Referat fra Vinterøl og simremad v/Ole Madsen 24/1 2015

Klik på billedet for stort format


Denne eftermiddag havde hyggegenet virkelig fået alt, hvad det kunne trække.

Gode, kraftige vinterøl ledsaget af Michaels lækre simremad kunne have gjort det alene.

Men udover det stod den også på Oles hjemmebrændte, Kjelds hjemmebryg og flødeboller, så der var i hvert fald ingen, som manglede noget, da de gik hjem.

Smagningen, som oprindeligt var begrænset til 25 deltagere, endte med at tiltrække ikke mindre en 35 tilmeldinger - tænk hvis vi kunne gøre det hver gang.

Bridgeklubben var fyldt med glade mennesker, og snakken gik livligt trods det omfattende program.

Med stor viden og masser af humor og meninger ledte Ole os sikkert igennem de øl, som skulle smages.

Og i pausen kastede deltagerne sig med ligeså stor begejstring over Michaels simremad.

Gryderetten forsvandt som dug for solen og mere end antydede, at denne kombination af vinterøl og simremad med held ville kunne gentages igen.

Opskriften på gryderetten, finder I nederst på siden.

Stor tak til Ole, Michael og Kjeld som stod for denne fantastiske smagning.

Og det samme til de mange ølnydere, som bakkede om arrangementet.

Bedre kan det ikke gøres.

De øl vi smagte:


Samuel Adams, Latitude 48 IPA.

Amerikansk IPA – 6,0%

Boston Beer Company, USA

India Pale Ale brygget med humle, der er dyrket på

48. breddegrad.

Willemoes Porter.

Porter - 9,8%

Bryggeriet Vestfyn

Brygget af pilsnermalt, münchnermalt, karamelmalt, chokolademalt, farvemalt, en anelse røgmalt, Warrior humle og sukker, tilsat lakrids.

Ved Brussels Beer ChallengeI 2012 blev Willemoes Porter kåret til bedste Stout/Porter: Baltic Porter, i 2013 fik den en sølvmedalje. I 2013 blev Willemoes Porter desuden kåret til Årets Øl ved Danish FOOD Contest.

Ravnebryg OrangeSTOUT.

Orangestout – 7,0%

Ravnebryg (Ørbæk Bryggeri)

Vinder af Fyns Mesterskabet i håndbryg 2013,brygget af Bent Johansen, Danske Ølentusiaster/Odense. 1. præmie en 2000 l stout,brygget på Ørbæk Bryggeri.

Sort Ale.

Stærk Belgisk Ale - 8%

Gourmetbryggeriet (Harboe)

Rough Snuff II.

Stærk Belgisk Ale – 9,5%

Midtfyns Bryghus

Forbudt øl. Årets Ølnyhed 2010.

Schneider weiße Aventinus Eisbock.

Eisbock – 12,0%

Schneider Aventinus

Unik tysk øltype, som teoretisk kan komme op på over 60 procent.

Fantôme Chocolat.  

Saison – 8,0%

Brasserie Fantôme, Belgien

Vild belgisk saison brygget med chokolade og chili.

Troubadour Magma.

Tripel IPA – 9%

Lavet af De Proef for Drie Musketerer, Ursel,Belgien

Troubadour Magma er  en kombinationen mellem en amerikansk IPA og en belgisk Triple.

Panzer Grenadier Chateau D’Yquem Barrel Aged.

Fadlagret Tripel – 9,1%

To Øl (De Proefbrouwerij), Belgien

Fadlagret tripel, brygget med granatæble og lagret på chateau D'Yquem fade.

La Trappe Quadrupel.

Quadrupel – 10,0%

De Koningshoeven (Bavaria), Holland

Hollandsk Trappistøl.

Opskriften til simregryden var stærkt inspireret af denne:

http://www.foodfanatic.dk/langtidssimret-oksegryde


Dog med Semper Ardens Porter istedet for rødvin og bouillon.

Konkret blev der til 35 personer brugt:

5 kg oksekød, skåret i tern og de værste hinder fjernet

2 kg løg

2 hele hvidløg

1 kg gulerødder

1 kg små kartofler

2 l Semper Ardens Porter (4 flasker a 50 cl)

750 gr små cherrytomater (i til sidst så de ikke koger i smadder)

500 gr champignon i skiver

2 ds flåede, hakkede tomater

3 store ds tomatpure (skal svitses grundigt på meget varm pande)

1 stor pose frisk, hakket grønkål

Der blev brugt 250 gr smør til svitsning af løg og bruning af kød. og krydret med salt, rigeligt med hele peberkorn og en hel del laurbærblade.

Og gryden på 15 l blev stort set slikket tør - til gengæld var der meget ris tilbage, så 2 kg ris kogt i 5 l vand (plus salt) skulle række.

God appetit.

Højt Skum Vejle