Referat fra Årsmøde-Belgisk Beerbattle-Vildtgryde-Guinesskage-Lotteri 17/10 2015

Klik på billedet for stort format

Der var sat alle sejl til for at skabe et fantastisk årsmøde - og det blev det !

Den formelle del blev ret hurtigt overstået, og Kjeld Jensen og Lars Amby havde sørget godt for, at ingen led af øltørst under mødet.

1. Valg af dirigent

Leif Vindbjærg Nielsen - kendt som Bamse - blev valgt.

 

2. Beretning om Lokalafdelingen

Derefter aflagde Astrid Olufsen beretning om de mange gode arrangementer, som havde været i løbet af året, og ikke mindst Vinterøl & simremad som blev et tilløbsstykke af tilmeldte, picnic arrangementet Kulinariske Forbrydelser som ryddede 4 sider i ØlentusiasteN, og det nye samarbejde med CityVejle omkring Vejle Øldag blev nævnt.

3. Valg af Lokalafdelingsformand

Astrid Olufsen modtog genvalg.

4. Evt. valg af Lokalafdelingsnæstformand

Leif Vindbjærg Nielsen modtog genvalg.

5. Beslutning om antal menige bestyrelsesmedlemmer og evt. valg af menige bestyrelsesmedlemmer

Jørgen L. Poulsen modtog genvalg.

Kjeld Jensen modtog genvalg.

Laurids Bloch Jensen modtog genvalg.

Michael Barrett Andersen modtog genvalg.

6. Eventuelt

Ingen punkter hvorfor alle skyndte sig videre til den uformelle del.

Den uformelle del af arrangementet bød på et rent overflødighedshorn.

Belgisk Beerbattle mellem Flemming Langkjær-Schuldt, som præsenterede belgiske øl, og Michael Barrett Andersen, som præsenterede belgiske IPA`er  - lækker vildtgryde - Guinesschokoladekage med whiskyfrosting og DØE logo - amerikansk lotteri med fine præmier.

Og toppen på kransekagen blev så uventet deltagelse af Carsten Berthelsen, som vi kan glæde os til holder smagning for Lokalafdeling Vejle i 2016 !

Flottere kan det vist ikke gøres.

Flemming og Michael holdt en spændende og underholdende smagning - begge er de mænd for gode historier til at krydre det med - og med det meget varierede øludvalg var der noget for alle.

Pauserne bød på Kurt Lunds lækre vildtgryde, en imponerende flot Guinesschokoladekage med whiskyfrosting og DØE logo, og endelig amerikansk lotteri med Laurids Jensen som tovholder og med virkelig flotte præmier.

Med et sådant program er det ikke svært at tiltrække deltagere, og mange havde også fundet vej til Bridgeklubben denne eftermiddag.

Nyd de mange flotte fotos som Peter Kristensen stod for - de fanger næsten bedre stemningen end ord.

Højt Skum Vejle

De smagte øl:

  

Flemming:

Brewery Dilewyns: Vicaris Tripel Gueuze 7%

En belgisk Abbey Triple med cremet hvidt skum over en honning-guld-farvet øl.

Duften har noter af syrlig vanille og krydderi, mens en fuld krop og lang eftersmag er perfekt afbalanceret med fin, tør Gueuze.

Trappist bryggeri De Kievit: Zundert Trappist 8%

En kobberfarvet øl med mange aromanoter.

Den har et strejf af sødme fra karamelnoter, en krydret aroma og smag med en krydret bitterhed, der bliver hængende gennem en tør, men behagelig lang eftersmag.

Bitterheden er ikke fremherskende og smagen er blød og rund.

Det er en øl meget lig andre trappistøl og derfor unik.

Den har noget Orval og Westmalle over sig, men er enestående i sin krydring.

De Struise: Rye Triple Reservation 2013 Bourbon Barrel Aged 10%

En mørk mahognifarvet øl med en enkelt fingerbredde offwhite skum.

Duft af eg, Bourbontønder, mørke frugter, chokolade, Whisky med en tilføjelse af frugtagtig humle.

Smag af Whisky, Bourbontønder, eg , træ, karamel, chokolade, kaffe og frugtagtig humle.

Troubadour: Imperial Stout 9%

En flot kaffesort øl med et cremet flødefarvet skum, som holder længe.

Den dufter brændt af malt, nødder, lidt blomme og en tydelig bitterhed i baggrunden.

Smager brændt af tørret frugt, blomme, malt, lakrids, kakao.

Lang eftersmag som er både brændt, bitter og krydret.

Michael:

Troubador: Westkust Black IPA 9,4%

En mørk, næsten sort øl med en humlet aroma, ristet malt, kaffe og lette noter af chokolade og vanilje.

Smagen er en balance mellem smagen af ristet malt og kaffe efterfulgt af en stærk, men behagelig bitterhed, der langsomt får overhånd og sikrer en lang humlet finish.

Viven: Imperial IPA 8,0%

Diset mørkt rav / orange med cremehvidt fast skum.

Medium kulsyre.

Intens humleduft med noter af grapefrugt, ferskner, ananas og karamelmalt.

Intens humlesmag i retning af pebermynte, fyr, grapefrugt, mynte, passionsfrugt og abrikoser, afrundet med maltsmag i baggrunden.

Smagen er lidt sød, fulgt af høj bitterhed, med en lidt tør, bitter finish.

Bink: Hop Verdomme IPA 7,0%

Denne øl er en reaktion på de meget bitre øl, der bliver brygget over hele verden på nuværende tidspunkt.

I dette tilfælde betyder betegnelsen IPA ikke India Pale Ale, men for Incredible , Powerfuld & Amazing.

Og i stedet for mest brugt amerikanske humler, er her anvendt 7 flamske humler fra Westhoek-regionen (Maritime Flandern).

Det er klart, smagen er meget bitter, men øllet har en " balance", der gør det meget drikkeligt og inviterer til at have en anden runde.

Brasserie d'Achouffe: Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel 9%

Gylden orange med hvidt skum.

Krydret duft af citrus og svage toner av honning og brød.

Fyldig og frisk, afbalanceret humlebitterhet, frugtige toner med koriander i midtpartiet.

Vildtgryde

  

Ingredienser:

(4 personer)

 600 g vildt

  • 2-3 spsk koldpresset rapsolie
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 200 g knoldselleri
  • 400 g kartofler
  • 100 g tørrede bær (fx solbær, kirsebær, tranebær eller blåbær)
  • 100 g perlebyg
  • 4 dl øl – gerne Limfjordsporter
  • 6 dl vand
  • salt og peber
  • 1 bdt bredbladet persille
  • 3-4 spsk peberrod
  • Lidt eddike
  • brød

Fremgangsmåde.

Varm en stor gryde godt op. Skær kødet i terninger og brun det herefter i rapsolie, til det er flot gyldent.

Skær grove terninger af løg, gulerødder, knoldselleri og kartofler, Kom grøntsagerne og de tørrede bær i gryden, og lad dem stege sammen med kødet i ca. 5 minutter.

Skyl perlebyggen i en si, og kom den i gryden.

Tilsæt øl, og lad det koge op. Tilsæt vand, og lad kødet simre under låg i 1-1½ time.

Smag efter om kødet er mørt, efter en times tid.

Hvis ikke, så lad det simre lidt længere.

Krydr med salt, peber og nogle dråber eddike.

Drys hakket persille og revet peberrod over retten lige inden servering. Sæt gryden på bordet, og spis brød til.