmer der kommer til møder og arrangementer. Vi sender mail ud om de forskellige arrangementer.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

En tur til Fyn, for at smage øl på nogle af de lokale bryggerier – Se nedenfor.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Den er svær. Er vi ikke gode nok nu? Jeg synes at mange ølentusiaster gør en indsats for foreningen og for det gode øl. Man kan selvfølgelig altid blive bedre, men jeg har ikke umiddelbart noget bud herpå.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Brug regionsformanden og de andre lokalformænd. De har erfaring og også ofte lysten til at deltage når man arrangerer og kan hjælpe hvis man har spørgsmål. Grønspættebogen – håndbogen for regioner og lokalafdelinger -  er også til stor hjælp.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Tyskland ville være et godt bud. Tysk øl er lidt overset i forhold til det belgiske.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Vi snakker en del om at lave en tur til Indslev Bryggeri, men det ville være tosset at køre så langt for at besøge det ene. Så vi ville nok køre rundt om Midtfyns Bryghus også på vejen hjem… Ved godt det ville være en lille omvej.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Min kone ville overraske mig, og inviterede mig til en ølsagmagning med Carsten Berthelsen, tilbage i 2005 tror jeg det var. KÆMPE oplevelse, man skal lede længe efter en mand med så stor entusiasme for øl. Stor tak til ham også, for at præsenter Aecht Schlenkerla Rauchbier for mig ved samme lejlighed. Jeg fik 2 flasker gratis af ham da jeg spurgte om jeg kunne købe en ved arrangementet.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Det er nok snarere yndlings øltype. En velhumlet IPA til de lyse sommernætter og en god stout til de mørke vinteraftner.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

Postgården er absolut et besøg værd. Seks, syv haner med skiftende øl bl.a. Westmalle, primus m.m. , 20-30 forskellige flaskeøl – danske såvel som udenlandske. Derudover er betjeningen i top.
Stenbohus er også et besøg værd, da de har et godt udvalg af – mest – udenlandske flaskeøl.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Det er helt klart at have været med til at starte den ølrevolution der er/har været. At de bliver ved med at sætte fokus på øllets fortræffeligheder, og sidst men ikke mindst. Den fortsatte opgave med at sørge for godt øl til det ganske danske land.

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Michael Larsen

Formanden fik æren og fornøjelsen af at åbne en af de bedste juleøl der findes - og så i jumbostørrelse.
Tour de Bière kom forbi...
Ølsmagning med Danmarks bedste ølkøbmand, Henrik Feldthaus, der lige havde været et smut i Frankrig og Belgien.