Vinterøl og simremad.

 
 
 

Klik på foto for større format

24 januar 2015 - 13:00 til 16:00

Sted: Bridgeklubben, Skovgade 15, 7100 Vejle

Når nu vi er færdige med at holde jul og fejre nytår med al den hygge og varme, som man forbinder med det, så kunne man nemt forfalde til bare at finde de næste mørke og kolde måneder trælse at komme igennem.

Men det er der slet ikke grund til, for det er netop den tid, som på bedste vis kan bruges til at kaste sig over godt, kraftigt vinterøl, og retter som langtidssimrer på komfuret og spreder forventningens forjættende dufte i hele huset.
Disse gode kraftige øl, kaldes i udlandet for winter warmer’s og her er det ikke begrænset til kun, at være juleøl.

En winter warmer er en traditionel malt-sød Strong Ale, som er brygget i eller til vintermånederne. Det er normalt en temmelig mørk øl, men ikke så mørk som en stout, med et stort malt indhold. Nogle gange, har winter warmer’s en del krydderier, især i USA, selv om krydderier ikke nødvendigvis er en obligatorisk ingrediens i en winter warmer. Den primære egenskab er styrke, det gennemsnitlige indhold af alkohol varierer fra 6,0% til 8,0%  og nogle Winter Warmers nå op på 10% og derover. Juleøl er en anden type winter warmer, der på samme måde stærk i alkohol indhold og er også normalt krydret.

Vi skal smage på følgende plus overraskelser:

1. Samuel Adams, Latitude 48 IPA.
Amerikansk IPA – 6,0%
Boston Beer Company, USA

India Pale Ale brygget med humle, der er dyrket på

48. breddegrad.

2. Ravnebryg OrangeSTOUT.
Orangestout – 7,0%
Ravnebryg (Ørbæk Bryggeri)

Vinder af Fyns Mesterskabet i håndbryg 2013,

brygget af Bent Johansen, Danske

Ølentusiaster/Odense. 1. præmie en 2000 l stout,

brygget på Ørbæk Bryggeri.

3. Rough Snuff II.
Stærk Belgisk Ale – 9,5%
Midtfyns Bryghus

Forbudt øl. Årets Ølnyhed 2010.

4. Schneider weiße Aventinus Eisbock.
Eisbock – 12,0%
Schneider Aventinus

Unik tysk øltype, som teoretisk kan komme op på

over 60 procent.

5. Fantôme Chocolat. 
Saison – 8,0%
Brasserie Fantôme, Belgien

Vild belgisk saison brygget med chokolade og chili.

6. Troubadour Magma.
Tripel IPA – 9%
Lavet af De Proef for Drie Musketerer, Ursel,

Belgien

Troubadour Magma er  en kombinationen mellem en

amerikansk IPA og en belgisk Triple.

7. Panzer Grenadier Chateau D’Yquem Barrel Aged.
Fadlagret Tripel – 9,1%
To Øl (De Proefbrouwerij), Belgien

Fadlagret tripel, brygget med granatæble og lagret

på chateau D'Yquem fade.

8. La Trappe Quadrupel.
Quadrupel – 10,0%
De Koningshoeven (Bavaria), Holland

Hollandsk Trappistøl. 

Simremad: 

Dertil vil der blive serveret en varmende portion hjemmelavet simremad, der hører denne mørke årstid til. Det er en ret, hvor oksekød og grøntsager har hygget sig i timevis i noget lækkert mørkt øl og andre gode sager. 

Til præsentation af disse spændende øl, har vi "hyret" en "professionel drukkenbolt".:

Foredragsholderen er fast Ølanmelder for Ekstra Bladet hver fredag og redaktør af ØlentusiasteN, samt medstifter af foreningen Danske Ølentusiaster..

Kom og oplev en opløftende ølsmagning. Øleksperten Ole Madsen vil guide dig igennem omkring otte forskellige bryg, der hører til den mørke årstid, kraftigt garneret med masser meninger, bunker af underholdning, saftige røverhistorier og opløftende anekdoter fra øllets forunderlige verden.

Ole Madsen er chefredaktør af bladet ØLentusiasteN, Danske Ølentusiasters medlemsblad, klummeskribent og magtfaktor på Ekstra Bladet – uafhængig spindoktor og øl-clairvoyant for ølforbrugere og bryggerier med godt øl i centrum – Tidligere holdkaptajn, Tourarrangør og Teamejer Tour de Bière – håndsvendebrygger og æresmedlem i Haandbryggerlauget af 1970 – og underhåndsbrygmester i Nordisk Haandbryggerakademi.
Kom og smag noget spændende øl, og få skarpe meninger, men tag det med et glimt i øjet.    

Deltager antallet er maks. 25 personer.

Pris: kr. 180,-

Sted: Bridgeklubben, Skovgade 15, 7100 Vejle.

Bemærk at tilmelding denne gang sker via et link til Doodle, da hjemmesiden er lukket ned i perioden fra den 5. til den 18. januar i forbindelse med en opgradering.

Tilmelding: sidste frist er søndag den 18. Januar og sker via: http://doodle.com/gpqd83ydfg9pmqbq

Betaling: skal ske samtidig på konto 1551-11020127

Husk altid navn/medlemsnr. samt dato for arrangement ved indbetaling.

Arrangementet er naturligvis åbent for alle medlemmer, men er du ikke medlem så kontakt lokalformand Astrid Olufsen enten på mail eller tlf.:

astrid.olufsen(at)remove-this.ale.dk eller tlf.: 51 89 54 00

For yderligere information kontakt:

Bestyrelsesmedlem Kjeld Jensen

Kjeld.jensen(at)remove-this.ale.dk
tlf.: 28778084