***Årsmøde***10-årsjubilæum***Hornbeer v/Jørgen Fogh Rasmussen***

 
 

 

*****Dagen nærmer sig, hvor der er masser af fejre i lokalafdelingen*****

 

Danske Ølentusiaster i Vejle kan fejre vores 10-års jubilæum med fortsat at være i fremgang, og til det indledende årsmøde kan vi glæde jer med, at alle bestyrelsesmedlemmerne på nær Tonny Kristensen er villige til genvalg, så der er ingen grund til at blive væk af frygt for at glemme at sidde på hænderne på det kritiske tidspunkt.

Omvendt sidder du og brænder for at blive medlem af bestyrelsen, så skal du selvfølgelig ikke holde dig tilbage.

Lørdag den 19/10 kl. 13-16 i Bridgeklubben på Skovgade 15 i Vejle indleder vi med årsmødet, hvor det selvfølgelig er gratis at deltage.

Ønsker man kun at deltage i selve årsmødet, skriver man det under kommentarfeltet i tilmeldingsformularen.

Evt. punkter til dagsordenen bedes fremsendt til formanden senest lørdag den 12. oktober.

Tilmeldingsfristen er senest søndag den 13. oktober og sker via hjemmesiden klik her

 

Men selvfølgelig skal I da have hele festen med, som bl.a. byder på ølsmagning med Hornbeer v/Jørgen Rasmussen, og så er der vist lagt op til et ikke helt typisk arrangement.

De fleste husker nok pressen omkring øllen Grisk, og Jørgen har ikke tabt pusten siden.

Med sig tager han 6 øl, som beskrives lidt længere nede på siden, samt et par overraskelser, som han ikke vil ud med på forhånd, men kedeligt bliver det næppe.

Undervejs skal der da også bydes på lidt godt til maven, og amerikansk lotteri står også på programmet, så husk mønter/kontanter til lodder.

***Kom og vær med til at fejre lokalafdelingen og de 10 år***

Det bliver uden tvivl en rigtig hyggelig eftermiddag.


Den formelle dagsorden byder på:


1. Valg af dirigent

2. Formandens beretning om Lokalafdelingen

3. Valg af Lokalafdelingsformand

4. Valg af Lokalafdelingsnæstformand

5. Valg af menige bestyrelsesmedlemmer

6. Eventuelt

 

Og den meget mere uformelle dagsorden byder bl.a. på:

 

Viking Chili Stout 10%

En stout brygget med chokolade, kaffe, lakrids, vanilje og chili.

Vores intension har været at brygge en kompleks øl – ikke for ekstrem, men alligevel med ”kant”.

Chilien virker lidt som ”efterbrænder” – kildrer lidt på tungen uden at være aggressiv.

Viking Chili Stout blev første gang brygget som jubilæumsøl til Frederikssund Ølsmagning 2013 i Valhal, hvor den blev kåret som bedste øl.

Viking Chili Stout er en del af Hornbeers "bankpakke".

Første øl var jo Grisk som SparNord Bank forsøgte at forbyde.

Det lykkedes jo som bekendt ikke.

Grisk fortalte blot om bankernes metoder, hvordan de plukker ordentlige mennesker og på samme tid kalder det for "rådgivning".

Den ville SparNord have forbudt.

Sandheden er ofte ilde hørt.

Men i de meget til tider meget morsomme mails, vi skrev "sammen med " SparNord, lovede vi at brygge en Megagrisk.

Det blev så Viking Chili Stout .

 

The Fundamental Blackhorn 11%

Nu synes vi, at tiden er inde til denne øl.

Her er tale om er kraftig stout på 11% med coffeemalt, choclatemalt, black malt og honning.

Vi har humlet til 120 IBU, vi har tørhumlet og lagret den med egetræ og valnød.

Nu synes vi, at den har lagret tilstrækkeligt, så nu skal den på flasker.

Hvad den smager af ?

Dem der har smagt den, siger kaffe, lakrids, honning, eg og valnød.

Men døm selv.

Valgt som  den bedste øl til ølfestival i Valhal i Frederiksund 2011.

Blackhorn bør drikkes ved en temperatur på 12-15 grader.

Prøv den til stærk ost, skimmelost eller mørk chokolade.

Har lige vundet sølv ved European Beerstar i München.

 

Happy Hoppy Viking 9,3%

Det er vores hidtil mest humlede øl - en triple IPA med omkring 130 IBU.

Vi har brugt bygmalte, hvoraf nogle har karamelkarakter.

Farven er derfor gylden.

Vi har tørhumlet øllet ved at lade det trække med humle under lagringen.

Det er derfor man fornemmer en tydelig blomsterduft, når man hælder øllet i glasset.

Der kan være en smule bundfald fra humlen.

Hæld derfor forsigtigt, hvis du vil undgå det.

IPA er perfekt til de stærke oste.

Humlens bitterhed passer rigtigt godt med ostens skarphed.

Brygget på 5 bygmalte, hvedemalt, masser af humle, gær og vand.

 

Hornbeer Saison 5,3%

Hornbeer Saison er inspireret af den belgiske øltype, der har en regional tilknytning fra det fransktalende Vallonien.

I Belgien kaldes øltypen for Biere de Saison og brygges især i provinserne Hainaut og Namur, der grænser op til Frankrig og har slægtskab med den Nordfranske øltype Biere de Garde.

