Torgisch Landbock 6,5%
Bockbier 6,9%
Asam Bock 6,9%
Salvator 8%
Andechs 7,1%
Doppel Hirsch 7,2%
Aventius 8%
EKU 28 11%

Eksklusivt arrangement med tyske Bock.

Her er virkelig lagt op til en eksklusiv smagsoplevelse af tysk bock, hjemtaget og præsenteret af Jørgen Ploug, så lad dig ikke afskrække af, at arrangementet undtagelsesvis er lagt på en søndag, da Jørgen var forhindret lørdag.
Mængden af de hjemtagne øl er begrænset, og der kan derfor max. deltage 30 personer, og det tilrådes derfor med hurtig tilmelding, selvom fristen er SENEST den 18. september.


En nærmere beskrivelse af de specielle øl, hvoraf flere har hjemtaget priser:  


Torgisch Landbock 6,5 %.
Fra Neues Torgauer Brauhaus Torgau.
Meget mørk rødbrun farve med tykt skum.
Eftersmagen er domineret af malt med karamel og en anelse lakrids.
Smagen er tør mild bittert humlet.

Bockbier 6,9 %.
Fra Mönchshof Kulmbach.
Farven er typisk for en bock, rav, med et tæt hvidt skum, og duften er ligeledes en klassisk, lidt sød blanding af honning og humle, men man fornemmer også toner af nødder og rosiner, hvad der træder smukt igennem i smagen også.
Smagen er naturligvis sødlig, men en let bitterhed i eftersmagen, hvilket kombineret med dens nøddagtige "rundhed" gør den lidt mere kompliceret, og derfor bedre end så mange andre øl af denne type.

Asam Bock 6,9 %.
Fra Weltenburg Kloster nær Kelheim.
Verdens bedste Bock 2007.
Let røget mørk maltet, blid chokolade og bløde citron-citrus aromaer til at begynde med, men nøddeagtig mørk malt og forskellige nuancer af chokolade skubber snart deres vej igennem.
Tør, tyk og bittersød.
Masser af dvælende malt blandinger med humlet bitterhed.

Salvator 8 %.
Fra Paulaner München.
Dette er en klassiker der ikke går at komme uden om når det handler om dobbeltbocks.
Duften er sødlig, malt og bær, samt lidt alkohol.
Farven er flot rødgylden med et stor skum, der synker lige en kende for hurtigt, men man skal huske at alkohol dræber skum, og at der i modsætning til mange belgiske ales ikke indgår hvede i denne bryg.
Øllen er fyldig og der er virkelig dømt morgenmad, frokost og aftensmad i en og samme flaske.
Smagen består af bitre bær i stil med rønnebær, lidt blomstret, masser af malt og karamel, samt varmende men lidt tydelig alkohol.

Andechs 7,1 %.
Fra Kloster Andechs.
En spændende tysk stærkøl, med god sammenhæng mellem den relativt høje alkoholprocent og den tilsvarende fylde, sødme og duft.
Den har tydelig frugtagtig duft af blommer, så man skulle tro, det var en ale; desuden megen maltsødme både i duften og i smagen.
Stærk og velsmagende.
Lavet af mørke Bayerske malt, brygget efter den traditionelle tre-mæsknings-metode.

Doppel Hirsch 7,2 %.
Fra Der Hirschbräu Sonthofen.
Denne doppel bock har opnået bronce medalje ved det internationale World Beer Cup 2002 i USA.
Flot ret holdbart lysebrunt cremet skum.
God lækker brændt maltduft og en fyldig meget rund smag af rugbrødsmalt, karamel, kaffe, farin og en anelse ristede nødder.
Humlingen er blid og krydret.
Øllet har alle typens karakteristika men virker mere blødt og også en anelse mindre sødt end sædvanligt i denne folkekære søde tyske genre.
Den blide humling får selskab i eftersmagen af den slags bitterhed, der smager af hårdt brændt karamelsukker.

Aventius 8 %.
Fra Schneider & Sohn i Kelheim.
Dyb og kompleks - for store og afslappende øjeblikke ved ilden.
Mørk rubin farvet hvede Doppelbock med en cremet fint hoved.
Stærkt indtryk af modne bananer, rosiner og blommer mødes med lakrids og en ristet aroma.
Fyldig og varmende med en velafbalanceret og glat finish.
Den ideelle følgesvend til stegt kød, vildt og også frugtagtige chokoladedesserter, pandekager, julesmåkager eller blåskimmelost.

EKU 28 11 %.
Fra Kulmbacher Braueri Bayern.
En legendarisk øl.
En ravfarvet varm dobbel Bock med en tydelig maltaroma.
En af de stærkeste øl i verden.
Skal nydes kold, ved rumtemperatur eller som en aperitif.
Bartendere har fundet ud af, at EKU 28 er en værdig ingrediens i long drinks og cocktails.


Og til disse indbydende øl sørger Café Conrad for et lækkert traktement:


Rimmet (sukkersaltet) hellefisk med havtornrelish (bærkompot) og salat
Porre/løgtærte med serranoskinke
Oksecarpaccio med pinjekerner, parmasan og trøffelolie
Pastasalat med marineret grønt og tomatcreme
Ostefad med to slags oste og oliven
Brød og smør


Arrangementet er naturligvis åbent for alle medlemmer, men har du fået lyst til at deltage som gæst så kontakt formand Torben Poulsen enten på mail eller tlf.


Pris: kr. 185,-

Sted: se øverste venstre hjørne 

Tilmelding: sidste frist er tirsdag den 18. september og sker via hjemmesiden klik her

Betaling: skal ske samtidig på konto 1551-11020127
Husk altid navn/medlemsnr. samt dato for arrangement ved indbetaling.


For yderligere information:

formand Torben Poulsen

torben.poulsen(at)remove-this.ale.dk
tlf.: 20 78 71 78

Hjemmesiden er også et besøg værd: klik her