Referat fra påskeøl 23/3 2013

Så oprandt dagen, hvor der var dømt forkælelse i forårets tegn.
Og forkælet blev deltagerne, som hyggede sig bravt også efter smagningen denne lørdag.
De hyggelige rammer i selskabslokalet på Restaurant Vedelsborg bidrog bestemt også til at gøre dagen god.
Billederne taler vist fint for sig selv.

Kenneth Pape fra Havnens Vin og Tobakshus havde sammen med Heine Kristensen fra One Pint sammensat et udvalg af påskeøl til denne dag.
Dem præsenterede han sammen med underholdende historier om øl og bryggerier.
Til maden havde han en ekstra øl med, hvilket ikke gjorde oplevelsen ringere.

Og dertil havde Michael Bøgild fra Restaurant Vedelsborg sammensat en lækker tapastallerken, som ikke bare smagte fantastisk men faktisk også mættede meget.
Klassisk carpaccio med parmasan, pinjekerner og sød balsamico, kalvekød i tynde skiver med tunsauce, ølmarineret svinemørbrad med kapers, citron, løg, og sennep, røget unghanebryst med krydret rødpebercreme og dansk landbrie med syltede rosiner var det indbydende udvalg, og tallerkenerne blev tømt, og maden rost meget.
Sidst i smagningen rundede han så af med en æbletrifli, og det var vist de færreste, som havde brug for aftensmad den dag.


De udvalgte påskeøl til smagningen var:
 
Foryar Bjór Páskir 5,8%
Den er på 5,8%, da det er den højeste alkoholstyrke man måtte lave øl med på Færøerne, og som en gimmick, sidder etikketterne på øllene også 5,8% skævt.
Loven blev faktisk ophævet i maj 2011.
Det er en guldøl på 5,8% i stil med de traditionelle påskebryg, vi kender herhjemme fra.
Det er gylden med et lidt mørkt skær.
Den er klar og man ser tydelige bobler.
Skummet er hvidt og føles meget blødt og lækkert.
Duften er præget af lys malt og korn og øllet føles friskt i munden.
Smagsløgene rammes først at en lidt overraskende sødme, for derefter at skifte til en friskere smag, hvor man aner lidt blomst eller måske er det lidt mynte? Der er en god bitterhed i eftersmagen.
Det er ikke en øl, der udfordrer, men en fint brygget guldøl i den bedre ende af skalaen.
Den vil passe fint til påskefrokostbordet.

Søgaard Gækkebryg 6%
Gækkebryggen er en lys gylden forårsbryg. Brygget som en undergæret pilsnertype med pilsner- og caraambermalt.
Den er en let drikkelig og frisk øl med moderat bitterhed.
Lagret med rosmarin, som gør den til en perfekt ledsager til påskens køkken.

Hornbeer Vårøl 6,4%
Hornbeer Vårøl bebuder forårets komme.
Farven er gyldengul, der er masser af kulsyre, der giver en dejlig friskhed, og så er den let sød.
Der er brugt gode mængder humle, der sikrer tilpas bitterhed  og en frugtagtig smag.
Vårøl passer fint til frokostbordet, til ost eller dessert, men Vårøl kan altså  også sagtens drikkes uden mad.
Det gyldengule, let støvede bryg, der har en feminin let maltfylde, er perlende frisk og generøst humlet, som sikrer masser blomster- og citrusnoter.
Det hele bindes elegant sammen med afsluttende maltsødme, som passer til årstiden.

Kissmeyer Witter Saison Du Fleur 6%
Brygget med honning, grønne peberkorn og tørrede blomster.
Tør, sprød og let bitter med en kompleks, jordnær, blomster og subtilt krydret aroma og smag.
Brygget og tappet af Fanø Bryghus Danmark for Kissmeyer.

 
Hornbeer Påske 6,5%
En frisk humlet ale.
En øl, der signalerer forårets komme og med en farve der matcher påskens farver - gylden og gul.
Brygget med ale-malt og Münchner-malt. Derfor har den en tilpas restsødme.
For at gøre den ekstra indbydende, har bryggeriet tørhumlet øllet, dvs. der er tilsat frisk humle, mens øllet har larget.
Hornbeer Påskeøl passer perfekt til frokostbordet, og den vil være en fin ledsager til retter med lam eller fjerkræ.

Midtfyn Påske 6,8%
Smagen er maltet og karamelliseret med fin dybde og fylde uden at sødmen dominerer.
Humlen kan duftes og matcher sødmen perfekt.
Den viser sig i smagen til aller sidst som en fin afrunding med et humlebittert aftryk i ganen, lige der hvor den skal sidde.
Det er længe siden vi har smagt en så velafbalanceret påskebryg.

BeerHere Påske 7%
Inspirationen til Beer Here Påske er en 4000 år gammel opskrift fra Mellemøsten.
Brygget med blandt andet hvide og blå druer samt honning.
Fabuløs og originalt velsmagende koncept.

Ørbæk Højt Skum 9%
Højt skum fra Ørbæk, er den stærk velafbalanceret øl, med en fin balance mellem de lyse of mørke maltsorter.
Den aromatiske humlesmag, efterlader en lang og behagelig mund fornemmelse.
Højt Skum er en fyldig sag.


Højt Skum Vejle