Øllets Dag indtager landet

Siden 2003 har ølentusiaster, bryggere, bryggerier, butikker og barer fejret øllets mangfoldighed. I år er der lørdag den 2. september over 30 øl-arrangementer fordelt over hele landet.

Øl er en kulturel tradition i Danmark, og danskerne fortjener øl i alle afskygninger. Og netop øl i talrige variationer kan lørdag den 2. september smages og opleves i stort set hele landet. Her løber den traditionsrige fejring af det alsidige øl, Øllets Dag, af stabelen.

- Øllets Dag er en fejring af øllets mangfoldighed. Det er her, danskerne kan smage en lang række øl, de måske aldrig har prøvet, få en snak med andre ølintresserede og hygge sig med naboen. Og så er det lige nede på hovedgaden. Det er nærmest en Ølfestival spredt ud over et helt land, siger Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster.

Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger over hele landet markerer dagen med lokale arrangementer. Derudover har en række barer, butikker, bryggere og bryggerier taget dagen til sig og arrangerer uafhængige øl-arrangementer. Det er en positiv udvikling. Jo flere, der fejrer det gode øl, desto bedre. Danske Ølentusiaster ser gerne, at Øllets Dag bliver lige så udbredt som for eksempel Valentines-dag.

Øllets Dag blev indstiftet af Danske Ølentusiaster i 2003, som Den Danske Øldag. De to første år foregik aktiviteterne på foreningens stiftelsesdag den 5. september. Fra 2005 har navnet været Øllets Dag og er af praktiske hensyn flyttet datomæssigt til den første lørdag i september.

Øllets Dag 2017 har sin egen Facebook-side, hvor øl-arrangementer over hele landet samles. Både de, der hører under Danske Ølentusiaster, men også uafhængige arrangementer i butikker, på barer, bryggerier og hos bryggere.

Hvert år den 1. lørdag i september fejrer Danske Ølentusiaster sin fødselsdag og i 2017 sker dette derfor

Lørdag den 2. september 2017

Udover fejringen af foreningens fødselsdag er formået med Øllets Dag at få fokus på øl øg ølkultur og at få hele landet til at syde med ølaktiviteter.

Øllets Dag blev indstiftet af Danske Ølentusiaster i 2003 so Den Danske Øldag og foregik på foreningens stiftelsesdag den 5. september. Siden 2005 har navnet været Øllets Dag og er af praktiske hensyn flyttet datomæssigt til den første lørdag i september.

Danske Ølentusiaster opfordrer alle ladets ølaktører, bryggerier, importører, detailhandel og restaurantører til (i samarbejde) at gennemføre aktiviteter i forbindelse med Øllets Dag for derved at få større fokus på øl.

 

 

Arrangementer

Foreningens arrangementer over hele landet på Øllets Dag 2017 vil blive omtalt her efterhånden som de er klar!

Seneste nyt

Kampagnepriser for

medlemskab af 

Danske Ølentusiaster:

Personligt medlemskab kr. 325,-

Husstandsmedlemskab kr. 475,-

Forudsætning:

Tilmelding og betaling

på Øllets Dag.