Referat fra årsmøde 27.10.12

En medlemsfremgang på over 20% det sidste år havde muligvis en indflydelse på det fine fremmøde, som Vejle Lokalafdeling kunne mønstre til årsmødet 2012.


Formand Torben Poulsen indledte mødet med at fortælle om nogle af de gode arrangementer i årets løb, herunder bl.a. den vellykkede julefrokost med lækker mad, det velbesøgte pubmøde på The New Cat Pub, den underholdende eftermiddag med Eddie Szweda, og Øllets Dag som gav en flok nye medlemmer.

Derefter gik man til valget, hvor Torben Poulsen blev genvalgt som formand, Astrid Olufsen genvalgt som næstformand, og genvalgt blev også bestyrelsesmedlemmerne Kjeld Jensen, Laurids B. Jensen og Peter Kristensen.
Velkommen kunne derudover bydes til de 2 nye bestyrelsesmedlemmer Jørgen Poulsen og Tonny Kristensen.

Efterfølgende var der åbent for idéer til arrangementer i det kommende år, og kreativiteten blomstrede med forslag om f.eks. Hornbeer, Coisbo, besøg på Jelling Bryghus,besøg af Torben Mathews evt. på Saga, samarbejde med Middelfart Lokalafdeling, brygdag, medlemsøl, chokoladebutik i Vejle og medlemsøl.
Her skal heller ikke glemmes fejring af lokalafdelingens 10 års jubilæum næste år.
En masse gode punkter at arbejde videre med for den nye bestyrelse.

MedlemskordinatorKjeld Vang Lauritsen fra landsbestyrelsen, som også var tilstede informerede herefter om problemerne omkring pantordningen.

Og så var det tid til ølsmagning denne gang præsenteret af bestyreren af Lido Anders Sevelsted, som stod for et lidt anderledes koncept, hvor vi skulle smage øl op imod hinanden.
Anders er en gammel ølkusk trods hans "unge" alder i ølverdenen.
20 år i restaurationsbranchen gør, at Anders er en af de "tunge" drenge.
4 år ved House af Beer, en af idémændene bag Vejle Bryghus, relancering af Kongens Bryghus og en stor interesse for ølhistorie.
Idag bruger han tiden på caféen og er samtidig foredragsholder/rundviser.
Anders holdt et inspirerende foredrag med historier fra hans mange oplevelser bl.a ved oktoberfesten i Tyskland.
Undervejs med et ophold for at nyde en lækker tapas buffet fra Lido Caféen.

De øl, som blev smagt op mod hinanden, var:


Erdinger Oktoberfest Weissbier 5,7%
Meget flot og næsten cremet skum har denne weiss.
Den dufter behageligt af frugt og malt, og smagen er maltsød med gode frugtnoter af lidt banan og appelsin sammen meget let citrus.
Alkohol kan svagt antydes som en lidt skarp smag hen mod slutningen.
Humlebitterheden er nænsom men god.
Den er måske ikke helt som man kan forvente en weissbier, dertil er den nok lidt for sød og lidt for stærk.
Men et godt og solidt tysk stykke bryghåndværk kan man ikke komme udenom at kalde den.

mod

Oktoberfest 5,2% fra Vejle Bryghus
Ølnyhed i september 2009.
Vejle Oktoberfest er som navnet antyder en rigtig festøl med lidt mere af det hele, både i smag og aroma.
Den bliver dog aldrig for meget og kan med fordel nydes i større mængder til lyden af tyrolermusik.
En frisk undergæret øl brygget efter tysk forbillede af Münchner- og karamelmalt.
Øllen har en god maltet og ristet aroma som i smagen balanceres af de tyske humlesorter Magnum og Tettnanger.
Serveres ved 5-7° C

 
Newcastle Brown Ale 4,7%
Newcastle Brown Ale fra 1927, som brygges på Tyne Brewery i Newcastle, er Storbritanniens mest købte ale.
Øllets kaldes også ”Newkie Brown“ eller ”The dog“, som referer til, at mændene i Newcastle gik på pub og drak Newcastle Brown Ale, når de sagde ”I just gan doon the road to take the dog for a walk“.
Udseende: Klar mørkebrun farve med et moderat skum.
Duft: Maltet og let humlet med toner af karamel.
Smag: Let sødelig med rige indtryk af karamel, frugt og nødder.

mod

Brown Ale 6,2% fra Vejle Bryghus
Vejle Bryghus Brown Ale er en mørk fyldig øl brygget på hele seks forskellige malttyper sammen med umaltet havre, mørk muscovadosukker og jumbo rosiner.
Dette giver en kompleks aroma af nødder, ristet byg, chokolade og tørret frugt samt en maltet sødme præget af mørk sukker.
I forhold til de engelske brown ales er Vejle Brown Ale kraftigere humlet med de tre amerikanske humletyper Nugget, Crystal og Willamette.
Serveres ved 8-10° C


Leffe Blonde 6,6%
Leffe Blonde fremstår klart med en lys strågul farve og en kraftig kridhvid, let perlende og vedholdende skumkrone.
Skummets slør hænger ved i glasset.
Kulsyreudviklingen er sporadisk.
Leffe Blonde dufter let vinøst, suppleret med en frugtighed, der giver indtryk af kryddernelliker.
Leffe Blonde giver umiddelbart et fyldigt og livligt indtryk.
Straks følger en markant bitterhed, som dog hurtigt toner af og følges af en tør sødme. 

mod

Belgian Strong Ale 7,5% fra Vejle Bryghus
Vejle Bryghus Porter er en fyldig sort øl med et lækkert chokoladebrunt skum.
Det er en overgæret øl med en markant aroma af ristet byg, kaffe og en anelse røg.
Smagen er præget af ristet malt, bitter chokolade og mørk karamel.
Den komplekse øl er resultatet af en stor mængde forskellige malttyper, bl.a. forskellige karamelmalte, chokolade- og sort malt, samt en portion tørverøget whiskymalt fra Skotland, der normalt bruges i de kraftigt røgede whisky man finder i det vestlige Skotland.


Imperial Stout 11% fra Vejle Bryghus
Vejle Bryghus Imperial Stout er dybt sort og med et lækkert chokoladebrunt skum.
Det er en kraftig øl med en markant aroma af ristet malt, espresso og en anelse røg.
Smagen er udpræget fyldig og domineret af mørk karamel, brændt sukker, chokolade og ristet malt.
En kompleks og varmende øl til når mørket falder på.

mod

Bryghusets Originale Middelalderbryg 6,2%
Det er en smuk mahognyrød øl med et gyldent, cremet skum og en duft af karamel, malt, strejf af røg og bolcher.
Smagen har noter af let røg, foruden karamel og malt.


Endnu engang en hyggelig eftermiddag tilbragt med godt øl i godt selskab.
Og udsigt til et spændende arrangement med juleøl på Conrad Café lørdag den 17/11.
Alle husker vist den forrygende succes fra sidste år.


Vel mødt.

Højt Skum Vejle