Fokus på Silkeborg

Silkeborg lokalafdeling er den stille og rolige dreng i klassen, der ikke gør ikke det store væsen af sig med spetakulære arrangementer, men holder til gengæld nogle hyggelige medlemsmøder, med plads til lidt af hver. På hvert medlemsmøde er der en lille ølsmagning ud fra et tema, som bestemmes af 1-2 medlemmer, som også sørger for smagningen. Enkelte møder har faste temaer, som "Øl og pølser" en sommerafslutning, og "Mad og øl", hvor vi selv står for madlavningen under kyndig vejledning fra en lokal kok.

Lokalformand Søren Rasmussens svar på de 12 spørgsmål

1. Hvad synes du er den største succes I har haft i lokalafdelingen?

Det traditionsrige ”Madlavningskursus”, med Lars Korshøj som guide igennem tilberedelse m.v. af en god middag til og med øl.

2. ...og hvad synes du er den største fiasko – om nogen?

Synes ikke der har været nogen egentlige fiaskoer, men på den anden side har vi stort set også ”kun” holdt på det sikre (medlemsmøder).

3. Hvor mange medlemmer har I, og hvordan holder I dem orienteret om hvad der sker i lokalafdelingen?

175 medlemmer, der orienteres via nyhedsmails, normalt en pr. måned.

4. Hvis lokalafdelingen fik 10.000 kroner foræret, hvad ville du så foreslå at I brugte dem til?

Et arrangement med fokus på øl og mad.

5. Hvordan gør vi, efter din mening, Danske Ølentusiaster endnu bedre som medlemsorganisation?

Holde fast i mangfoldigheden, undgå at blive nørdet, og give plads til at alle kan føle sig hjemme i foreningen uanset hvilke øl der foretrækkes.

6. Hvis du skulle give nyvalgte lokalformænd et godt råd, hvad ville det da være?

Få fordelt arbejdet med planlægning, indkøb og gennemførsel af aktiviteter på faste medlemsmøder.

7. Hvis din lokalafdeling skulle på en øludflugt til udlandet, hvor skulle den så gå hen, hvis det stod til dig?

Italien, som efter sigende har en del spændende mikrobryggerier, som vi ikke har det store kendskab til herhjemme.

8. Hvis din lokalafdeling skulle besøge et dansk bryggeri, hvilket skulle det så være, hvis det stod til dig?

Der er ikke et særligt bryggeri, som skiller sig ud i forhold til andre. De har stort set alle interessante historier at fortælle og øl at smage på.

9. Hvad er din største øloplevelse?

Der er ingen som skiller sig markant ud, men mange som har været rigtig gode på hver sin måde.

10. Hvad er din personlige yndlingsøl?

Der er rigtig mange, da en yndlingsøl en kold vinterdag bestemt ikke kommer på tale en varm sommerdag. Det samme gælder for den smagsfulde alkoholrige øl til en hyggestund, som absolut ikke kommer på tale som tørstslukker efter havearbejdet e.l.

11. Hvis en ølentusiast gæster dit lokalområde, hvilke(t) værtshus(e) anbefaler du da vedkommende?

I Silkeborg vil det være Cafe Evald, som er eneste sted i byen med et ølmærke. I andre dele af lokalafdelingens område har jeg ikke nok kendskab til værtshuse m.v. til en anbefaling bl.a. p.g.a. at hele Viborg og Bjerringbro området først lige er kommet til at høre til lokalforeningen.

12. Hvad er, efter din mening, det bedste Danske Ølentusiaster har gjort?

Det er at være til, og været en vigtig brik i forhold til den ølrevolution, som vi har været igennem i sidste 10 år. Foreningen har vist driftige bryggere at der er et marked for godt øl og bl.a. via ølfestivallerne vist danskeren, at der er meget andet øl end den traditionelle pilsner.

 

...finder du ved at klikke her!

Lokalformand

Søren Rasmussen

Billeder fra Silkeborg

...sommerafslutning med øl og ølpølser...
...mad og øl (spisningen efter maden er lavet)...
...et almindeligt medlemsmøde.