Finaleølsmagning 2014

Endelig oprandt dagen, hvor de 2 x 5 øl i finalen i Danske Ølentusiasters afstemning om årets danske ølnyhed kunne blive smagt i selskab med en masse andre glade ølentusiaster i Region København.

60 havde tilmeldt sig på trods af, at mange jo holdt vinterferie i den uge. Tak for det. I var med til at skabe en god stemning. 

Efter at alle var blevet bænket, havde studeret de udleverede stemmesedler og de lidt specielle smageglas, bød regionsformanden velkommen til deltagerne og TV Lorry, der havde valgt at komme og optage vore udskejelser og interviewe nogle stykker af os. Indslaget er blevet vist og kan ses på

http://www.lorry.dk/arkiv/2014/2/17/?video_id=87952

En sang blev uddelt og sunget. Faldt ikke helt i alles smag. Nogle ville hellere have haft en drikkevise. Enkelte syntes det varede for længe inden der kom øl på bordet. Det var derfor populært da de 5 øl i kategorien under 6% blev uddelt, med ca. 15 minutters mellemrum. 

 

Øllene under 6%

Efter smagningen af de første 5 øl blev der holdt en tiss-/rygepause, hvor antallet af stemmer på de første 5 øl blev gjort op. Stemmerne fordelte sig således:

Hornbeer, Ras (Grisk Light): 7 stemmer

Ugly Duck, Miami Vice: 9 stemmer

Humleland, Det Gule Akvarium: 6 stemmer

Syndikatet, Spionen Under Cover IPA: 13 stemmer

Ugly Duck, Amarillo & Citra IPA: 19 stemmer

 

Øllene over 6%

Ud over at tisse og ryge i pausen gik snakken allerede nu livligt, og det var tydeligt, at man med forventning så frem til at smage øllene over 6%. De blev igen smagt med ca. 15 minutters mellemrum, hvorefter der igen skulle stemmes. Stemmerne fordelte sig således:

Indslev Bryggeri, Frederiks Jul: 3 stemmer

Bryggeriet Vestfyen, Willemoes Jul 2013: 7 stemmer

Ugly Duck, Putin: 8 stemmer

Hornbeer, Viking Chili Stout: 14 stemmer

Frederiksodde Håndbryggerlaug, Frederik III Imperial Stout: 24 stemmer

Godt gået af et håndbryggerlaug!!

Flere udtrykte et ønske om at købe et eller flere af de anvendte smageglas. Det måtte vi i første omgang sige nej til, da regionen ønsker at råde over glas til fremtidige arrangementer. Vi har imidlertid forståelse for ønsket, og vil finde en ordning, så lokalafdelingerne får mulighed for at tilbyde dem til medlemmerne. 

Inden regonsformanden kunne takke af for aftenen blev der afholdt en lille lodtrækning. 4 x 6 Putin blev udtrukket af "Lykkens Gudinde", der var så ubeskeden at trrække en til bl.a. sig selv. Derfor oplyses vindernes navne ikke her. 

Endnu engang tak til deltagerne og ikke mindst til Lars, lokalformand i Lokalafdeling København og Steen, næstformand i Region København, der ydede kraftig hjælp før, under og efter mødet. Også tak til de mange der hjalp til med at rydde op. Mit indtryk var at tilfredsheden med arrangementet var stor, så vi håber at kunne gense jer og flere andre igen til et lignende arrangement næste år. 

Højt Skum

Lars B. Jespersen

Regionsformand 

Diverse billeder

Klik på billederne, hvis du vil se dem i stor størrelse.