Referat fra Ølcocktails 3/5 2014

Klik på billedet for større format.

26 deltagere havde meldt sig til denne eftermiddag med en ganske anderledes smagning.

Og selvom ølcocktails nok må siges at være noget, som kan skille vandene, var det alligevel både en hyggelig eftermiddag og en spændende oplevelse at prøve.

Jeppe Ipsen, som har været ølentusiast lige fra han blev myndig, ledte os med stor dygtighed gennem nogle sider af bartendernes forunderlige håndværk.

Og der kunne ikke herske tvivl om, at han virkelig brænder for sit fag og gerne ville dele ud af både sin viden og begejstring - nogle savnede dog måske lidt mere focus på øllene.

Der blev shaket, rystes kander, siet is fra, fortalt om Københavns drinksmiljø og forskellige typer bitter, tequila, sukker mm.

Alle blev blev klogere på nogle nye områder denne dag, og der blev kigget nysgerrrigt på remedierne og spiritusen bagefter.

De 3 forskellige drinks blev ledsaget af store mængder forskelligt udskåret frugt, forskellige chips og dips, peanuts, saltstænger osv.

Og der blev tages godt fra, samtidig med at der blev eksperimenteret med smagsforskelle alt efter mængden af øl i de krydrede drinks.

Som altid er smag og behag forskelligt blandt ølentusiasterne, og resultatet var lige fra "øl og spiritus hver for sig" - til lyst til at gå hjem og prøve at blande selv.

Og nogle spidsede særligt øre til forslaget om at skifte de anvendte øl ud med IPA´er.

Opskrifter på de 3 drinks følger her:   

Danish Margarita

4 cl Tequila

2 cl Cointreau

1,5 cl limejuice

1 cl sukkersirup (50% sukker og 50% vand)

Halv salt kant på glasset

Top med pilsner

Tequilaen skal helst være 100% agave baseret. Den giver en klart bedre cocktail.

Tequila, Cointreau, limejuice og sukkersirup shakes med isterninger i ca. 8 sekunder.

Ingredienserne hældes uden is over i et margarita el. martini glas med salt på halvdelen af glassets kant.

Top med pilsner, så den udgør knapt halvdelen af cocktailen.

Pilsneren kan også skiftes ud med en IPA. Cocktailen smager også rigtig godt med denne øltype i.

Stormy Viking

3 cl mørk rom

3 cl ginger beer (el. ingefærsaft)

1,5 cl limejuice

1 cl sukkersirup

Top med brown ale

Den mørke rom skal være af god kvalitet og krydret i smagen.

"Kraken" er en god rom til denne cocktail.

Mht. ginger beer anbefales en lidt sødere variant, f.eks. Grace Ginger Beer.

Mørk rom, ginger beer, limejuice og sukkersirup hældes sammen i et højt glas.

Fyld glasset helt op med isterninger.

Top med brown ale, så den udgør ca. en tredjedel af cocktailen.

Dark Wood Flip

Brown ale

4,5 cl bourbon whiskey

1 cl ahornsirup, fortyndet (3 dele vand, 1 del sirup)

En æggeblomme

2 skvæt Fee Brothers Whiskey Barrel Aged Bitters

Hæld brown ale i et stort, almindeligt glas.

Bourbon, ahornsirup og æggeblomme shakes to gange; første gang uden isterninger og anden gang med.

Begge gange skal der shakes hurtigt i ca. 6 sekunder.

Ingredienserne hældes uden is oven i brown alen.

Har man ikke whiskey bitteren fra Fee Brothers, så kan Bitter Truth Chocolate Bitters eller til nøds Angostura Bitters bruges.

Angostura Bitters er relativ nem at få fat på, da den kan købes i velassorterede spiritusforretninger.

De andre kan købes af danske butikker på internettet.

Højt Skum