Referat fra juleøl 17.11.12

 

Så nåede vi til den traditionelle smagning af juleøl, som denne gang skulle foregå i det hyggelige selskabslokale på 1. sal hos Café Conrad.
46 deltagere havde fundet vej til den stemningsfyldte købmandsgård.

Og Lars Ambi fra Ambi Import var inviteret som foredragsholder i denne sammenhæng.
De øl, som han havde med, var nogle andre, end dem, som vi først havde fået oplyst, og nedenfor følger en beskrivelse af dem.
Lars indledte med at sige, at han gerne ville præsentere alle øllene før spisningen, hvor vi ellers traditionelt plejer at spise midt i arrangementet, og det blev det så til.

Undervejs blev der dog tid både til en overraskelse fra hans side bestående af varm øllikør fra Klosterbryggeriet med flødeskum, og et lotteri med masser af rigtig flotte gevindster.
Og bagefter var der mulighed for at købe øllene med rabat.


 
Måske var deltagerne blevet ekstra sultne af at vente til sidst med det spiselige indslag, eller måske kom ølentusiasternes appetit bag på Café Conrad.
En kendsgerning var det i hvert fald, at vi for første gang til et arrangement oplevede, at der var problemer med, at der var mad nok, og det vil vi da gerne beklage.

Bestyrelsen modtager selvfølgelig både ros og ris i forbindelse med arrangementerne, og det burde være overflødigt at nævne, at vi selvfølgelig forventer, at evt. kritik foregår i et sobert stemmeniveau og ligeledes sprogbrug.
Bestyrelsesmedlemmerne lægger et stort og ulønnet stykke arbejde i at skabe nogle gode arrangementer, og vi vil være de første til at være kede af, hvis noget ikke lykkes helt efter hensigten.
Vi vil dog bede jer om, at evt. kritik altid rettes til bestyrelsen, aldrig direkte til restautøren, foredragsholder osv., som bestyrelsen står for kontakten til.

Vi er dog slet ikke færdige med at julehygge, lørdag den 15/12 er der pubmøde på The New Cat Pub, hvor Michael udover at have masser af gode juleøl hjemme også vil sørge for at der kan købes varme æbleskiver denne dag.
Så vi håber, at I vil tage et par timers pause i alle juleforberelserne og kigge ind og ønske hinanden god jul denne eftermiddag.
Dette arrangement er åbent og kræver ikke tilmelding så tag gerne ægtefæller, kærester, naboer, kollegaer osv. med. 

Bestyrelsen er i øvrigt ved at lægge sidste hånd på det første overordnede årsprogram for 2013, som I snart vil kunne finde på hjemmesiden.
Glæd jer til besøg fra flere gode foredragsholdere, spændende temaer som øl til søde sager, bryggeribesøg og ikke mindst julefrokosten, som falder lørdag den 26. januar 2013.
Husk allerede nu at sætte kryds af i kalenderen til den.


Three hearts 5,3%
Fra det svenske Krönleins Bryggeri.
En mørk lager, der flere gange er blevet kåret til Sveriges bedste juleøl.
Behagelig og let drikkelig øl, der alligevel har en smag og duft, der umiskendeligt minder om juleaften.
En forfriskende pilsnerøl med en duft af blomster, pære og fersken.
Toner af frugt genfindes også i smagen, og suppleres med en god humlesmag.

Okkara Jól 5,8 %
En færøsk Red Ale krydret med særlige færøske krydderurter.
En red ale med en dyb farve og en elegant udpræget bitter balance i smagen.
Nyd sammenspillet mellem den krydrede smag fra den porøse færøske vulkansten og den runde frugtsmag fra gæren.

Klosterbryggeriet Abbed Gunners Juleale 6,1 %
Abbed Gunner Jule Ale er en kobberfarvet ale med masser af fylde,
der er smag af nelliker, lakrids, orange, kakao, slåenbær og der kan findes endnu flere smagsestere, der kommer fra  den specielle belgiske gær, der er anvendt.
Nyd den til alt julemad, eller ved hyggestunder.
Abbed Gunner Jule Ale blev ved en blindsmagning på Cockney Pub i Århus kåret som årets bedste juleøl.
Serveres ved en temperatur 8-10 grader.

Klosterbryggeriet Julerød 7 %
Ravfarvet juleøl med kraftig anissmag og aroma fra malt og humle.

Klosterbryggeriet Øllikør – Varm Øl 18 %
En øllikør baseret på øl fra Klosterbryggeriet.
En likør, der er perfekt varm i et shotglas og serveret med flødeskum,
men som pga. sin afbalancerede sødme og kaffesmag også kan serveres kold.

Klosterbryggeriet Jul Over Gudhjem 7 %
Jul over Gudhjem indeholder saften af solmodne figner plukket i Gudhjem og tilsat malt røget på Gudhjem Røgeri.
Brygget af vand, malt, humle, gær og appelsinskal.
Øllen er udviklet af Mikkel Marschall i samarbejde med Klosterbryggeriet.

Scullery Brew Christmas Extra Stout 7,5 %
Scullery Brew er et håndbrygger brand under Klosterbryggeriet.
Bag Christmas Extra Stout står Henrik Christoffersen og Jacob Østergård, Næssets Håndbryggeri.
Et bryg med rødder i 1800 tallets engelske og irske eksport stouts, der blev brygget med en højere alkoholprocent
og blandt andet derfor vandt popularitet på så eksotiske steder som De Vestindiske Øer, Afrika og i dele af Asien.
Denne udgave er blandt andet brygget med brown malt, der var en almindelig ingrediens på den tid,
da en stout var den stærkeste udgave af en porter.
Sammen med ristet byg, chokolade malt og sort malt er det med til at give stouten dens sammensatte ristede karakter med noter af kaffe og bitter chokolade.
Øllet får sødme fra 2 slags karamelmalt.
Som modspil og til at afrunde maltkarakteren er brugt en klassisk engelsk humle.
For at tilføje stouten et strejf af jul er den krydret med appelsin, kanel og mørkt rørsukker.
Sort som julenatten og med kraft og fylde, der egner sig til meget kraftige retter eller desserter.

Sylvestre Brassin D'Hiver 8 %
”Brassin D’Hiver” betyder bare ”Vinterbryg”.
Den er brygget af det nordfranske Brasserie de Saint Sylvestre.
Det er en klar brun ale med lidt offwhite skum.
Aromaen er ret neutral.
Man aner måske lidt karamel og brød. Behagelig at drikke.
Smagen er maltet - igen med brød og en umiskendelig note af valnød.
Bitterheden er holdt på et balancerende niveau.

Gouden Carolus Christmas 10,5%
Efter en pause på 38 år startede belgiske Het Anker igen med at brygge Christmas Ale.
Det er en mørk rødbrun ale, lavet af de fineste malttyper, 3 forskellige humletyper og tilsat 6 forskellige urter og krydderier.
Betegnes af mange som den bedste juleøl.
Absolut en ”Top world beer”.
En meget kraftig og fyldig julebryg.
Farven er mørk-rød og duften er fyldt med krydderier, som en rigtig julebryg.
Tydelig malt og karamelsmag, der i starten forekommer sødlig og krydret, men efterfølges af en behagelig let syrlig,
humlet eftersmag.
De mange smagsnuancer (rosin, lakrids, karamel) gør denne øl dejlig kompleks.
Det høje alkoholindhold er grundigt og behageligt skjult, men fornemmes i en næsten portvinsagtig finish - bestemt en øl der varmer i en kold tid.
Bryggen er ufiltreret og eftergærer i flasken.


Vel mødt

Højt Skum Vejle