HVIS DU FÅR ET PAR KASSER HVIDTØL TILOVERS EFTER JUL

Efter jul kan man købe "juleøl" meget billigt.

Køb 2 kasser (i gamle dage købte jeg 1 kasse med 50) køb 3 kg mørk farin eller hvis du har råd Muskovdova sukker.

Tag tre æg og dyp dem i kogende vand tag æggeblommen ud og rør en æggesnaps med lidt sukker. Er du endnu bange for salmonella varmer du det forsigtigt i vandbad til ca 70 grader, Rør mere og mere sukker i eventuelt lidt øl eller vand så det bliver så tyndt som muligt. Kog resten af sukkeret op med lidt vand en tsk. citronsyre og køl det ned.

Hæld de første 24 øl i en gærbeholder hæld forsigtigt sukker og æggesnaps i, rør det godt rundt. lad det falde til ro og hæld den sidste kasse i.

Tilsæt en god Portergær (Matas eller specialbutikker) og lad det gære op. Du får en dejlig porter der kan matche Limfjordsporter.

PS: en af mine venner tog fejl og bestilte portvinsgær. det gav også et forrygende resultat.

Fundet på nettet

/Finn Peter 30. nov. 2012 23.56