Navnet Biere de Saison stammer fra tiden før køleteknikken gjorde sit indtog i brygningen af øl.

Dengang bryggede man øllet i de sidste vintermåneder da øllet skulle være drikkeklart i sommermånederne, hvor det var svært at brygge.

Det øl, der blev brygget til sommermånederne dvs. til sæsonen, blev følgelig lagret i lang tid, før det blev anvendt.

Da øllet skulle anvendes om sommeren, skulle det være tørstslukkende dvs., det skulle være lyst og og let krydret og helt tør.

Hornbeer Saison er brygget med umaltet hvede fra bryggeriets egne marker.

Øllet er krydret let med korriander og enebær.

Det er eftergæret på flasken - præcis som man gør i Belgien, når man brygger Biere de Saison.

Den metode sikrer højt indhold af kulsyre og et flot skum.

Hornbeer Saison er vores bidrag til en ølstil, som er døbt Nyt Nordisk Øl.

Hæld øllet forsigtigt op og hold glasset på skrå.

Tøm ikke flasken helt, da der vil være lidt bundfald.

Øllet er ufiltreret og er ikke pasteuriseret.

 

Ras (Grisk Light) 3,2%

Når du har lyst til en let øl til mad eller som tørstslukker, så er Ras et godt bud.

Ras er en ale hvor aromahumlerne får lov at sætte præg.

Den er opkaldt efter bryggerens bedstefar der hed Rasmus, og som boede  på et lille husmandssted ved Grenå.

Han blev bare kaldt “Ras på den grønne vej”.

Det var slidsomt og fattigt at være husmand i 30’erne.

Ras og hans kone evnede alligevel at lægge penge til side og spare op.

Men også den gang havde bankerne en meget dårlig moral.

Opsparingen blev forvaltet meget dårligt.

Ras mente, at banken havde været grisk, og han tilgav dem aldrig.

Det forstår man vel godt ?

Da Ras kun er på 3,2% har vi valgt at give den efternavnet “Grisk Light”.

Så kan den blive et bidrag til Hornbeers “bankpakke”.

Men lidt mere om øllet.

Ras er brygget på pilsner- og karamelmalt.

Vi har brugt den amerikanske humle Cascade, der bidrager med aroma i retning af citrus og fyrrenåle.

Ras er let bitter, ret tør med relativt højt indhold af kulsyre.

Med den beskedne alkoholstyrke, er Ras den rigtige øl til “midt på dagen” 

 

Grisk 6,4%

Hornbeer Grisk er brygget til ære for den finansielle sektor, der med en usædvanlig høj moral varetager en vigtig funktion i samfundet.

I den sektor lever man helt op til det gamle ordsprog: “det ingen ser, har ingen ondt af”.

Når ordentlige mennesker betror banken deres opsparing, så bliver den “forvaltet” med “rettidig omhu”, så banken tjener sikre penge.

Det er slet ikke sikkert, at der bliver ret meget tilbage til kunden.

Når banken er blevet lidt for “risikovillig”, og den kører fast og skal reddes af de danske skatteydere, så modtager direktørerne “gyldne håndtryk” for deres  seriøse indsats !

En masse mennesker står tilbage med store tab.

Men det er ikke kun ved de store bankkrak, at ordentlige mennesker bliver snydt.

Når banken “rådgiver”, så kan du være helt sikker på, at det er med udgangspunkt i, at banken skal tjene penge.

Banken har simpelthen en anden dagsorden end den officielle.

Danmark indtager en flot førsteplads, når det gælder befolkningens tillid til hinanden - til naboen, til offentlige institutioner og, ja, til den finansielle sektor.

Det er en tillid som er værdifuld i et velfærdssamfund.

Uden den tillid ville alting blive mere besværligt med mere kontrol, ja, det ville formentlig koste vores førsteplads som “verdens lykkeligste folk”.

Så er bare så ærgerligt, at der er en vigtig sektor med en helt anden moral og dagsorden.

Med Hornbeer Grisk vil vi gerne være med til at sætte fokus på moral - modsat griskhed.

Hvis denne øl kan være med til at flere mennesker stiller krav til deres bank om redelighed, så har vi nået vores mål.

Men øllet er godt nok - det holder til gengæld, hvad det lover.

En humlet type, IPA 6,4% - lige mellem bankernes indlånsrente på 0,0% og udlånsrenten på 11% - kaldet “rentemarginalen”.

Een krone pr. flaske Grisk bliver doneret til kræftens bekæmpelse. 

 

+ et par overraskelser.

 

Det lokale årsmøde er kun åbent for medlemmer i lokalafdelingen.

Det efterfølgende arrangement er naturligvis åbent for alle medlemmer, men har du fået lyst til at deltage som gæst i dette, så kontakt lokalformand Astrid Olufsen enten på mail eller tlf.

Pris: Selve årsmødet er gratis at deltage i - ølsmagning mm. kr. 250,-

Sted: Bridgeklubben, Skovgade 15, 7100 Vejle

Tilmelding: sidste frist er søndag den 13. oktober og sker via hjemmesiden klik her

Betaling: skal ske samtidig på konto 1551-11020127

Husk altid navn/medlemsnr. samt dato for arrangement ved indbetaling.

 

For yderligere information:

lokalformand Astrid Olufsen

astrid.olufsen(at)remove-this.ale.dk

tlf.: 51 89 54 00

 

Højt Skum Vejle